ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14-4-2024

Αφαίρεσαν μια λαμπάδα από εμπορικό κέντρο στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Και άλλες περιπτώσεις κλοπών

Αφαίρεσαν μια λαμπάδα από εμπορικό κέντρο στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών και αναζητήσεων που διενεργούνται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις για περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, 22χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατελήφθη από τον ιδιοκτήτη, εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο δράστης παραβιάζοντας πλαστικό προστατευτικό κάλυμμα του φωταγωγού εισήλθε εντός και αφαίρεσε α) περίπου 40 μπουκάλια αλκοολούχων ποτών και 100 κουτάκια αναψυκτικών, β) 1 φορητό υπολογιστή παλάμης , γ) 1 κρουστικό δράπανο και δ) 1 παλμικό τριβείο, συνολικής χρηματικής αξίας 2.700 ευρώ.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών προέκυψε ότι ο 22χρονος κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε παραβιάσει τις κλειδαριές κεντρικής εισόδου του ανωτέρω καταστήματος και αφού εισήλθε εντός αφαίρεσε χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και 50 ευρώ από τον κερματοδέκτη ηλεκτρονικού παιχνιδιού.

Από περιπολούντες αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, 20χρονος ημεδαπός, ο οποίος από κοινού με συνεργό του διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης και αφαίρεσαν από το εσωτερικό το χρηματικό ποσό των 18 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Κατόπιν αναζητήσεων, από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, δύο ημεδαπές ηλικίας 22 και 30 ετών, οι οποίες από κατάστημα παιχνιδιών εντός εμπορικού κέντρου στην ανατολική Θεσσαλονίκη αφαίρεσαν μία λαμπάδα. Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη προέκυψε ότι η 30χρονη, από κοινού με συνεργούς της, αρχές Μαρτίου του 2024, αφαίρεσαν από το ίδιο κατάστημα και άλλα προϊόντα.

Απογευματινές ώρες χθες (13-04-2024) εντοπίστηκε και συνελήφθη 15χρονος ημεδαπός, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 16χρονου ημεδαπού για Κλοπή κατά Συναυτουργία, Απείθεια, Στέρηση Άδειας Ικανότητας Οδηγήσεως και περί της αποδεικτικής ισχύος των Αστυνομικών Ταυτοτήτων.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, βραδινές ώρες της 12-04-2024 αφαίρεσαν (με οδηγό τον 15χρονο) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από υπαίθριο χώρο στάθμευσης. Το όχημα έφερε σύστημα εντοπισμού και μετά από αναζητήσεις από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε στην περιοχή του Δενδροποτάμου και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, πλην όμως οι δράστες είχαν αφαιρέσει από το εσωτερικό ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, διάφορα έγγραφα και το σύστημα εντοπισμού.

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων των ανηλίκων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Συνελήφθη 21χρονη για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης
Συνελήφθη 21χρονη για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης

Πραγματοποιήθηκε στοχευμένη επιχειρησιακή δράση στην ευρύτερη περιοχή του Δενδροποτάμου

Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge