ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-9-2023

Ετήσια Σύνοδος της Διεθνούς Εταιρείας Αερόβιων Αεροπορικών Κινητήρων στο ΑΠΘ

Για το Μέλλον των Κινητήρων Αεροσκαφών

Ετήσια Σύνοδος της Διεθνούς Εταιρείας Αερόβιων Αεροπορικών Κινητήρων στο ΑΠΘ
Φωτογραφία αρχείου

Το Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ διοργανώνει την ετήσια Σύνοδο της Διεθνούς Εταιρείας Αερόβιων Αεροπορικών Κινητήρων (International Society for Air Breathing Engines - ISABE), από 26 έως 28 Σεπτεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο «Monasty Hotel», στη Θεσσαλονίκη.

Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν κορυφαίοι επιστήμονες, εκπρόσωποι της βιομηχανίας και εμπειρογνώμονες από τον χώρο της αεροναυτικής και των αεροπορικών κινητήρων. Σύμφωνα με τον Καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ISABE Ανέστη Κάλφα «Η συνάντηση της ISABE στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να είναι ένα σημαντικό βήμα που θα φέρει τη Θεσσαλονίκη στο κέντρο της εξέλιξης της τεχνολογίας των κινητήρων αεροσκαφών και στην παγκόσμια ανταλλαγή γνώσεων».

Τα τελευταία επιτεύγματα και το μέλλον των εναέριων μεταφορών βρίσκονται στο επίκεντρο των μελετών της επιστημονικής κοινότητας. Η επέκταση της χρήσης βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων, καθώς και η χρήση σύγχρονης τεχνολογίας υδρογόνου αποτελούν κεντρικό θέμα στις συζητήσεις και τα επιστημονικά συνέδρια που διοργανώνονται από τη Διεθνή Εταιρεία Αερόβιων Αεροπορικών Κινητήρων.

Η Σύνοδος έρχεται ως αποτελέσματα του τελευταίου Διεθνούς Συνεδρίου της ISABE, που πραγματοποιήθηκε το 2022 στην Οτάβα του Καναδά, και αποτελεί, επίσης, την έναρξη για τον προγραμματισμό του επόμενου ISABE Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Τουλούζη της Γαλλίας, στις 22-27 Σεπτεμβρίου 2024.

Το Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του ΑΠΘ ιδρύθηκε το 1985 ως μέρος του Ενεργειακού Τομέα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, με κύρια ερευνητικά αντικείμενα τη μηχανική των ρευστών, την αεροδυναμική και την υπολογιστική ρευστομηχανική, τις στροβιλομηχανές, τους αεροπορικούς κινητήρες, τους αεριοστροβίλους και τις τεχνικές μετρήσεων στη ρευστομηχανική.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Σύνοδο: http://isabe.propulsion.gr/about/

Η ISABE, με εκπροσώπους από περισσότερες από 25 χώρες από τις πέντε Ηπείρους και εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί σημαντική πλατφόρμα για τη συνάντηση και την ανταλλαγή γνώσεων στον τομέα των κινητήρων αεροσκαφών. Περισσότερες πληροφορίες για την ISABE: https://www.isabe.org/

MonAsty, Thessaloniki, Autograph Collection

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis

Eπιλέξτε την εξωσχολική δραστηριότητα που ταιριάζει περισσότερο στα παιδιά σας

Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis
Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis

Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για όλη την οικογένεια

Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης
Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης

H υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει

Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte
Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte

Το TechSaloniki2023 συγκέντρωσε όλη την αφρόκρεμα της τεχνολογίας

Gaming monitor LG 27GR75Q-B
Gaming monitor LG 27GR75Q-B

Με 165Ηz ρυθμό ανανέωσης και 1ms χρόνο απόκρισης αυξάνει τις πιθανότητες σου για τη νίκη
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge