Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τεχνολογία/
19-12-2018

Η Google τερμάτισε το πρόγραμμα ανάπτυξης μηχανής αναζήτησης για την Κίνα

Νέα ήττα για την αχόρταγη μηχανή

Η Google τερμάτισε το πρόγραμμα ανάπτυξης μηχανής αναζήτησης για την Κίνα
fontsize

Η Google «αναγκάστηκε να τερματίσει ένα σύστημα ανάλυσης δεδομένων που χρησιμοποιούσε για την ανάπτυξη μιας λογοκριμένης μηχανής αναζήτησης για την Κίνα, αφού μέλη της ομάδας ιδιωτικότητας της εταιρείας εξέφρασαν προβληματισμούς σχετικά με το ότι τους είχε κρατηθεί μυστικό», σύμφωνα με ρεπορτάζ του The Intercept.


Η όλη εσωτερική αντιπαράθεση για το ζήτημα φέρεται να είχε σημαντικές επιπτώσεις, μεταξύ των οποίων ο πρακτικός τερματισμός της λογοκριμένης μηχανής αναζήτησης (γνωστής ως πρόγραμμα Dragonfly), σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το The Intercept, το οποίο χαρακτηρίζει την εξέλιξη ως σημαντικό πλήγμα για κορυφαία στελέχη της εταιρείας, «μεταξύ των οποίων ο διευθύνων σύμβουλος Σούνταρ Πιτσάρι, που μέσα στα τελευταία δύο χρόνια είχαν κάνει το project για την Κίνα μία από τις κύριες προτεραιότητές τους».

Επικαλούμενο εσωτερικά έγγραφα και πηγές της Google, το The Intercept αναφέρει πως το project Dragonfly είχε αρχίσει την άνοιξη του 2017 και επιταχύνθηκε τον Δεκέμβριο, μετά από συνάντηση του Πιτσάι με στέλεχος της κινεζικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναπτύχθηκε μια εφαρμογή Android με εκδοχές ονόματι Maotai και Longfei, με το λανσάρισμα να είναι δυνατόν εντός εννιά μηνών, εάν δινόταν η σχετική έγκριση από την κινεζική κυβέρνηση.

Οι μηχανικοί της Google φέρονται να δημιούργησαν μια λίστα με χιλιάδες απαγορευμένες ιστοσελίδες χάρη σε ένα εργαλείο με την ονομασία BeaconTower, μέσω του οποίου έλεγξαν εάν οι αναζητήσεις στην ιστοσελίδα 265.com (εδρεύει στο Πεκίνο και υποστηρίζει πως είναι η κινεζική ιστοσελίδα που βλέπει τη μεγαλύτερη χρήση) παραβίαζαν την κινεζική λογοκρισία. 

Οι απαγορευμένες αυτές σελίδες, μεταξύ των οποίων το BBC και η Wikipedia, θα εκκαθαρίζονταν στη συνέχεια από τη μηχανή αναζήτησης Dragonfly.

Ωστόσο, κατά το The Intercept, μέλη της ομάδας ιδιωτικότητας της Google ζήτησαν τον λόγο από τους υπεύθυνους του προγράμματος, λέγοντας πως το σύστημά τους είχε κρατηθεί μυστικό - και μετά από σειρά συζητήσεων «αναφέρθηκε στους μηχανικούς της Google πως δεν επιτρεπόταν πλέον να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το 265.com για την ανάπτυξη του Dragonfly, κάτι που είχε κακές επιπτώσεις για το πρόγραμμα».

ΠΗΓΗ naftemporiki.grΣτην ίδια κατηγορία..
WordCamp Θεσσαλονίκη 2019WordCamp Θεσσαλονίκη 2019

Oι εξελίξεις γύρω από το WordPress και την τεχνολογία


SAS: Νέα έκθεση καταγράφει αύξηση κατά 105% στα έσοδα από την τεχνητή νοημοσύνηSAS: Νέα έκθεση καταγράφει αύξηση κατά 105% στα έσοδα από την τεχνητή νοημοσύνη

Η SAS κατέχει τη δεύτερη θέση στα έσοδα το 2018 για πλατφόρμες λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης


Σε περίπου ένα δις ευρώ για πρόστιμα και φόρους υποχρεώνεται η Google στη ΓαλλίαΣε περίπου ένα δις ευρώ για πρόστιμα και φόρους υποχρεώνεται η Google στη Γαλλία

Μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού


Ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο συνεργασίας ελληνικών φορέωνΡομποτική και τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο συνεργασίας ελληνικών φορέων

Συνεργασία μεταξύ ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών


H Google στο στόχαστρο της αμερικανικής δικαιοσύνηςH Google στο στόχαστρο της αμερικανικής δικαιοσύνης

Διερευνάται από 50 γενικούς εισαγγελείς


Καμπανάκι για επικίνδυνο λογισμικό με το όνομα JokerΚαμπανάκι για επικίνδυνο λογισμικό με το όνομα Joker

Σε πολλές εφαρμογές του Play Store


Η Echelon Exchange στην 84η ΔΕΘΗ Echelon Exchange στην 84η ΔΕΘ

Προωθεί τη δική της υπηρεσία ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων


Ενδιαφέρον από τη CISCO για επένδυση στη ΘεσσαλονίκηΕνδιαφέρον από τη CISCO για επένδυση στη Θεσσαλονίκη

Για τη δημιουργία ενός Κέντρου Καινοτομίας


LIFE GreenYourMove: Ο πλοηγός που προωθεί τη χρήση των Μέσων Μαζικής ΜεταφοράςLIFE GreenYourMove: Ο πλοηγός που προωθεί τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Μείωση των χρόνων αναμονής στα ΚΤΕΛ με την επανασχεδίαση δρομολογίων


Προγραμματισμός του ESP8266 με τον αντάπτορα CH340GΠρογραμματισμός του ESP8266 με τον αντάπτορα CH340G

Οδηγίες σύνδεσης και ένα βασικό πρόγραμμαgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Αυξήσεις