ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
21-11-2018

«Μια ζωή την έχουμε» - Χρονογραφήματα του Νίκου Τσιφόρου

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη

«Μια ζωή την έχουμε» - Χρονογραφήματα του Νίκου Τσιφόρου

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τη δράση «Μια ζωή την έχουμε» -  χρονογραφήματα του Νίκου Τσιφόρου, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Σαμψών Φύτρου, στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 στις 17.30, στο πλαίσιο των 3μερων εκδηλώσεων του Κ.Α.Π.Η. Καλαμαριάς για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.
 
Στη διάρκεια της δράσης, που φιλοξενείται  σε Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων από το καλοκαίρι του 2018, θα διαβαστούν αποσπάσματα από τα χρονογραφήματα του θεατρικού συγγραφέα Νίκου Τσιφόρου. Ένα μισάωρο με ιστορίες που μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή. 

Ανθρώπινες καταστάσεις μιας άλλης δεκαετίας, απόλυτα συνδεδεμένης με τον ελληνικό μας χαρακτήρα που παραμένει ίδιος. Με αρωγό το χιούμορ και την έξυπνη γραφή του, ο Νίκος Τσιφόρος μας φέρνει δίπλα σ’ έναν Έλληνα - σ’ έναν άνθρωπο - που προσπαθεί, που ελπίζει, που χαμογελά, φωνάζει και βρίζει αλλά πάντα προχωρά κάτω από τον ίδιο ήλιο, αναπνέει τον ίδιο αέρα και βλέπει τον ίδιο ορίζοντα. Ελλάδα του 1950, Ελλάδα του 2018: τόσο μακριά αλλά τόσο κοντά. Ένα χιούμορ που ποτέ δεν θα αλλάξει, η αποσκευή μας σ’ αυτό το ταξίδι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ-ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΑΜΨΩΝ ΦΥΤΡΟΣ
ΔΙΑΝΟΜΗ: ΣΑΜΨΩΝ ΦΥΤΡΟΣ, ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΒΡΑΜΑΚΗ
Διάρκεια: 35 λεπτά

Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge