ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
6-1-2016

Solitaire: o δημιουργός του δεν πληρώθηκε ούτε ένα cent

Σήμερα παράγει αλκοολούχα προϊόντα από μήλα!

Solitaire: o δημιουργός του δεν πληρώθηκε ούτε ένα cent

Το Solitaire είναι αναμφίβολα το πιο διάσημο παιχνίδι των Windows και η Microsoft δύσκολα θα δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο που να είναι εξίσου εθιστικό όπως το δημοφιλές παιχνίδι καρτών.

Αλλά όσο αφορά το Solitaire ή Πασιέντζα, αν προτιμάτε, λίγοι άνθρωποι πραγματικά γνωρίζουν πώς δημιουργήθηκε ο τίτλος και το πώς κατέληξε να γίνει το κορυφαίο παιχνίδι των Windows μέχρι σήμερα.

Το δημιούργησε ο Wes Cherry όταν έκανε την καλοκαιρινή του πρακτική εξάσκηση στη Microsoft το 1988, πριν αυτό περιληφθεί τελικά στα Windows 3.0.

Ένα άρθρο στο reddit αποκαλύπτει ότι ο δημιουργός της πασιέντζας ποτέ δεν κέρδισε ούτε ένα cent από το παιχνίδι και σήμερα ασκεί το επάγγελμα του παραγωγού μηλίτη έχοντας φτιάξει την εταιρεία Dragons Head Cider που παράγει αλκοολούχα προϊόντα από μήλα.

“Το έγραψα για τα Windows 2.1 στο ελεύθερο χρόνο μου, ενώ έκανα πρακτική εξάσκηση στη Microsoft κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1988. Είχα παίξει ένα παρόμοιο παιχνίδι πασιέντζα στο Mac αντί να μελετάω για τις τελικές εξετάσεις του κολεγίου και ήθελα μια έκδοση για μένα για τα Windows. Εκείνη την εποχή υπήρχε μια “εσωτερική εταιρεία μέσα στην εταιρεία” που ονομαζόταν Bogus software. Ήταν ουσιαστικά ένας server όπου ένα μάτσο παιδιά διασκεδάζανε κάνοντας hacking στα Windows για να μάθουν για τα API” εξήγησε ο Wes Cherry.

“Ένας υπεύθυνος του προγράμματος για την ομάδα των Windows το είδε και αποφάσισε να το συμπεριλάβει στα Windows 3.0. Κατέστη σαφές ότι δεν θα με πληρώσει, παρά μόνο θα μου δώσει ένα υπολογιστή IBM XT για να διορθώσω ορισμένα σφάλματα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Ήμουν απολύτως εντάξει με την συμφωνία αυτή, όπως είμαι και μέχρι σήμερα”.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι απέγινε περαιτέρω, ο Wes Cherry συνέχισε τελικά να εργάζεται για την Microsoft, στην ομάδα του Excel, αλλά εν τω μεταξύ, δημιούργησε και ένα δεύτερο παιχνίδι που ονομάζεται Pipe Dream. Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν λιγότερο δημοφιλές από ό,τι το Solitaire, κέρδισε κάποια χρήματα από αυτό, με τη μορφή μετοχών της Microsoft, τις οποίες αποφάσισε να πουλήσει αργότερα για μερικές χιλιάδες δολάρια.

ΠΗΓΗ https://iguru.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis

Eπιλέξτε την εξωσχολική δραστηριότητα που ταιριάζει περισσότερο στα παιδιά σας

Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis
Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis

Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για όλη την οικογένεια

Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης
Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης

H υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει

Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte
Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte

Το TechSaloniki2023 συγκέντρωσε όλη την αφρόκρεμα της τεχνολογίας

Gaming monitor LG 27GR75Q-B
Gaming monitor LG 27GR75Q-B

Με 165Ηz ρυθμό ανανέωσης και 1ms χρόνο απόκρισης αυξάνει τις πιθανότητες σου για τη νίκη




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge