ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
11-9-2019

«Φαύστα» του Μποστ στον δήμο Ωραιοκάστρου

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη»

«Φαύστα» του Μποστ  στον δήμο Ωραιοκάστρου

Με τη «Φαύστα» του Μποστ συνεχίζονται απόψε οι εκδηλώσεις του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη», του πολιτιστικού φεστιβάλ του δήμου Ωραιοκάστρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το βράδυ στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου.

Το θεατρικό εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ» της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών του Δήμου Νεάπολης - Συκεών παρουσιάζει τη «Φαύστα» του Μποστ, ένα εξαιρετικό δείγμα παρωδιακής γραφής, που σατιρίζει οικεία ήθη κι αναγνωρίσιμα κοινωνικά φαινόμενα, ενώ παράλληλα σαρκάζει όλο το μικροαστικό οικοδόμημα και τον εξευτελισμό της γλώσσας.

Με αριστοτεχνικό τρόπο ο Μποστ συνθέτει έναν καμβά, πάνω στον οποίο οι ρίμες, η ρημαγμένη καθαρεύουσα, το τραγικό και το κωμικό ανακατεύονται, δημιουργώντας ένα σκηνικό παιχνίδι, που στηρίζεται σε παράλογες καταστάσεις.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιουρτσίδης
Σκηνικά - κοστούμια - επιμέλεια κίνησης: Άννα Μαρία Αγγελίδου Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Φωτισμοί: Γιώργος Κιουρτσίδης - Ανέστης Αμανατίδης

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ροδούλα Αθανασίου, Γιώργος Βαρθόπουλος, Ξένια Καραγιαννίδου, Εύα Πετρίδου, Θεοδώρα Πολυμέρη, Ρεγγίνα Ρεντίνα, Αντώνης Τσιγερίδης, Νίκος Φαλάγγας, Μαρία Φαρμάκη, Αθηνά Χριστίδου.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge