Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31-10-2018

Δήμος Θεσσαλονίκης: Καθορισμός συντελεστών τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2019

Μείωση κατά 5%

Δήμος Θεσσαλονίκης: Καθορισμός συντελεστών τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2019
fontsize
Εχει λήξει στις: Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Τη μείωση κατά 5% των συντελεστών των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού στο Δήμο Θεσσαλονίκης, για το έτος 2019 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, κατά τη διάρκεια της 26ης τακτικής του συνεδρίασης.

Η απόφαση της Διοίκησης του Δήμου για μείωση ελήφθη σε μια προσπάθεια να στηρίξει τους δημότες και λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη οικονομική δυσπραγία των δημοτών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Η μείωση των δημοτικών τελών, πάντως, δεν θα έχει αρνητική επίπτωση στο επίπεδο των ανταποδοτικών υπηρεσιών των αρμόδιων δημοτικών διευθύνσεων.

Η απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζει ακόμη ότι παραμένουν μειωμένα κατά 50% τα δημοτικά τέλη για τους άπορους, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους και τις μονογονεϊκές οικογένειες, τους τυφλούς και τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, ενώ για πρώτη φορά οι μειώσεις αυτές θα ισχύσουν και για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τις κατοικίες που ανήκουν στην Α’ ζώνη των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης μειώνονται από  1,82€ σε 1,72€ και από 1,37€ σε 1,30€  ανά τετραγωνικό μέτρο, σε ετήσια βάση για τη Β ζώνη, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, στη Β΄ ζώνη κατοικιών συμπεριλαμβάνονται ακίνητα στις περιοχές που περικλείονται μεταξύ των οδών:

Πλ. Βαρδαρίου, 26ης Οκτωβρίου, Δευκαλίωνος, όρια Δήμου Θεσσαλονίκης με Δήμο Αμπελοκήπων (Βασ. Γεωργίου), Μοναστηρίου, Πλ. Δημοκρατίας και την οδό Βίτσι.
Πλ. Μουσχουντή, Ολυμπιάδος, Ελ. Ζωγράφου, όρια Δήμου Αγ. Παύλου, όρια Δήμου Συκεών (Επταπυργίου, Ευρυμέδοντος, Σαχτούρη), Πλ. Μουσχουντή
Κατοικίες της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας
Η Α’ ζώνη περιλαμβάνει όλα τα ακίνητα που βρίσκονται εκτός της ζώνης Β’ και επιπλέον όλες τις οικοδομές που έχουν έστω και μία πρόσοψη στους δρόμους αυτής (είτε αποτελούν όρια περιοχής, είτε αναφέρονται μεμονωμένοι), καθώς και στις πλατείες από τις οποίες διέρχονται οι δρόμοι αυτοί, ανεξάρτητα από τη θέση εισόδου της οικοδομής.

Για τα φιλανθρωπικά και νοσηλευτικά ιδρύματα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου (εξαιρουμένων των ιδιωτικών κλινικών) η τιμή διαμορφώνεται από 0,97€ σε 0,92€.

Όσον αφορά τους επαγγελματικούς ή τους στεγασμένους χώρους άλλης χρήσης, η Α’ ζώνη περιλαμβάνει τα ακίνητα της περιοχής, από τις οδούς Κωλέττη, Π. Σ. Σταθμού, Χρ. Πίψου, Αγ. Πάντων, Μοναστηρίου και Λαγκαδά (σε όλο το μήκος), Αγ. Δημητρίου, Πλ. Μουσχουντή, Ηφαιστίωνος, Ολυμπιάδος, Αθηνάς, Αγ. Δημητρίου, Εθν. Αμύνης, Καυταντζόγλου, Παπάφη, Κατσιμίδου, Εγνατία μέχρι Βούλγαρη, Αλ. Παπαναστασίου μέχρι Βούλγαρη, 25ης Μαρτίου, Κρήτης, Δελφών, Γαβριηλίδου, Καθ. Ρωσίδη και προς τη θάλασσα και από τις δυο πλευρές των οδών που αποτελούν τα όρια της περιοχής αυτής.

Η Β’ ζώνη περιλαμβάνει τα ακίνητα που βρίσκονται εκτός της παραπάνω ζώνης, καθώς και τις επαγγελματικές στέγες της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας.

Οι συντελεστές που θα ισχύσουν στις παραπάνω ζώνες για το 2018 είναι:

Για τα εμπορικά καταστήματα, ιδιωτικές κλινικές, εργοτάξια, κοινόχρηστα πολυκατοικιών – επαγγελματικών χώρων, βιομηχανίες και λοιπούς στεγασμένους χώρους:
Τιμή Α’ ζώνης: από 4,53€ σε 4,30€ ανά τ.μ.

Τιμή Β’ ζώνης: από 2,76€ σε 2,62€ ανά τ.μ.

Για τις βιοτεχνίες – φασόν, είδη τροφίμων, καφετέριες, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, μπαρ, σούπερ μάρκετ:
Τιμή Α’ ζώνης: από 4,89€ σε 4,64€  ανά τ.μ.

Τιμή Β’ ζώνης: από 2,99€ σε 2,84€ ανά τ.μ.

Για τους βοηθητικούς χώρους καταστημάτων (υπόγεια, πατάρια):
Τιμή Α’ ζώνης: από 1,81 € σε 1,71 € ανά τ.μ.

Τιμή Β’ ζώνης: από 1,12 € σε 1,06 € ανά τ.μ.

Για τους επαγγελματικούς χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων μέχρι 1.000 τ.μ.:
Τιμή Α΄ ζώνης: από 2,71€ σε 2,57€ ανά τ.μ.

Τιμή Β΄ ζώνης: από 2,38€ σε 2,26€ ανά τ.μ.

Για τα Πανεπιστήμια
Τιμή: από 1,24€ σε 1,17€ ανά τ.μ.

Τα ακίνητα έκτασης άνω των 1.000 τ.μ. έχουν περαιτέρω μειώσεις που θα χορηγούνται έπειτα από αίτηση των ενδιαφερομένων, βάσει της σχετικής νομοθεσίας και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις περιπτώσεις ακάλυπτων – μη στεγασμένων χώρων, θα ισχύσει το ακόλουθο καθεστώς:

Από 1 έως 1.000 τ.μ. ορίζεται ο συντελεστής  της Α’ ζώνης από 2,27€ σε 2,15€ ανά τ.μ. και ορίζεται νέα τιμή για τους ακάλυπτους της Β΄ ζώνης η τιμή 1,31 € ανά τ.μ.
Από 1.001 έως 6.000 τ.μ. ορίζεται ποσοστό μείωσης εμβαδού 50% με την οριζόμενη τιμή του συντελεστή από 1 έως 1.000 τ.μ.
Από 6.000 τ.μ. και άνω ορίζεται ο συντελεστής του τέλους σε ποσοστό 30% από αυτόν που έχει οριστεί για τα 1.000 πρώτα τετραγωνικά μέτρα μη στεγασμένου χώρου.
Δημοτικός φόρος

Για το 2019, οι συντελεστές του δημοτικού φόρου για κάθε μετρητή παροχής ρεύματος της Δ.Ε.Η. παραμένουν οι ίδιοι, δηλαδή στα 0,36 ευρώ ανά τ.μ. για τους στεγασμένους χώρους και στα 0,18 ευρώ ανά τ.μ. για τους μη στεγασμένους. Για τη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, οι αντίστοιχοι συντελεστές διαμορφώνονται στα 0,15 ευρώ ανά τ.μ. για τους στεγασμένους και στα 0,07 ευρώ ανά τ.μ. για τους μη στεγασμένους.

Τέλος, στην ΔΕΔΔΗΕ (πρώην ΔΕΗ) θα κοινοποιηθούν δύο γενικοί συντελεστές για τα δημοτικά τέλη των ακινήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης και αντίστοιχα δύο συντελεστές για τους δημοτικούς φόρους.

Οι γενικοί συντελεστές δημοτικών τελών για τα ακίνητα του δήμου θα ορίζονται σε:

1,30€ ανά τ.μ. για τις κατοικίες, φιλανθρωπικά και νοσηλευτικά ιδρύματα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου (πλην των ιδιωτικών κλινικών)
4,30€ ανά τ.μ. για τους χώρους άλλης χρήσης.
Οι συντελεστές των δημοτικών φόρων:

0,36€ ανά τ.μ. για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και
0,15€ ανά τ.μ. για τη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας

Σχετικά άρθρα:ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Νέα έκρηξη σε ΑΤΜ στη Νεάπολη
Νέα έκρηξη σε ΑΤΜ στη Νεάπολη

Άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτική ύλη

14-2-2020


Με αυξημένο ενδιαφέρον η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Με αυξημένο ενδιαφέρον η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Mαζική συμμετοχή μαθητών Λυκείων και τοπικών συλλόγων

13-2-2020

Διακοπή ρεύματος στην ανατολική Θεσσαλονίκη
Διακοπή ρεύματος στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ

11-2-2020
goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA