ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17-10-2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση «Αnuga 2023» της Κολωνίας

Για τέταρτη φορά

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση «Αnuga 2023» της Κολωνίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της πολιτικής ενίσχυσης της εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, συμμετείχαν για 4η φορά στη διεθνή έκθεση «Anuga 2023» που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία.

Η «Anuga» αποτελεί μια από τις κορυφαίες εκθέσεις στον κλάδο της διατροφής και των ποτών. Οι εκθέτες που συμμετείχαν φέτος στη διοργάνωση έφτασαν τους 7.900 από 118 χώρες και οι επισκέπτες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, φτάνοντας τους 149.000 από 200 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εμπορικοί επισκέπτες προέρχονταν κατά 94% από άλλες χώρες και όχι από τη Γερμανία, γεγονός που τοποθετεί τη φετινή «Anuga 2023» στην πρώτη θέση των διεθνών διοργανώσεων.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην έκθεση με δικό της περίπτερο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν δεκαπέντε δυναμικές και εξωστρεφείς επιχειρήσεις από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι εταιρείες αυτές συμμετείχαν στην έκθεση με σκοπό να προωθήσουν τα προϊόντα αγροδιατροφής που παράγουν, όπως είδη ζαχαροπλαστικής, χαλβάδες και αλείμματα, αρτοσκευάσματα, σφολιάτες και ζύμες, όσπρια, βιολογικά προϊόντα, ελιές και λάδι, σάλτσες και dressings, επεξεργασμένα προϊόντα θαλασσινών, τυροκομικά, μεταλλικό νερό και αναψυκτικά. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας και των επιχειρήσεων πραγματοποίησαν δεκάδες επιχειρηματικές επαφές και στοχευμένα Β2Β ραντεβού με σημαντικούς αγοραστές απ’ όλο τον κόσμο, με σκοπό το καλύτερο δυνατό εμπορικό αποτέλεσμα.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ Βασίλης Κοΐνης και η Σύμβουλος Β' του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του ελληνικού Προξενείου Φρίντα Γεωργίου, οι οποίοι συνομίλησαν με τους εκθέτες για τις προοπτικές των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην προσπάθεια της Περιφέρειας και των εταιρειών.
Παράλληλα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε εκδηλώσεις για την αποτελεσματικότερη προβολή και προώθηση των επιχειρήσεων. Επίσης οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας παρουσίασαν συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας. Ακόμη σε γνωστό κατάστημα Ντελικατέσσεν της Κολωνίας δημιουργήθηκε βιτρίνα με προϊόντα των συμμετεχουσών επιχειρήσεων προκειμένου να γίνουν γνωστά στην τοπική αγορά.

Σε δηλώσεις του ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Σωτήρης Μπάτος τόνισε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για τέταρτη φορά στην ‘’Anuga’’, μαζί με δεκαπέντε εταιρείες με εξαγωγικό προσανατολισμό που έδωσαν το στίγμα τους στην έκθεση και προώθησαν τα προϊόντα τους στους διεθνείς αγοραστές. Το περίπτερο της Περιφέρειας με τις παράλληλες δράσεις αποτέλεσε σημείο προσέλευσης χιλιάδων επισκεπτών που είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν τους εκθέτες, να γνωρίσουν τα ελληνικά προϊόντα και τις παραδοσιακές συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας και να διαπραγματευτούν νέες συμφωνίες. Η Περιφέρεια στέκεται διαχρονικά δίπλα στις αγροδιατροφικές επιχειρήσεις και προσπαθεί με τρόπους προβολής και marketing να δημιουργήσει τις συνθήκες για νέες εμπορικές συμφωνίες».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Έκθεση «ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑ»
Έκθεση «ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑ»

Η πολιτογράφηση και αποκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων μέσα από τα αρχεία του Κ.Ι.Θ.

«No Woman’s Land»: Από το Princeton στο Άγιον Όρος και τα Μετέωρα του 1929
«No Woman’s Land»: Από το Princeton στο Άγιον Όρος και τα Μετέωρα του 1929

Εγκαίνια της έκθεσης από τον Δήμαρχο Θεσσαλονικης

School & Office North 2023 - εμπορική έκθεση ειδών χαρτοπωλείου
School & Office North 2023 - εμπορική έκθεση ειδών χαρτοπωλείου

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα 8 / Black Or White
Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα 8 / Black Or White

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge