ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17-3-2023

Προσφυγές στη δικαιοσύνη για τις κοπές των δέντρων στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Τις προσφυγές υπογράφουν οι Σπύρος Βούγιας, Ανδρέας Κουράκης, Μιχάλης Μήττας

Προσφυγές στη δικαιοσύνη για τις κοπές των δέντρων στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Προσφυγές κατατέθηκαν ενώπιον του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κατά δύο αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης (συνεδρίαση 20-2-2023) που αφορούν στην γενικευμένη κοπή των δέντρων σε διάφορες περιοχές της πόλης, αναφέρει ανάρτηση του Ανδρέα Κουράκη στο facebook.

«Τις προσφυγές υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Βούγιας και Ανδρέας Κουράκης και ο δικηγόρος Μιχάλης Μήττας, ο οποίος τις επιμελήθηκε και προσφεύγει επίσης ως πολίτης με εύλογο έννομο συμφέρον.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπουν την κοπή 260 (!) συνολικά δένδρων επί των οδών Κ. Καραμανλή, Αλ. Παπαναστασίου, Δελφών και Κωνσταντινουπόλεως και ελήφθησαν κατά πλειοψηφία αρχικώς από την αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η οποία τις εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με βάση διατάξεις των ν. 4623/2019 και ν. 4876/2021 οι οποίες έχουν κριθεί αντισυνταγματικές και μη εφαρμοστέες από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Από τη στιγμή που ο Δήμαρχος επέλεξε να αγνοήσει τον δρόμο της συνταγματικής νομιμότητας, δεν υπάρχει άλλη θεσμική επιλογή πέραν της δικαστικής, για να διασωθεί το ελάχιστο πράσινο που έχει απομείνει και να προστατευθεί η ποιότητα ζωής στην πόλη»
, αναφέρει η ανάρτηση.

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες προηγήθηκαν επεισόδια στο ίδιο σημείο, που οδήγησαν σε σύλληψη 14 διαδηλωτών καθώς και του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη», Μιχάλη Τρεμόπουλου.
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό
Προσπάθησαν να κλέψουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό

Το είχαν ξανακάνει με την ίδια μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
Ζητούσε χρήματα για να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

Σύλληψη 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge