ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16-5-2023

Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte

Το TechSaloniki2023 συγκέντρωσε όλη την αφρόκρεμα της τεχνολογίας

Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte, το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κτίριο Μ2, δίνοντας το στίγμα, το εύρος και την αναπτυξιακή προοπτική του τοπικού οικοσυστήματος τεχνολογίας και καινοτομίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η διήμερη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανέδειξε τόσο τη θεαματική πρόοδο που έχει επιτευχθεί την τελευταία δεκαετία στο πεδίο των τεχνολογικών επενδύσεων, όσο και την ύπαρξη ενός σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας που απευθύνονται σε νέους επιστήμονες και επαγγελματίες, οι οποίοι επιθυμούν να διεκδικήσουν μια καριέρα στον πιο υγιή και ανταγωνιστικό κλάδο του σήμερα.

Το TechSaloniki2023 συγκέντρωσε όλη την αφρόκρεμα της τεχνολογίας δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά και να συνομιλήσει με περισσότερες από 40 ηγέτιδες εταιρίες του κλάδου, τις Deloitte, T-Digital By Deutsche Telekom, Accenture, Kaizen, Vodafone, Chubb, UXMA, Beta CAE, Prodyna, Netcompany-Intrasoft, Altair, Qualco, Noris, Onelity, Infoteam, PeopleCert, Apifon, Campeon Gaming, Unisystems, GWF, Kenotom, Dataviva, OTS, Infodim, Datascouting, Consolut, PWC, EPG Greece, BBV, Interworks, MVI Hellas, Epsilon Net, Lidl, MIK3, Masoutis, EY, Dataways, Geekbot, Trasys, Net2Grid, Footec, Minds και Draxis.
Carried by T-Digital by Deutsche Telekom και Catered by Tech Pro Academy, το TechSaloniki2023 προσέλκυσε πλήθος κόσμου, 2.000 άτομα, νέους ταλαντούχους επιστήμονες και επαγγελματίες, Millenials και Gen Z, πρόσφερε περισσότερες από 800 ποιοτικές θέσεις εργασίας και 900 job interviews. Έλαβε 1000 συμμετοχές στη διαδικασία των tests, διαμόρφωσε ένα πολυεπίπεδο, πλούσιο σε θεματικές ομιλίες, εταιρικές παρουσιάσεις και workshops, πρόγραμμα, με 28 ομιλίες, 16 εργαστήρια και εκπροσώπηση από κορυφαία εταιρικά στελέχη και την πανεπιστημιακή κοινότητα, και συγκεκριμένα από το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ, το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και το Γραφείο Διασύνδεσης του ΠΑΜΑΚ, το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων & Διαδικτυακών Εφαρμογών του ΔΙΠΑΕ.

Επιπλέον, συμμετείχε ενεργά στο διάλογο που διεξάγεται για την προώθηση της απασχόλησης στον κλάδο της τεχνολογίας, την επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας στη Β. Ελλάδα. Στο πλαίσιο της συζήτησης με αντικείμενο το ουσιαστικό και εμπράγματο reskilling, upskilling και cross-skilling, και την ένταξη νέων επιστημόνων από άλλους κλάδους σε αυτόν της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας, ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΠΚΜ, κ. Άγγελο Χαριστέα, τον κ. Κώστα Μάλαμα, CEO Dataviva & Consulting Director Tech Pro Academy, την κα Χριστίνα Δηματάτη, Head HR CBSG, HR, CHUBB, την κα Evie Leon Managing Director, T – Digital by Deutsche Telekom και την κα Βικτωρία Πασχαλίδου, Senior Consultant, Learning & Development, Deloitte.

Μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε, με ενδιαφέρουσες νέες θεματικές και ευκαιρίες διάδρασης, η έβδομη διοργάνωση φιλοξένησε, σε συνεργασία με τους DevOlympics, και με την υποστήριξη του πολυεθνικού κολοσσού Deloitte, ένα συναρπαστικό coding challenge για ενθουσιώδεις προγραμματιστές, έδωσε βήμα σε νέους επιστήμονες-ερευνητές παρουσιάζοντας έξι φοιτητικές ομάδες, μεταξύ των οποίων οι PANTHER RACING AUTh, οι DRAIVE και, οι DMA-Democritus Mechatronics & Automation, οι ASAT – Aristotle Space & Aeronautics Team, οι EESTEC LC Thessaloniki, και οι BEST Thessaloniki.

Από το 2016 έως σήμερα, το TechSaloniki έχει εξελιχθεί σε θεσμό κι έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου της τεχνολογίας ως η αρτιότερη εκδήλωση του κλάδου. Με σύμμαχο κορυφαίες εταιρίες, την Πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς επίσης και την εκπαιδευτική κοινότητα, τo TechSaloniki παραμένει πιστό στο όραμά του να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη κέντρο καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis

Eπιλέξτε την εξωσχολική δραστηριότητα που ταιριάζει περισσότερο στα παιδιά σας

Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis
Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis

Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για όλη την οικογένεια

Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης
Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης

H υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει

Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte
Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte

Το TechSaloniki2023 συγκέντρωσε όλη την αφρόκρεμα της τεχνολογίας

Gaming monitor LG 27GR75Q-B
Gaming monitor LG 27GR75Q-B

Με 165Ηz ρυθμό ανανέωσης και 1ms χρόνο απόκρισης αυξάνει τις πιθανότητες σου για τη νίκη
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge