ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
15-2-2024

«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία

Ένας μονόλογος βασισμένος σε αληθινή ιστορία

«To κορίτσι μου» με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία

Ένας μονόλογος βασισμένος σε αληθινή ιστορία που μιλάει για την ανθρώπινη ύπαρξη και την ισορροπία ανάμεσα στην αγάπη και την εξάρτηση με στόχο την επιβίωση.

Ο Γιώργος Παράσχος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Κατεβαίνοντας στην Αθήνα σπούδασε υποκριτική στην Ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης "Πρώτη πράξη" του Τάσου Χαλκιά και πριν καν αποφοιτήσει άρχισε να εργάζεται στο θέατρο και κατόπιν στην τηλεόραση σε σειρές όπως "Κλεμμένα όνειρα" , "Με τα παντελόνια κάτω" , "Ήλιος" και "Μόλις χθες".

Το 2013 συνεργάστηκε με την Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή "Ελένη" ενώ συμμετείχε και στην ψυχαγωγική μουσική εκπομπή του Mega "Just the two of us".

H πρώτη του εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη ήταν το 2011 στην υπερπαραγωγή του Γιάννη Σμαραγδή "Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι" ενώ χαρακτηριστική ήταν και η συμμετοχή του στην κωμωδία "Βachelor 3" του 2018. Φέτος συμμετείχε στην πετυχημένη ταινία του Κώστα Χαραλάμπους "Καπετάν Μιχάλης".

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες σε μεγάλες υπερπαραγωγές όπως πχ "Ας ερχόσουν για λίγο" του Δημήτρη Μαλισσόβα. "Ζορμπάς" με τον Γρηγόρη Βαλτινό και οι sold out "Μάγισσες της Σμύρνης" του Σταμάτη Φασουλή. Αξιοσημείωτος ήταν και ο ρόλος του στην παιδική παράσταση της Καρμεν Ρουγγέρη "Οι άθλοι του Ηρακλή".

Στην νέα του αυτή παράσταση "Το κορίτσι μου" συμμετέχουν μέσω voice over οι: Βίβιαν Κοντομάρη της οποίας η υποκριτική δεινότητα μας έχει χαρίσει εξαιρετικές ερμηνείες τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση. Ο Πέτρος Ξεκούκης που όποιον ρόλο καλείται να ερμηνευσει τον φέρει εις πέρας με απολυτη μαεστρία. Όμως η απόλυτη έκπληξη και μεγάλη τιμή αυτής της παράστασης είναι δύο υπέροχες κυρίες. Η μοναδική Ελένη Προκοπίου που τα πανέμορφα μάτια της έχουν σφραγίσει την χρυσή εποχή του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου και που έστω και με αυτόν τον τρόπο επιστρέφει στο θέατρο 52 χρόνια μετά την αποχώρηση της από την υποκριτική.

Η άλλη κυρία είναι η λατρεμένη Έφη Παπαθεοδώρου που μέσα από τους ρόλους της στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο μας έχει χαρίσει αξέχαστες στιγμές γέλιου.
Τα voice over συμπληρώνουν η νεαρή ηθοποιός και εγγονή της κυρίας Ελένης Προκοπίου, Ελένη Πύρρου.

Ο Μάρκος Γιακουμόγλου πετυχημένος χορογράφος γνωστών θεατρικών παραστάσεων που τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την υποκριτική.
Ο ηθοποιός Βασίλης Κοτσεσαρίδης που το 2023 συμμετείχε στην επιτυχημένη σειρά του Mega "Η γη της ελιάς" .
Και η Άννα Παράσχου και ο Τρικαλινός ηθοποιός Θωμάς Χαχάμης.

Το κείμενο της παράστασης που βασίζεται σε αληθινή ιστορία έγραψε ο Γιώργος Παράσχος σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Χρήστο Κωνσταντίνου που υπογράφει και την σκηνοθεσία μαζί με τον Γιώργο Ασλανίδη.

Τέλος όπως λέει και ο ήρωας του έργου η ζωή μας κάνει να υποφέρουμε για να μάθουμε να επιβιώνουμε.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Δευτέρες 4, 11, 18 και 25 Μαρτίου 2024 
Στις 21:00

Πού?
Θέατρο Αμαλία
Αμαλίας 71

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 17 ευρώ
Μειωμένο (ανέργων, φοιτητών, ΑμεΑ): 15 ευρώ

Επικοινωνία
2310 842509
Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση

Θέατρο Αμαλία

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά
«Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά

Στο Metropolitan The Urban Theater μόνο για δύο παραστάσεις


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge