ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19-2-2024

Τουλάχιστον 27 μεθυσμένοι οδηγοί κυκλοφορούσαν στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διήμερο

Συνολικά εντοπίστηκαν 1.176 τροχαίες παραβάσεις

Τουλάχιστον 27 μεθυσμένοι οδηγοί κυκλοφορούσαν στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διήμερο
Φωτογραφία αρχείου

Στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης προβλημάτων τροχονομικής φύσεως, της πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και της εξασφάλισης ποιότητας ζωής στο πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Θεσσαλονίκης, νυχτερινές ώρες 16-17/2/2024 και 17-18/2/2024 πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι.

Οι εντατικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης/Ο.Ε.Π.Τ.Α. και της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης εστίασαν στον περιορισμό του φαινομένου της ηχορύπανσης που προκαλείται από οχήματα και δίκυκλα και στην καταπολέμηση αυτοσχέδιων αγώνων-επίδειξη ικανότητας.

Βεβαιώθηκαν συνολικά:

13 παραβάσεις για οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή
27 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης
43 παραβάσεις για έλλειψη αποτελεσματικού σιγαστήρα (εξάτμιση) κατάλληλου για μείωση θορύβου κινητήρα και για θόρυβο εξάτμισης πέραν του επιτρεπόμενου ορίου
12 παραβάσεις οδηγών Ε.Δ.Χ. αυτ/των (ΤΑΞΙ) και
177 παραβάσεις για παραβίαση ορίου ταχύτητας.

Χαρακτηριστική επίσης, είναι και η περίπτωση σύλληψης 20χρονου ημεδαπού, τον οποίο εντόπισαν αστυνομικοί Ο.Ε.Π.Τ.Α. της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο ελέγχου των οδικών δικτύων, να κινείται με όχημα, ξημερώματα την 18-02-2024, σε κεντρικό δρόμο της πόλης, αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Προ επικείμενου ελέγχου, ο οδηγός με οπισθοπορεία προκάλεσε ζημιές σε αστυνομικό όχημα και συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση.

Συνολικά κατά τις ημέρες Παρασκευή (16-2-2024) και Σάββατο (17-2-2024) ελέγχθηκαν 2.933 οδηγοί και βεβαιώθηκαν 1.176 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 613 αφορούσαν παράνομες σταθμεύσεις εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα εξακολουθήσει και στο μέλλον να διενεργεί ανάλογους ελέγχους στα οδικά δίκτυα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου
Εντοπίστηκαν άτομα που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Απέσπασαν από τα θύματα συνολικά 30.000 ευρώ
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge