ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
2-2-2023

Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα 8 / Black Or White

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ

Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα 8 / Black Or White

Τριάντα κουστούμια σε μαύρο, λευκό και χρυσό, τα οποία δημιούργησαν σχεδιαστές μόδας από ανακυκλώσιμα υλικά και παρουσιάστηκαν στο fashion show «μόνο με ανακυκλώσιμα υλικά», που διοργανώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, στον υπαίθριο χώρο του Μεγάρου Μουσικής, παρουσιάζονται αυτές τις μέρες ξανά στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ, σε μια έκθεση με τίτλο Black Or White Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα 8.

«Φέτος κλείνουμε 13 χρόνια λειτουργίας και τα μέλη του Συλλόγου Φίλων της Νέας Παραλίας (ΣΦΝΠ) συνεχίζουμε, γεμάτοι νέες ιδέες και πλάνα για καινούριες δράσεις. Παραμένουμε αυτοί που νοιαζόμαστε και διοργανώνουμε διαμαρτυρίες για την κατάσταση και τη συντήρηση της Νέας Παραλίας, που είναι ο αγαπημένος χώρος των πολιτών», είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου, Πρόδρομος Νικηφορίδης, μιλώντας χθες στα εγκαίνια της έκθεσης. Νωρίτερα, στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκε και η ετήσια εκδήλωση κοπής πίτας Συλλόγου, στην οποία τέθηκαν οι νέοι στόχοι του για τη φετινή χρονιά.

Η αρχαιολόγος, εθνολόγος και λαογράφος του Πολυχώρου Πολιτισμού Ισλαχανέ, Αρετή Κονδυλίδου μίλησε για το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από τα σχολεία της πόλης για την έκθεση. «Για δεύτερη φορά κάναμε μια τέτοια έκθεση με έργα των φίλων της Νέας Παραλίας. Βλέπω μεγάλο ενδιαφέρον από τα σχολεία καθώς ήδη εκδήλωσαν ενδιαφέρον πάνω από τριάντα σχολεία της πόλης. Από αύριο το πρωί ξεκινάμε την υλοποίηση ενός προγράμματος βασισμένου στην έκθεση. Τα παιδιά θα παίξουν λίγο με την ιδέα της έκθεσης, τα υλικά σε άσπρο, μαύρο και χρυσό, και φυσικά με την έννοια της ανακύκλωσης. Στο τέλος του προγράμματος το κάθε τμήμα θα πάρει μέρος στην κατασκευή ενός κοστουμιού με ανακυκλώσιμα υλικά που δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους σχεδιαστές κατά την πασαρέλα και έχουμε συγκεντρώσει εδώ. Έτσι θα προκύψει ένα κουστούμι από υλικά που νομίζουμε ότι είναι άχρηστα. Στη δημιουργία του θα συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από όλα τα σχολεία», είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Στα εγκαίνια της έκθεσης βρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Вούλα Πατουλίδου, η οποία, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αναφέρθηκε στη σημασία των πολιτιστικών και εθελοντικών δράσεων του ΣΦΝΠ για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη μόνιμης συντήρησης της Νέας Παραλίας, την οποία χαρακτήρισε ως «το σημείο των ονείρων μας».

«Αν και δεν έχω χρόνο, όταν μπορώ, κάνω έναν περίπατο στη Νέα Παραλία, χάνομαι στον κόσμο που βρίσκει εκεί μια ανάπαυση ψυχής και σώματος» είπε η κ. Πατουλίδου, η οποία αποδέχτηκε, μάλιστα την πρόταση των αρχιτεκτόνων της Νέας Παραλίας, Μπερνάρ Κόμο και Πρόδρομου Νικηφορίδη να συμμετάσχει στη φετινή «Νέα Παραλία – Νέα Πασαρέλα, μόνο με ανακυκλώσιμα υλικά». «Είπα “ναι” στους φίλους της Νέας Παραλίας. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μπορέσω να είμαι ως λάτρης της Νέας Παραλίας σε αυτήν την περιβαλλοντική, αλλά και καλλιτεχνική δράση», πρόσθεσε.

Η έκθεση με τίτλο Black Or White Νέα Παραλία- Νέα Πασαρέλα 8 θα διαρκέσει ως τις 22 Φεβρουαρίου, ενώ για όλους τους επισκέπτες διοργανώνεται στις 15 Φεβρουαρίου, στις 5 το απόγευμα, μία δωρεάν ξενάγηση στην έκθεση και στους χώρους του Ισλαχανέ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ισλαχανέ Πολυχώρος Πολιτισμού

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Έκθεση «ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑ»
Έκθεση «ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑ»

Η πολιτογράφηση και αποκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων μέσα από τα αρχεία του Κ.Ι.Θ.

«No Woman’s Land»: Από το Princeton στο Άγιον Όρος και τα Μετέωρα του 1929
«No Woman’s Land»: Από το Princeton στο Άγιον Όρος και τα Μετέωρα του 1929

Εγκαίνια της έκθεσης από τον Δήμαρχο Θεσσαλονικης

School & Office North 2023 - εμπορική έκθεση ειδών χαρτοπωλείου
School & Office North 2023 - εμπορική έκθεση ειδών χαρτοπωλείου

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα 8 / Black Or White
Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα 8 / Black Or White

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge