ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
1-7-2023

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Νεολαίας Θεσσαλονίκης «Thessaloniki Youth Festival»

Από 12 έως 14 Ιουλίου οι εκδηλώσεις στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Νεολαίας Θεσσαλονίκης «Thessaloniki Youth Festival»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας Θεσσαλονίκης "Thessaloniki Youth Festival", το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου σε χώρους του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης όπως ανακοινώθηκε σήμερα (30/6) σε συνέντευξη Τύπου. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει συζητήσεις για τη θέση των νέων στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό καθώς και μουσικά και θεατρικά δρώμενα, προβολές ταινιών, έκθεση φωτογραφίας κ.α.

«Είναι ένας τρόπος να αναδειχθούν οι ιδέες των νέων για ζητήματα που αφορούν τις πόλεις, την καθημερινότητα, το πράσινο, τον πολιτισμό», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης. «Είναι μια μεγάλη διοργάνωση για την πόλη μας, στην οποία θα συμμετέχουν φορείς, μουσικοί, ηθοποιοί και καλεσμένοι νέοι και αυτοδιοικητικοί από πολλά μέρη της Ελλάδας», συμπλήρωσε ο κ. Μπαρμπουνάκης.

«Για μας ο πολιτισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Βρισκόμαστε στην πόλη με τον μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών αναλογικά με το μέγεθός της και ήρθε η ώρα να στηρίξουμε νέους ανθρώπους και νέους καλλιτέχνες, δίνοντάς τους το βήμα για να βγουν μπροστά, να μείνουν στην πόλη και να μη χρειαστεί να φύγουν», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Μόδεστος Γαβαλάς.

«Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουλίου στις 12.00 στην Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης. Οι εκδηλώσεις θα διεξάγονται στην Αίθουσα Νερού, στο Αμφιθέατρο και την αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης, θα ξεκινούν στις 17.00 και θα συμμετέχουν νέοι από πολλά μέρη της Ελλάδας», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Φώτης Κυζάκης.

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων της Θεσσαλονίκης αποτελεί το πρώτο δημοτικό συμβούλιο νέων στη χώρα, πρώτο και πρότυπο ταυτόχρονα, στηρίζουμε και άλλους νέους που θέλουν να συγκροτήσουν δημοτικά συμβούλια νέων και ταυτόχρονα διοργανώνουμε δράσεις αλληλεγγύης, για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό», δήλωσε ο πρόεδρος των Alumni του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης Μάκης Μπαρμπούνης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυναν οι διοργανωτές στους δεκάδες εθελοντές και τους χορηγούς που στηρίζουν τη διοργάνωση.

Δείτε το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Νεολαίας Θεσσαλονίκης στην ιστοσελίδα http://thessalonikiyouthfestival.gr/
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Rock Beer Festival
Rock Beer Festival

Στην Καρδία Θέρμης

Thessaloniki Buskers Festival στον Κήπο των Εποχών
Thessaloniki Buskers Festival στον Κήπο των Εποχών

Πλανόδιοι καλλιτέχνες… στο πάρκο!

Φεστιβάλ Νεολαίας στο Νέο Ρύσιο
Φεστιβάλ Νεολαίας στο Νέο Ρύσιο

Ένα διήμερο με party, graffiti και αθλητικούς αγώνες

Wall Festival στην Άνω Πόλη
Wall Festival στην Άνω Πόλη

Μουσικό διήμερο 15 - 16 Σεπτεμβρίου

2ο Φεστιβάλ Παράδοσης «Πάντα να ανταμώνουμε»
2ο Φεστιβάλ Παράδοσης «Πάντα να ανταμώνουμε»

Στο πλαίσιο του «Θέρμης Δρώμενα 2023»

1ο Food Truck Festival στο Φράγμα της Θέρμης
1ο Food Truck Festival στο Φράγμα της Θέρμης

Πληροφορίες και πρόγραμμα

Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού
Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού

Οι νόστιμοι εισβολείς στο πιάτο σας!
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge