Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
21-4-2016

Διαλέξεις και δείπνο στο Τελλόγλειο

Στις 22 Απριλίου

Διαλέξεις και δείπνο στο Τελλόγλειο
fontsize
Εχει λήξει στις: Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Η προσωπικότητα και το έργο του Κύπριου συλλέκτη έργων τέχνης Αναστάσιου Γ. Λεβέντη αποτελούν το θέμα δύο διαλέξεων που θα γίνουν στο Τελλόγλειο, την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 και ώρα 19.00. Λίγο αργότερα, η βραδιά θα ολοκληρωθεί με δείπνο που θα επιμεληθεί ο σεφ Νίκος Κατσάνης και θα περιλαμβάνει νηστίσιμες δημιουργίες.

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Όραμα και δημιουργία: Α.Γ. Λεβέντης και Δυτική Αφρική», που φιλοξενείται αυτό το διάστημα στο Τελλόγλειο, η Φωτεινή Παπαδοπούλου, επίτροπος του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντης θα μιλήσει με θέμα «Ο Αναστάσιος Γ. Λεβέντης ως συλλέκτης» και η Λουκία Λοΐζου – Χατζηγαβριήλ, διευθύντρια της Λεβεντείου Πινακοθήκης Λευκωσίας θα αναπτύξει το θέμα «Ο Αναστάσιος Γ. Λεβέντης και η Δυτική Αφρική».

Συγκεκριμένα, η Φωτεινή Παπαδοπούλου θα αναφερθεί στο ιστορικό της σύστασης των δύο σημαντικών συλλογών που δημιούργησε ο Αναστάσιος Γ. Λεβέντης. Τη Συλλογή του Παρισιού με έργα Ευρωπαίων ζωγράφων που άρχισε να συγκεντρώνει από την δεκαετία του ‘50 και την Ελληνική Συλλογή που δημιούργησε την δεκαετία του ‘70. Οι προσωπικές μαρτυρίες και μνήμες της ομιλήτριας (είναι κόρη του Α.Γ. Λεβέντη), θα φωτίσουν άγνωστες πτυχές των συλλογών, ενώ επίσης θα παρουσιαστούν τα σημαντικότερα έργα και των δύο αυτών συλλογών που εκτίθενται στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία.

Η ίδρυση της Πινακοθήκης αυτής αποτελεί και την ολοκλήρωση του οράματος του Αναστασίου Γ. Λεβέντη να προσφέρει στην Κύπρο ένα μουσείο που προβάλλει την ευρωπαϊκή τέχνη και παράλληλα διαδραματίζει σημαντικό κοινωνικό και εκπαιδευτικό ρόλο.

Η Λουκία Λοΐζου – Χατζηγαβριήλ, διευθύντρια της Λεβεντείου Πινακοθήκης στη διάλεξή της θα παρουσιάσει ως ένα ανοικτό ημερολόγιο την πορεία του Α.Γ. Λεβέντη στη Δυτική Αφρική, όταν στα 19 του χρόνια βρέθηκε να εργάζεται στην Γκάνα. Η κ. Χατζηγαβριήλ θα σκιαγραφήσει την προσωπική πορεία και ανέλιξη του Κύπριου επιχειρηματία σε μια περιοχή που βρισκόταν στο μεταίχμιο ιστορικών αλλαγών καθώς στρεφόταν από την αποικιοκρατία στην ανεξαρτησία και από την παράδοση στον μοντερνισμό.

Δείπνο στο Τελλόγλειο

Με αφορμή τις δύο διαλέξεις ξαναρχίζουν τα δείπνα στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. Ένα ελκυστικό, ανοιξιάτικο μενού με νηστίσιμες δημιουργίες και γευστικές εκπλήξεις θα παρουσιάσει ο σεφ Νίκος Κατσάνης (Σουσουράδα Αθύτου) σε δείπνο που θα γίνει στο Τελλόγλειο, την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 και ώρα 20.00.

Οι συμμετέχοντες στο δείπνο έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν νωρίτερα τις διαλέξεις και να ξεναγηθούν δωρεάν στην έκθεση «Όραμα και δημιουργία: Α.Γ. Λεβέντης και Δυτική Αφρική».

Τιμή συμμετοχής στο δείπνο 20 ευρώ. Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Τηλέφωνα κρατήσεων: 2310 24711, 2310 991610.
Events και Alerts από αυτή την καταχώρηση
Τέχνη & Επιστήμη για τον κληρονομούμενο καρκίνο του μαστούΤέχνη & Επιστήμη για τον κληρονομούμενο καρκίνο του μαστού

Εκδήλωση στο Τελλόγλειο


Εκθεση της Anese Cho «Fragmentation» στο ΤελλόγλειοΕκθεση της Anese Cho «Fragmentation» στο Τελλόγλειο

Εγκαίνια την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου


Εγκαίνια εκθέσεων «Φιλίας Δώρα Ι» & «Έκκεντρη Τέχνη-Έκφραση Ψυχής»Εγκαίνια εκθέσεων «Φιλίας Δώρα Ι» & «Έκκεντρη Τέχνη-Έκφραση Ψυχής»

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου


«Τα άπαξ και τα αεί» - Παρουσίαση βιβλίου του Γεωργίου Καπετάνου«Τα άπαξ και τα αεί» - Παρουσίαση βιβλίου του Γεωργίου Καπετάνου

Ιατρική, Ψυχοσωματική Υγεία, Κρίση, Ποιότητα Ζωής


Μικροί & μεγάλοι εξερευνητές: Νήματα και βήματα στο μουσείοΜικροί & μεγάλοι εξερευνητές: Νήματα και βήματα στο μουσείο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα


«Αμφισημίες» της Σοφίας Καρασαββίδου & «Μορφές» του Σταύρου Παπάζογλου«Αμφισημίες» της Σοφίας Καρασαββίδου & «Μορφές» του Σταύρου Παπάζογλου

Δύο νέες εκθέσεις εγκαινιάζονται στο Τελλόγλειο


Έκθεση Έκθεση "Έκκεντρη τέχνη - Έκφραση Ψυχής" στο Τελλόγλειο

Έργα καλλιτεχνών με ψυχικές διαταραχές από τη συλλογή του ψυχιάτρου-εικαστικού Παύλου Βασιλειάδη


Άνοιγμα έκθεσης Άνοιγμα έκθεσης "Φιλίας Δώρα Ι" και ξενάγηση για το κοινό

Στο Τελλόγλειο

Στην ίδια κατηγορία..

Διάλεξη με τον Francois Ansermet: «Η οικογένεια αλλιώς»Διάλεξη με τον Francois Ansermet: «Η οικογένεια αλλιώς»

Από τον Ψυχαναλυτικό Κύκλο Θεσσαλονίκης
Ημερίδα - Αφιέρωμα στον Χάρη ΣαββόπουλοΗμερίδα - Αφιέρωμα στον Χάρη Σαββόπουλο

Στις 6 Οκτωβρίου 2019 στην Casa Bianca


Η Ψυχανάλυση σε διάλογο με τα Μαθηματικά και τη ΘεολογίαΗ Ψυχανάλυση σε διάλογο με τα Μαθηματικά και τη Θεολογία

Ανοιχτή συζήτηση με τον Αργύρη Νικολαΐδη και τον René Heyer


Ομιλία: Ομιλία: "Αρχαιο-μετρώντας τον Πολιτισμό" με τον Περικλή Ακρίβο, καθηγητή Χημείας ΑΠΘ

Η μελέτη των αρχαιοτήτων με τη συμβολή των φυσικών επιστημών


Τετάρτες στο Μουσείο - Διάλεξη του François de CallataÿΤετάρτες στο Μουσείο - Διάλεξη του François de Callataÿ

"Οι χρυσές κοπές του Μεγάλου Αλεξάνδρου: ταχεία παραγωγή, άμεση αποθησαύριση"


Ομιλία της Andreea Foanene: “Σύγχρονες Γυναίκες Καλλιτέχνες στα Βαλκάνια”Ομιλία της Andreea Foanene: “Σύγχρονες Γυναίκες Καλλιτέχνες στα Βαλκάνια”

Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης
goTHESS

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ