ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
10/10
1-3-2020

«Πλανόδιοι έρωτες» του Άγγελου Κολοκοτρώνη

Στο Θέατρο Μαίωτρον

«Πλανόδιοι έρωτες» του Άγγελου Κολοκοτρώνη

Οι «Πλανόδιοι έρωτες» είναι ένα «αφήγημα», στο οποίο καυτηριάζονται καθημερινές καταστάσεις της κοινωνικής αλλά και πολιτικής ζωής. Αναδεικνύονται ζητήματα διαχείρισης απρόοπτων γεγονότων, μέσα από τα οποία οι πρωταγωνιστές φανερώνουν τις ευαισθησίες και τούς προβληματισμούς τους. Με καυστικό χιούμορ ο συγγραφέας, περιγράφει μικρές πικρές ιστορίες που δημιουργούνται ανάμεσά τους, ενώ ένας διάχυτος ρομαντισμός, αλλά και ελπίδες για το μέλλον και ανατροπές διαχέονται στην πορεία του «αφηγήματος». Στο τέλος, μένει μια στυφή γεύση, από τις αντιθέσεις των χαρακτήρων ή και τις συνθέσεις που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και τις διαφορές των κοινωνικών τάξεων σε σχέση με τα κοινωνικοπολιτικά τους στερεότυπα.

Είναι μια φανταστική ιστορία ενός ζεύγους, μιας οικιακής βοηθού και ενός κηπουρού. Μεταξύ τους παρεμβάλλονται γεγονότα, που άλλοτε τους συνδέουν και άλλοτε τους φέρνουν αντιμέτωπους τον έναν με τον άλλον.

Απρόοπτες καταστάσεις, τους οδηγούν στην αποκάλυψη των χαρακτήρων τους, στις ομοιότητες και στις διαφορές τους σε κοινωνικά, αλλά και πολιτικά ζητήματα.

Οσα διαδραματίζονται στη σκηνή, συχνά περιλαμβάνουν συμβολισμούς, περιπλανήσεις σε ιστορικά και άλλα γεγονότα, δημιουργούν συμμαχίες ή αντιθέσεις, κρατώντας τον θεατή, μέχρι την τελευταία στιγμή, σε αναμονή της επόμενης στιγμής, που μπορεί και να μην είναι η αναμενόμενη.

Ανατροπές, μια πικρή αίσθηση για τα τεκταινόμενα, ένα επίσης πικρό χιούμορ αλλά και ρομαντικές εξάρσεις, είναι όσα χαρακτηρίζουν το έργο.

Δυο λόγια για το έργο από τον σκηνοθέτη
Οι «πλανόδιοι έρωτες» υπάρχουν γύρω μας ίσως είμαστε και μεις ένας πλανόδιος έρωτας στην αιώνια ύπαρξη της αλήθειας. Της προσωπικής μας αλήθειας, αυτής που βρίσκει ακόμη τη δύναμη και ονειρεύεται, αυτής που αντιστέκεται σαν λιπόσαρκο δεντράκι στον άνεμο, αυτής που μπορεί να υπομένει αλλά δεν λυγίζει, δεν ξεχνά, δεν φοβάται να πει πως το ηλιοβασίλεμα στον Θερμαϊκό κοκκινίζει από ντροπή για αυτά που βλέπει όλη τη μέρα, αυτής που μπορεί ακόμη να είναι ρομαντική σε μια καθημερινότητα που ο ρομαντισμός μοιάζει με μακρινή ανάμνηση. Εκεί που το «εγώ» κυριαρχεί απέναντι στο «εμείς» εκεί αντιστέκονται οι «Πλανόδιοι έρωτες», τολμούν και ξεκινούν ένα νέο ταξίδι, ένα ταξίδι που καταλήγει στην θεατρική σκηνή για να μας θυμίσει πως η ζωή είναι ένα παραθυράκι το οποίο ανοίγεις για λίγο βλέπεις όσα προλαβαίνεις και μετά κλείνει. Ας δούμε λοιπόν όσα περισσότερα μπορούμε.


Συντελεστές
Κείμενο: Άγγελος Κολοκοτρώνης
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης
Σκηνικά: Μαρία Παπατζέλου
Μουσική: Λάρρυ Κράμα
Παραγωγή: Ε.Θ.Β.Ε. Μαίωτρον

Παίζουν (αλφαβητικά)
Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος, Βάσω Δήμογλου, Νίκος Ζώκας, Μαρία Ιωαννίδου



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 στις 21:00
Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 στις 20:00
Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 στις 21:00
Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 στις 20:00
Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 στις 21:00
Κυριακή 22 Μαρτίου -2020 στις 20:00
Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 στις 21:00
Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 στις 20:00

Πού?
Θέατρο «Μαίωτρον»
Αθηνάς 21 (περιοχή Τούρκικου Προξενείου)

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Επικοινωνία - κρατήσεις
6996628686, 6932633127 και 6977767015
Λόγω χωρητικότητας του θεάτρου παρακαλούμε ενημερώστε τηλεφωνικά για την κράτησή σας.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge