ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-8-2019

Απάντηση Κυρίζογλου στην καταγγελία του ΚΚΕ για τα διαφημιστικά μπάνερς

Δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη εντολή..

Απάντηση Κυρίζογλου στην καταγγελία του ΚΚΕ για τα διαφημιστικά μπάνερς

Απάντηση στην καταγγελία του ΚΚΕ προς τον Λάζαρο Κυρίζογλου, δίνει με σημερινή ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη εντολή στην υπηρεσία καθαριότητας για καθαίρεση των αφισών της ΚΝΕ, που αναρτήθηκαν στο πλαίσιο του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Οπως αναφέρεται, σύμφωνα με το νόμο, η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης καθαιρεί κάθε είδους διαφημιστικό υλικό είτε πρόκειται για εκδηλώσεις είτε για αφίσες των κομμάτων.

Οπως τονίζει ο Δήμος, στην εκπρόσωπο της ΚΝΕ προτάθηκε συγκεκριμένος τρόπος ανάρτησης διαφημιστικών μπάνερς σε συγκεκριμένα σημεία αλλά η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης αναφέρει:

Δεν πρόκειται για κανένα καινούργιο μέτρο. Όλα τα χρόνια, σύμφωνα με το νόμο, κατά πάγια τακτική η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης καθαιρεί κάθε είδους διαφημιστικό υλικό από τις κολώνες της ΔΕΗ, από τις κολώνες του δημοτικού φωτισμού, από δέντρα κλπ.

Το ίδιο ισχύει και για τις χάρτινες αφίσες όλων των κομμάτων αδιακρίτως, γεγονός το οποίο είναι γνωστό εδώ και χρόνια στην ΚΝΕ.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη εντολή στην υπηρεσία καθαριότητας για καθαίρεση των αφισών της ΚΝΕ. Απλά η υπηρεσία εφάρμοσε το νόμο, ενέργεια με την οποία συμφωνεί και η διοίκηση του Δήμου.

Στην εκπρόσωπο της ΚΝΕ, η οποία επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο κ. Κυρίζογλου, υπέδειξε νόμιμο τρόπο ικανοποίησης του σχετικού αιτήματος: Κατάθεση αίτησης με την οποία να υποδεικνύονται τα σημεία και τοποθέτηση πλακάτ τα οποία μετά το πέρας των εκδηλώσεων περισυλλέγονται είτε από τους ίδιους είτε από το Δήμο.

Ακόμη, ύστερα από αίτηση, είναι δυνατή η τοποθέτηση ορισμένων διαφημιστικών μπάνερς των εκδηλώσεων της ΚΝΕ, τα οποία μετά το πέρας των εκδηλώσεων θα απομακρύνει η οργάνωση. Η εκπρόσωπος του ΚΚΕ δεν αποδέχθηκε τη σχετική πρόταση.

Σε ότι αφορά στην ανάρτηση ορισμένων μόνον μπάνερς της παράταξης του Δημάρχου μετά τις δημοτικές εκλογές και μόνον για 4 ημέρες, προκειμένου να ευχαριστήσει τους δημότες, αυτή γνωστοποιήθηκε στην υπηρεσία του δήμου νόμιμα και στη συνέχεια η ίδια δημοτική παράταξη του Δημάρχου και όχι η υπηρεσία του Δήμου τα καθαίρεσε.
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge