ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30-3-2021

Καναδάς: Αναστέλλεται προσωρινά η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Για άτομα κάτω των 55 ετών

Καναδάς: Αναστέλλεται προσωρινά η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Καναδοί υγειονομικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι αναστέλλεται προσωρινά η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 στους ενήλικες κάτω των 55 ετών, ενώ ζήτησαν να διεξαχθούν περαιτέρω αναλύσεις για τα οφέλη και τους κινδύνους του εν λόγω εμβολίου ανάλογα με το φύλο και την ηλικία.

Στον Καναδά δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις θρομβώσεων σε εμβολιασθέντες. Περίπου 307.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca έχουν ήδη χορηγηθεί στον Καναδά.

«Αναστέλλουμε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca στους ενήλικες κάτω των 55 ετών εν αναμονή περαιτέρω ανάλυσης των οφελών και των κινδύνων» ανακοίνωσε ο Χάουαρντ Νζου, αναπληρωτής επικεφαλής δημόσιας υγείας του Καναδά.

Το Εθνικό Συμβουλευτικό Κέντρο Εμβολιασμών (NACI), ένα ανεξάρτητο πάνελ εμπειρογνωμόνων, επισήμανε σε γραπτή του σύσταση ότι «από τα όσα γνωρίζουμε ως τώρα υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα για τα οφέλη της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca στους ενήλικες κάτω των 55 ετών».

Από την πλευρά της η βρετανική φαρμακοβιομηχανία απάντησε ότι σέβεται την απόφαση του NACΙ και πρόσθεσε ότι εργάζεται στενά με τις καναδικές αρχές. Παράλληλα η AstraZeneca υπογράμμισε ότι τόσο η Βρετανία, όσο και η ΕΕ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεφάνθησαν ότι τα οφέλη από τη χορήγηση του εμβολίου ξεπερνούν σημαντικά τους κινδύνους σε όλους τους ενήλικες.

Αναστολή και στο Βερολίνο

Τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Βερολίνου Charite και Vivantes διέκοψαν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε γυναίκες κάτω των 55 ετών, όπως δήλωσε σήμερα, Τρίτη εκπρόσωπος των νοσοκομείων.

Οι κινήσεις ακολουθούν αναφορές σπάνιων αλλά σοβαρών θρόμβων αίματος, αιμορραγίας και σε ορισμένες περιπτώσεις θανάτου μετά τον εμβολιασμό, κυρίως σε νεαρές γυναίκες.

«Από την άποψη του Charite, αυτό το βήμα είναι απαραίτητο, διότι εν τω μεταξύ, έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω εγκεφαλικές φλεβικές θρομβώσεις σε γυναίκες στη Γερμανία», δήλωσε εκπρόσωπος.

Το νοσοκομεί Charite είπε ότι η δράση ήταν προληπτική ενώ περίμεναν τις τελικές αξιολογήσεις. Δεν έχουν εμφανιστεί επιπλοκές στα νοσοκομεία της μετά από εμβολιασμούς με το AstraZeneca.

Εκπρόσωπος της κλινικής Vivantes είπε επίσης ότι η κίνηση για παύση του εμβολίου για νεότερες γυναίκες ήταν ένα προληπτικό μέτρο.

Περίπου 19.000 άνθρωποι εργάζονται στα νοσοκομεία Charite και 17.000 στο Vivantes, το οποίο λειτουργεί κλινικές καθώς και κέντρα φροντίδας.

Η Tagesspiegel, η οποία ανέφερε για πρώτη φορά την απόφαση, δήλωσε ότι περίπου τα δύο τρίτα του προσωπικού του Charite έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής, και το 70% αυτών των εργαζομένων έχουν λάβει μία δόση του εμβολίου των AstraZeneca και Οξφόρδης.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες σταμάτησαν εν συντομία τη χρήση του εμβολίου της αγγλο-σουηδικής εταιρείας ενώ διερεύνησαν τα περιστατικά θρόμβων αίματος στις αρχές του μήνα.

Από τότε σχεδόν όλες οι χώρες έχουν ξαναρχίσει τη χρήση του εμβολίου της εταιρείας. Ωστόσο, η Γαλλία αποσπάστηκε από την καθοδήγηση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής για τα φάρμακα (ΕΜΑ)και είπε στις 19 Μαρτίου ότι θα πρέπει το εμβόλιο να χορηγηθεί μόνο σε άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω. Η Γαλλία είπε ότι η απόφαση βασίστηκε σε στοιχεία ότι η πήξη επηρέασε τους νεότερους.
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Τουρκία
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Τουρκία

Tο επίκεντρο της δόνησης ήταν 64 χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά του Καχραμανμαράς

Ανεστάλησαν πτήσεις για 12 ώρες στην Τουρκία λόγω εμφάνισης UFO
Ανεστάλησαν πτήσεις για 12 ώρες στην Τουρκία λόγω εμφάνισης UFO

Οπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu

Το CNN προτείνει τη Θεσσαλονίκη ως καλοκαιρινό προορισμό
Το CNN προτείνει τη Θεσσαλονίκη ως καλοκαιρινό προορισμό

Περιλαμβάνεται στα είκοσι τρία κορυφαία μέρη για να επισκεφθεί κανείς το καλοκαίρι του 2023

Στον θείο Σάμ τρέχουν και παρακαλούν οι ομογενείς για την υπόθεση Φρέντι Μπελέρη
Στον θείο Σάμ τρέχουν και παρακαλούν οι ομογενείς για την υπόθεση Φρέντι Μπελέρη

Ζητάνε την απελευθέρωση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας

Βέλγιο: Σκόρπισε χιλιάδες ευρώ στο δρόμο
Βέλγιο: Σκόρπισε χιλιάδες ευρώ στο δρόμο

Ενας οδηγός από την Αμβέρσα

Πες ΟΧΙ στο βασανιστήριο που στήνουν για τα χταπόδια
Πες ΟΧΙ στο βασανιστήριο που στήνουν για τα χταπόδια

Ετοιμάζουν εκτροφείο χταποδιών - θα τα ψύχουν ζωντανά

Εμεινε 500 ημέρες σε σπηλιά βάθους 70 μέτρων χωρίς επαφή με τον έξω κόσμο
Εμεινε 500 ημέρες σε σπηλιά βάθους 70 μέτρων χωρίς επαφή με τον έξω κόσμο

50χρονη Ισπανίδα συμμετείχε σε πείραμα που παρακολούθησαν στενά επιστήμονες




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge