ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
29-11-2018

Έλληνες στον Κόσμο: Αφιέρωμα στο Γιάννη Θαβώρη

Από το Κρατικό Θέατρο Β.Ε.

Έλληνες στον Κόσμο: Αφιέρωμα στο Γιάννη Θαβώρη
FREE

Ξεκινά το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, η διοργάνωση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, «Έλληνες στον Κόσμο», που περιλαμβάνει μια σειρά αφιερωμάτων σε Έλληνες καλλιτέχνες, από διαφορετικούς χώρους της Τέχνης, οι οποίοι διαπρέπουν με το έργο τους στο εξωτερικό.

Η διοργάνωση ξεκινά με την παρουσίαση του έργου του Γιάννη Θαβώρη, σκηνογράφου, που έχει σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια σε πλήθος παραστάσεων όπερας, θεάτρου, μιούζικαλ και χορού σε Ευρώπη και Αμερική. 

Στην Ελλάδα έχει εργαστεί ως τώρα δύο φορές, και τις δύο στο ΚΘΒΕ (2017: Σκηνικά στην παράσταση «ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ», Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός & 2018: Σκηνικά-κοστούμια στην παράσταση «ΟΡΕΣΤΗΣ», Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης).

Η ομιλία του θα λάβει χώρα στο Βασιλικό Θέατρο το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00. Τον Γιάννη Θαβώρη θα προλογίσει η σκηνογράφος-ενδυματολόγος, θεατρολόγος, Όλγα Χατζηϊακώβου.

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει masterclass που απευθύνεται στους τελειόφοιτους σκηνογράφους του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ. Στο masterclass αυτό ο καλλιτέχνης θα μοιραστεί την εμπειρία του με τους φοιτητές.

Η  διοργάνωση «Έλληνες στον Κόσμο» υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Φεστιβάλ Δάσους ΚΘΒΕ» του Ε.Π. «Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων. Τα αφιερώματα αυτά περιλαμβάνουν διαλέξεις και σεμινάρια που σαν στόχο έχουν να γίνει γνωστό το έργο των καλλιτεχνών στο κοινό της Θεσσαλονίκης και να μοιραστούν οι ίδιοι την εμπειρία τους, τις τεχνικές γνώσεις, τα ιδιαίτερα θέματα της δουλειάς τους με νεότερους καλλιτέχνες της πόλης.

Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ Η ΠΟΛΙΣ. Με το βλέμμα στο μέλλον…»
«ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ Η ΠΟΛΙΣ. Με το βλέμμα στο μέλλον…»

Διάλεξη της Δρ Γεωργίας Στρατούλη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

«Πλάτων» (μια Δραματοποιημένη Διάλεξη)
«Πλάτων» (μια Δραματοποιημένη Διάλεξη)

Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

«Η έννοια της προόδου στον 21ο αιώνα: Η αμφισβήτηση ενός κυρίαρχου ιδεολογήματος»
«Η έννοια της προόδου στον 21ο αιώνα: Η αμφισβήτηση ενός κυρίαρχου ιδεολογήματος»

Ομιλία του Ευάγγελου Δρυμπέτα στον νέο κύκλο διαλέξεων της Φιλοσοφικής Ακαδημίας


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge