Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Δέσποινα Μαρία Παναγιώτης
23-9-2019

Έκθεση σύγχρονης υδατογραφίας: "Χρώμα σε νερό ΙΙ - Βόρειες αποχρώσεις"

Στη Myrό Gallery από τις 15 Οκτωβρίου 2019

Έκθεση σύγχρονης υδατογραφίας:
Μαρκέλλα Κομπίτσα
fontsize
Εχει λήξει στις: Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019
FREE

Ο διοργανωτής της σειράς εκθέσεων "Χρώμα σε νερό" Πάρης Καπράλος σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης Ελληνικής υδατογραφίας με διακριτικό τίτλο "Βόρειες αποχρώσεις" που θα λάβουν χώρα στην Myrό Gallery την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 στις 20:00.

Μετά την επιτυχία της πρώτης έκθεσης επίδειξης σύγχρονων προσεγγίσεων της υδατογραφίας που διοργάνωσε στην Αθήνα, ο δραστήριος εικαστικός επιμελητής παρουσιάζει δεύτερη έκθεση στην Θεσσαλονίκη, με τον διακριτικό τίτλο "Βόρειες αποχρώσεις", στην οποία συμμετέχουν εικαστικοί καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα με έμφαση στους Μακεδόνες σύγχρονους δημιουργούς. 
Χριστίνα Καλομενίδου 
Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι: 
Όλυ Αναστασίου, Μαρία Αθανασόπουλου, Θεώνη Αρφανάκη, Ρένα Βαλλιάνου, Κατερίνα Γκρίμπα, Σπυριδούλα Ζαβιτσάνου, Χριστίνα Καλομενίδου, Μαρία Καρασαββίδου, Φώτης Κλογέρης, Ειρήνη Κομνηνού, Μαρκέλλα Κομπίτσα, Δήμητρα Κουφοπούλου, Θεοδώρα Λιόντη, Ιουλία Μανούση, Νικόλας Μπαλτζής, Ναπολεάνα Νανούλη, Βαλεντίνη Παντελαίου, Μαριέττα Παπαγεωργίου, Ευγενία Παπαδοπούλου, Βούλα Ροντογιάννη – Ράπτη, Σπύρος Ρωμανός, Δήμητρα Σαββουλίδου.

Την επιμέλεια της έκθεσης συνυπογράφουν ο Πάρης Καπράλος (Εικαστικός Επιμελητής) και η Καληάνθη Βογδοπούλου (Εικαστική Καλλιτέχνης και Επιμελήτρια).
Νικόλας Μπαλτζής 
"Η σειρά εκθέσεων "Χρώμα σε νερό" έχει στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης σκηνής της Ελληνικής Υδατογραφίας "εντός των τειχών", καθώς πρόκειται για μία σκηνή εν πολλοίς υποτιμημένη στην χώρα μας, εξαιτίας αφενός μιας εγκαθιδρυμένης λαθεμένης άποψης που θέλει το μέσο συνδεδμένο με μια στενή γκάμα θεμάτων στην ζωγραφική θεωρώντας το “περιορισμένων δυνατοτήτων”, και αφετέρου με μια συγκεκριμένη τεχνοτροπία που κυριάρχησε στην χώρα μας από τα τέλη του 19ου μέχρι πριν 20 χρόνια. 

Εντούτοις, η νεότερη γενιά καλλιτεχνών που χρησιμοποιούν ως κύριο μέσο την υδατογραφία, έχουν στα χέρια τους μια απαράμιλλη σε αριθμό και σε εκφραστικό βάθος παλέτα τεχνοτροπιών, αλλά και υλικών, που, διεθνώς, αξιοποιπούνται τα τελευταία 50 χρόνια, αλλά αγνοήθηκαν επιδεικτικά από προηγούμενες γενιές Ελλήνων ζωγράφων. Υδατοδιαλυτά μελάνια, σκόνες, μολύβια νερού, έρευνα σε ειδικά χαρτιά, και άλλα μέσα τόσο υδατοδιαλυτά /αποτύπωσης του έργου, ανανεώνουν και εμπλουτίζουν ανυπέρβλητα τις τεχνικές προσεγγίσεις στο μέσο, και αποδίδουν εξαιρετικές δυνατότητές σε έναν εμπνευσμένο δημιουργό, άρωντας παλιότερους περιορισμούς. 

Πιστεύω ακράδαντα ότι η τάχιστα αναπτυσόμενη σκηνή της υδατογραφίας στην Ελλάδα αναδεικνύει τώρα μια νέα γενιά καλλιτεχνών που θα λάμψουν τις επόμενες δεκαετίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η έκθεση αυτή έχει στόχο να ανιχνεύσει και να αναδείξει τέτοιες προσεγγίσεις. Στην έκθεση προκρίναμε έργα που αναδεικνύουν τις δυνατότητες του μέσου πέρα από τα “παραδοσιακά”και πολυπαιγμένα θέματα, ή, που εξυπηρετούν κάθε είδους θεματικής με δυναμικό, τρόπο αναδεικνύοντας το ιδιοσυγκρασιακά έργα εμπνευσμένης δημιουργικότητας. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός θέματος, τεχνοτροπίας, ή μέσου (αρκεί αυτό να είναι υδατοδιαλυτό ή επίσημα ανήκον στην κατηγορία της υδατογραφίας κατά τον διεθνή ορισμό της)", επισημαίνει ο κ. Καπράλος.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Από τις 15 μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2019
Τρίτη 20.00 - 23.00
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17.00 - 21.00
Σάββατο 11.00 - 14.00

Πού?
Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου

Εισιτήρια
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Επικοινωνία
2310 269187
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εικαστική έκθεση «Αχαρτογράφητοι τόποι - Uncharted places»
Εικαστική έκθεση «Αχαρτογράφητοι τόποι - Uncharted places»

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

6-8-2020


Ορνιθο/Θεομαχία - Νοημοσύνη Σμήνους
Ορνιθο/Θεομαχία - Νοημοσύνη Σμήνους

Παράλληλο εικαστικό δρώμενο στους «Ορνιθες» του Αριστοφάνη

21-7-2020

Άρης Κατσιλάκης: «Ευρήματα - Findings»
Άρης Κατσιλάκης: «Ευρήματα - Findings»

Εικαστική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

30-6-2020

Εγκαίνια της έκθεσης «Ναταλία Θωμαΐδη: Σπίτια και Άνθρωποι»
Εγκαίνια της έκθεσης «Ναταλία Θωμαΐδη: Σπίτια και Άνθρωποι»

Στον 1ο όροφο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.

11-6-2020

Ο διαγωνισμός ζωγραφικής “Η ζωή πριν και μετά τον Covid-19” έφθασε στο τέλος του!
Ο διαγωνισμός ζωγραφικής “Η ζωή πριν και μετά τον Covid-19” έφθασε στο τέλος του!

Οι 3 νικητές του διαγωνισμού κερδίζουν μία βόλτα με ιστιοφόρο

2-6-2020


Έκθεση Ζωγραφικής: «Ξεριζωμοί ΙΙ»
Έκθεση Ζωγραφικής: «Ξεριζωμοί ΙΙ»

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

19-2-2020goTHESS

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ