ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14-6-2019

Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας

Συμβουλές για να προστατέψετε & να αυξήσετε την γονιμότητα σας

Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας

Η επιθυμία μιας γυναίκας να αποκτήσει παιδί είναι αναφαίρετο δικαίωμα και η διαφύλαξη της υγείας, τόσο της δική της όσο και του κυοφορούμενου εμβρύου αποτελεί πρωταρχικό στόχο διαφόρων ειδικοτήτων ιατρών με τη συνδρομή, όπου απαιτείται, της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Σήμερα, το πρόβλημα της υπογονιμότητας απασχολεί, περίπου, το 15% των ζευγαριών αναπαραγωγικής ηλικίας και επηρεάζεται από ένα συνδυασμό παραγόντων, σημαντικό μέρος των οποίων μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Υπογονιμότητα:

Σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την γονιμότητα μίας γυναίκας είναι πρωταρχικά η κακή διατροφή και ο καθιστικός τρόπος ζωής χωρίς βέβαια να αποκλείονται η ηλικία, οι υποκείμενες παθοφυσιολογικές καταστάσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, οι πολυκυστικές ωοθήκες, κ.λ.π. που επιβαρύνουν αναπαραγωγική δυναμική της γυναίκας. Είναι γνωστή, για παράδειγμα, η σχέση της κακής διατροφής με την ανωορρηξία, λόγω ορμονικών κυρίως διαταραχών.

Βελτίωση της Γονιμότητας:

Η προστασία, η ενίσχυση και η διατήρηση της γονιμότητας της γυναίκας αποτελεί τον πρωταρχικό της στόχο για την επίτευξη της τεκνοποίησης. Η γονιμότητα με την κατάλληλη λήψη προληπτικών μέτρων μπορεί να ενισχυθεί και να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου της τεκνοποίησης.

Σημαντικός σύμμαχος στη προσπάθεια τεκνοποίησης αποτελεί η επιλογή καινοτόμων συμπληρωμάτων διατροφής, όπως είναι τα σκευάσματα της οικογένειας Inofert τα οποία προάγουν τη βελτίωση της γονιμότητας και συμμετέχουν στην έκβαση μιας υγιούς εγκυμοσύνης γενικότερα. Τα εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής Inofert, χάρη στην στοχευμένη και αποδεδειγμένη δράση τους, όπως αποτυπώνεται σε πολλαπλές κλινικές μελέτες στην ενίσχυση της λειτουργίας των ωοθηκών & στη βελτίωση του μεταβολισμού, συμβάλλουν στη βελτίωση της αναπαραγωγικής υγείας της γυναίκας και στην ενίσχυση της γονιμότητας.

Η μυο-ινοσιτόλη (Inofert) αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεταβολικές & ορμονικές διαταραχές του Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών που σχετίζονται με υπογονιμότητα ενώ παράλληλα, βελτιώνει την ποιότητα των ωαρίων και ομαλοποιεί την έμμηνο ρύση. Η μυο-ινοσιτόλη με τη συνεργική δράση της μελατονίνης (Inofert Plus) προσφέρει αντιοξειδωτική δράση, συμμετέχει στην ανάπτυξη & ωρίμανση των ωαρίων, στην αύξηση του ποσοστού εμφύτευσης στην εξωσωματική γονιμοποίηση ενώ βελτιώνει τις πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης.

Το φυλλικό οξύ, που βρίσκεται και στα τρία σκευάσματα της οικογένειας Inofert στην συνιστώμενη ημερήσια δόση βάσει των διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών, είναι απαραίτητο για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και κατά τον πολλαπλασιασμό των εμβρυϊκών και μητρικών κυττάρων στην εγκυμοσύνη.

Διαιτητικές ανάγκες πριν τη σύλληψη:

Η δημιουργία μίας νέας ζωής συνεπάγεται σημαντικά αυξημένες διατροφικές ανάγκες. Η διατροφική κατάσταση της μέλλουσας μητέρας πριν την σύλληψη είναι καίριας σημασίας για την έναρξη και την εξέλιξη την εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα κατά τους δύο πρώτους μήνες όπου και σχηματίζονται τα όργανα του εμβρύου.

Για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας που επιθυμούν εγκυμοσύνη απαιτείται ένα κατάλληλο διαιτολόγιο προσαρμοσμένο στις καθημερινές τους ανάγκες, όπως επίσης  και στις ανάγκες των πρώτων σταδίων της επερχόμενης κύησης. Η σωστή διατροφή, αν και συμβάλλει καθοριστικά, είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλύψει πλήρως τις αυξημένες διατροφικές απαιτήσεις που δημιουργούνται κατά την κύηση, με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις να επιβαρύνεται ο οργανισμός της μητέρας και σε άλλες το έμβρυο να στερείτε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις ενδείκνυται η λήψη ειδικών πολυβιταμινούχων σκευασμάτων τα οποία διαθέτουν κατάλληλη σύνθεση, ιδανική για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και το Iofolen Preconception (μέλος της οικογένειας ειδικών διατροφικών συμπληρωμάτων Iofolen), το οποίο είναι κατάλληλα σχεδιασμένο για την πλήρη κάλυψη των διατροφικών αναγκών όλων των γυναικών που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί, δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον για την επιτυχή έναρξη και εξέλιξη μίας εγκυμοσύνης. Περιέχει Φυλλικό οξύ, Βιταμίνη Β12, Ιώδιο, Βιταμίνη D και Ψευδάργυρο, θωρακίζοντας τον οργανισμό της μέλλουσας μητέρας με επαρκείς ποσότητες συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών τόσο πριν, όσο και κατά τα πρώτα στάδια της επερχόμενης κύησης. Επιπρόσθετα με την ενίσχυση του οργανισμού μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης συγγενών ανωμαλιών στο έμβρυο (όπως οι δυσπλασίες νευρικού σωλήνα) και διαταραχών όπως το χαμηλό βάρος γέννησης & το άσθμα και προστατεύει την έγκυο από διαταραχές όπως προεκλαμψία και ο διαβήτη κύησης. 

Όποια και αν είναι η ηλικία σας, εάν ο στόχος σας είναι να κρατήσετε σύντομα στην αγκαλιά σας ένα μωράκι, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε ένα υγιή τρόπο διατροφής, με την βοήθεια των κατάλληλων συμπληρωμάτων που θα σας υπόδειξη ο γυναικολόγος σας,  προκειμένου να βιώσετε μία καλή εγκυμοσύνη και να καταφέρετε να φέρετε στον κόσμο ένα υγιές τελειόμηνο μωρό.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Ζώντας με τη σκλήρυνση κατά πλάκας»: Σειρά podcast δίνει τον λόγο στους ίδιους τους ασθενείς
«Ζώντας με τη σκλήρυνση κατά πλάκας»: Σειρά podcast δίνει τον λόγο στους ίδιους τους ασθενείς

Οικοδεσπότης ο ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής και ιατρικός εκπαιδευτής Βασίλης Κιοσσές

Χωρίς παθογόνα μικρόβια τα αλιεύματα στον Θερμαϊκό κόλπο
Χωρίς παθογόνα μικρόβια τα αλιεύματα στον Θερμαϊκό κόλπο

Ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

12 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (World Sight Day)
12 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (World Sight Day)

Τουλάχιστον 2,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης

Αναβολή εκδηλώσεων του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ
Αναβολή εκδηλώσεων του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ

Θα ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες

Έναρξη συνεργασίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Έναρξη συνεργασίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Εκδήλωση με τίτλο «Inaugural event for the WHO Collaborating Centre on Quality-of-Life and Wellbeing»

Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στα ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης
Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στα ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα»

Καινοτόμα Εφαρμογή Εικονικών Ασθενών για Φορητές Συσκευές
Καινοτόμα Εφαρμογή Εικονικών Ασθενών για Φορητές Συσκευές

Προσφέρει στους φοιτητές ιατρικής ένα σύγχρονο ψηφιοποιημένο περιβάλλον αντιμετώπισης διαφόρων περιστατικών




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge