Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13-4-2021

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Οι ΗΠΑ διακόπτουν τη χρήση του λόγω περιστατικών θρόμβωσης

Έκτακτη συνεδρίαση της εξωτερικής συμβουλευτικής επιτροπής του CDC

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Οι ΗΠΑ διακόπτουν τη χρήση του λόγω περιστατικών θρόμβωσης
fontsize

Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας αναμένεται να αιτηθούν άμεση παύση στη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, μετά από έξι περιστατικά θρομβώσεων, που εμφανίστηκαν περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό. Και οι έξι εμβολιαζόμενοι ήταν γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 48 ετών. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και μια δεύτερη στη Νεμπράσκα νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Σχεδόν επτά εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson μέχρι στιγμής, και περίπου εννέα εκατομμύρια περισσότερες δόσεις έχουν αποσταλεί στις πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Οι επιστήμονες του αμερικανικού οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και του C.D.C. θα εξετάσουν από κοινού την πιθανότητα σύνδεσης του εμβολίου και των θρομβώσεων, προκειμένου να αποφασιστεί εάν η χρήση του εμβολίου θα συνεχίσει να επιτρέπεται για όλους τους ενήλικες ή θα υπάρξουν περιορισμοί. Ήδη, για αύριο Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση της εξωτερικής συμβουλευτικής επιτροπής του CDC.

Η κίνηση ενδέχεται να περιπλέξει σημαντικά τις προσπάθειες εμβολιασμού του έθνους, σε μια εποχή που πολλά κράτη αντιμετωπίζουν αύξηση σε νέα κρούσματα και ενώ οι αρχές προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες που εμφανίζονται επιφυλακτικοί να προσέλθουν για εμβολιασμό. 

Το μεγαλύτερο μέρος της προμήθειας εμβολίων των ΗΠΑ προέρχεται από δύο άλλους κατασκευαστές, την Pfizer-BioNTech και τη Moderna, οι οποίοι μαζί παρέχουν περισσότερες από 23 εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα, χωρίς να έχουν εκφραστεί  ανάλογες ανησυχίες για την ασφάλεια σε κανένα από αυτά τα εμβόλια.

Όπως έχει ανακοινωθεί, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με περιστατικά θρομβώσεων για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ από αύριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί με αυτό στην Ευρώπη.  

Αν και θεωρείται σύνηθες για τις ρυθμιστικές αρχές να παρακολουθούν την εξέλιξη νέων εμβολίων και προϊόντων, οι ανησυχίες σχετικά με το εμβόλιο της Johnson & Johnson θεωρείται ότι αντικατοπτρίζουν τις ανησυχίες που δημιούργησε το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ευρώπη, το οποίο βρίσκεται στο μικροσκόπιο για την εμφάνιση θρομβώσεων σε ασθενείς.

Παρόλα αυτά, οι ρυθμιστικές αρχές υποστήριξαν ότι το όφελος του εμβολίου υπερβαίνει κατά πολύ αυτόν τον μικρό κίνδυνο. Οι χώρες της Ευρώπης και αλλού συνέχισαν να εμβολιάζουν ηλικιωμένους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσου και θανάτου από τον Covid-19, περιορίζοντάς το παράλληλα σε νεότερους ανθρώπους.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Politico : Η ΕΕ θα προσφύγει νομικά κατά της AstraZeneca
Politico : Η ΕΕ θα προσφύγει νομικά κατά της AstraZeneca

Για τις καθυστερήσεις εμβολίων

Οδυσσέας Τσενάι: Ο μαθητής που δέχθηκε ρατσισμό σήμερα είναι καθηγητής στις ΗΠΑ
Οδυσσέας Τσενάι: Ο μαθητής που δέχθηκε ρατσισμό σήμερα είναι καθηγητής στις ΗΠΑ

Ο Οδυσσέας Τσενάι, τελειώνοντας το σχολείο, πέρασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού

Ισχυρός σεισμός στο νότιο Ιράν
Ισχυρός σεισμός στο νότιο Ιράν

Σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών σημειώθηκε στην επαρχία Μπουσέχρ

Διήμερο συγκεντρώσεων από Έλληνες του εξωτερικού ενάντια στον αυταρχισμό στην Ελλάδα
Διήμερο συγκεντρώσεων από Έλληνες του εξωτερικού ενάντια στον αυταρχισμό στην Ελλάδα

«Πρωτοβουλίες κατοίκων εξωτερικού ενάντια στον αυταρχισμό στην Ελλάδα»

Βέλγιο: Δεν ξεκινούν τελικά οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson
Βέλγιο: Δεν ξεκινούν τελικά οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson

Τα εμβόλια θα διατηρηθούν μέχρι να υπάρξει απόφαση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ
© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας