ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
14-11-2018

Αγάλματα Κινέζου καλλιτέχνη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Συνολικά 15 αγάλματα θα εκτεθούν στο λιμάνι από 17 έως 24 Δεκεμβρίου

Αγάλματα Κινέζου καλλιτέχνη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
FREE

Δεκαπέντε αγάλματα του Κινέζου καλλιτέχνη Χου Χονγκφέι θα διακοσμήσουν από τις 17 έως τις 24 Δεκεμβρίου την προβλήτα Α' του λιμανιού της Θεσσαλόνίκης και τη Νέα Παραλία.    

Η έκθεση γίνεται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Πολιτισμού και της παγκόσμιας έκθεσης γλυπτικής του καλλιτέχνη που έχει σαν πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη.    

Σύμφωνα με το ο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της Εβδομάδας Πολιτισμού ανέλαβε η Ένωση Κινέζων Εμπόρων Ελλάδος.    

Ο Χονγκφέι είναι πρόεδρος της ακαδημίας γλυπτικής στην πόλη Γκουαντζού, έχει εκθέσει τα έργα του, μεταξύ άλλων, σε Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία, Περού και Κολομβία, ενώ το πιο αντιπροσωπευτικό στοιχείο της τέχνης του είναι η εξερεύνηση της γυναικείας φιγούρας.

Στη Θεσσαλονίκη για την έκθεση εκτός από τον ίδιο τον καλλιτέχνη αναμένεται να δώσουν ο δήμαρχος της Γκουαντζού  , που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο με πληθυσμό που ξεπερνά τα 26,5 εκατομμύρια κατοίκους, καθώς και ο ίδιος καλλιτέχνης.   

Η τελετή έναρξης της Εβδομάδας Πολιτισμού έχει προγραμματιστεί για τις 18 Δεκεμβρίου.   

Στη Θεσσαλονίκη η κινεζική κοινότητα αριθμεί 2.300 μέλη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κινέζων Εμπόρων Ελλάδος, Λι Φενγκ Πινγκ, και οι περισσότεροι έχουν καταστήματα στην «China Town», όπως αποκαλείται η περιοχή της Αισώπου δίπλα από τα δικαστήρια.   

Στόχος είναι να παρουσιαστεί η Θεσσαλονίκη και η Γκουαντζού στον κόσμο, συνδυάζοντας την κινεζική τέχνη και τη μοναδική γοητεία του ελληνικού πολιτισμού και να ενισχυθεί η επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»

«Περιήγηση ανάμεσα στα έργα»: Μια συνάντηση των Μιχάλη και Αγνή Κατζουράκη με τον Ντένη Ζαχαρόπουλο

Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ
Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ

Πραγματοποιήθηκαν στο Glass House

«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τον Πάπυρο του Δερβενίου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge