ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
5-4-2023

Slow Art Day 2023 στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Εργαστήριο αργής θέασης της τέχνης και δημιουργίας κολάζ με τον εικαστικό Χρήστο Κούντουρα

Slow Art Day 2023 στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Χρήστος Δικαιάκος, Άσπρο κοράκι, φωτογραφικό κολλάζ, από τη σειρά Ecotopia in the Big Woods (2018-2022)
FREE

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η αγαπημένη χελώνα σήμα κατατεθέν της Παγκόσμιας Ημέρας Βραδείας Θέασης της Τέχνης (Slow Art Day)... επισκέπτεται το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη A’, λιμάνι) και προσκαλεί το κοινό σε ένα εργαστήριο αργής θέασης της τέχνης και δημιουργίας κολλάζ, το Σάββατο 8 Απριλίου 2021, 11:00-15:00, με τον εικαστικό Χρήστο Κούντουρα.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με αφετηρία τις φωτογραφίες του Χρήστου Δικαιάκου που παρουσιάζονται στην έκθεση του μουσείου με τίτλο «Η πόλη ως ανοιχτό στούντιο» στο πλαίσιο της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες κοιτάζουν τρία έργα της έκθεσης για 10’ το καθένα και τα «διαβάζουν» με τον δικό τους τρόπο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε κάποιο από τα κολλάζ του Χρήστου Δικαιάκου και συζητώντας τις συγκεκριμένες φωτογραφίες με τους επιμελητές του μουσείου. Η συνάντηση ολοκληρώνεται με το εργαστήριο κολλάζ με την επιμέλεια του εικαστικού Χρήστου Κούντουρα, κατά τη διάρκεια του οποίου τα ερεθίσματα της έκθεσης και της συζήτησης που θα ακολουθήσει θα πάρουν τη μορφή ενός προσωπικού έργου τέχνης.

Βιογραφικό σημείωμα
Ο Χρήστος Κούντουρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε Πλαστικές Τέχνες στη Σχολή Καλών Τεχνών του Saint - Étienne, στη Γαλλία και έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 40 ατομικές και ομαδικές εικαστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εργάστηκε ως μουσειακός ζωγράφος για την πραγματοποίηση του εποπτικού υλικού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς Θεσσαλονίκης και αποτύπωσε σχεδιαστικά τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Βέροια, τη Βεργίνα, την Ποτίδαια, καθώς και στα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης. Σπούδασε επίσης στη Σχολή comics «Πράξις» και δημιούργησε comics με ιστορικά θέματα με τα οποία και συμμετέχει τακτικά σε φεστιβάλ. 

Έχει συνεργαστεί με το περιοδικό Ελληνικό Πανόραμα για τις σελίδες του οποίου φιλοτέχνησε σχέδια αρχιτεκτονικών μνημείων της Θεσσαλονίκης και έχει συμμετάσχει σε παραγωγές της ΕΡΤ3 αφιερωμένες σε ιστορικά και καλλιτεχνικά ζητήματα. Από το 2016 έως και το 2020 ήταν καλλιτεχνικός υπεύθυνος του εικαστικού εργαστηρίου για ενήλικες ADULT ART του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Η δράση και η έκθεση εντάσσονται στο πλαίσιο της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με γενικό θέμα «Γεωκουλτούρα». Η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), διοργανώνεται από το MOMus και υλοποιείται από το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Σάββατο 8 Απριλίου 2021
11:00 - 15:00

Πού?
MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Εισιτήρια
Δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα, με το εισιτήριο εισόδου στον χώρο.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως και την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 (τηλ. 2310 566716, 09:30-16:30). 
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»
«Μιχάλης Κατζουράκης - Αγνή Κατζουράκη: Incontri - Συναντήσεις»

«Περιήγηση ανάμεσα στα έργα»: Μια συνάντηση των Μιχάλη και Αγνή Κατζουράκη με τον Ντένη Ζαχαρόπουλο

Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ
Εγκαίνια της έκθεσης ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ

Πραγματοποιήθηκαν στο Glass House

«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
«Ορφικοί Διάλογοι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τον Πάπυρο του Δερβενίου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge