ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
10-5-2019

Πρόταση γάμου και Γέρμα από τα Θεατρικά Εργαστήρια

Από τα Θεατρικά Εργαστήρια στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πρόταση γάμου και Γέρμα από τα Θεατρικά Εργαστήρια
FREE

Τριήμετρο θεατρικών παραστάσεων με έργα του Άντον Τσέχοφ και Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών.

Πρόκειται για την «Πρόταση Γάμου» (Άντον Τσέχοφ) και το «Γέρμα» (Φ.Γ.Λόρκα) που ανεβάζει το Θεατρικό Εργαστήρι «Θέσπις».

Το πρώτο, που είναι από τα πλέον γνωστά μονόπρακτα του Ρώσου θεατρικού συγγραφέα, θα παρουσιαστεί, με ελεύθερη είσοδο, μεθαύριο, Σάββατο 11 Μαΐου 2019, στις 9 μ.μ., σε μια απρόβλεπτη σκηνική μεταφορά, τρυφερό και ξεκαρδιστικό μαζί (Λαγκαδά 120 & Νυμφαίου, έναντι ΟΑΕΔ).

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Ιβάν Βασίλιεβιτς ξεκινά μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα να πάει να κάνει πρόταση γάμου στη γυναίκα της καρδιάς του. Τη συναντά τυχαία στην εξοχή. Προσπαθεί απεγνωσμένα να της διατυπώσει την πρόταση και εκείνη απεγνωσμένα να του δείξει πόσο τον θέλει. Όμως κάποια παρεξήγηση επιμένει να εμφανίζεται τη στιγμή ακριβώς που δεν πρέπει, πότε για ένα κτήμα και πότε για έναν σκύλο, μέχρι που η ανείπωτη πρόταση γάμου σχεδόν «πεθαίνει» τον υποψήφιο γαμπρό!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία: Ρούλα Αγγελίδου - Παίζουν: Κατερίνα Ασλανίδου, Κυριακή Θώμογλου, Ιωάννα Μεντεκίδου, Χαρίλαος Μιχαηλίδης, Ελλη Συμεωνίδου και Κωνσταντίνος Τσαϊρέλης

«Γέρμα»
Δυο ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Μαΐου 2019, στις 9 μ.μ., οι σπουδαστές από το Θεατρικό Εργαστήρι «Θέσπις» θα παρουσιάσουν τη Σπουδή στο έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Γέρμα» (Λαγκαδά 120 & Νυμφαίου, ελεύθερη είσοδος).
Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Κιουρτσίδη και τα σκηνικά και τα κοστούμια της Άννας-Μαρίας Αγγελίδου.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Το έργο αφηγείται την ιστορία μιας στείρας γυναίκας που ζει σε μια αγροτική περιοχή στην Ανδαλουσία στις αρχές της δεκαετίας του ’30. Στα ισπανικά, Yerma σημαίνει «στείρα». Ο διακαής πόθος της για τη μητρότητα τής γίνεται εμμονή και την οδηγεί τελικά σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα, στο οποίο την ωθούν τα ήθη και οι πεποιθήσεις της κοινωνίας της.
Το έργο τελικά ασκεί κριτική στις κοινωνικές αυτές νόρμες. Η «Γέρμα» ασχολείται με την απομόνωση, το πάθος και την απόγνωση, αλλά και με το γάμο, τη ζήλια και τη φιλία. Στην πλοκή του έργου διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και οι κοινωνικές συνθήκες εκείνης της περιόδου.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge