ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23-7-2019

Dynabook: Τα πρώτα laptop της συνεργασίας Toshiba και Sharp

Το όνομα προς τιμήν του Dynabook J3100 SS001 της Toshiba που κυκλοφόρησε το 1989!

Dynabook: Τα πρώτα laptop της συνεργασίας Toshiba και Sharp

Το 80% του τμήματος των υπολογιστών της Toshiba εξαγοράστηκε από την Sharp και σήμερα αποκαλύφθηκαν τα πρώτα τρία laptop που θα ανήκουν στην νέα Dynabook σειρά.

Όταν η Sharp εξαγόρασε το τμήμα υπολογιστών της Toshiba, το μέλλον των φορητών υπολογιστών στην Αμερική κινδύνευε. Λίγο αργότερα, η Sharp ανακοίνωσε ότι ο όμιλος Toshiba America Client Solutions θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά με το νέο όνομα Dynabook. Αυτό σημαίνει ότι οι υπάρχοντες mid-range φορητοί υπολογιστές Tecra και οι high-end Portege θα συνεχίσουν στην Αμερική υπό τις ονομασίες Dynabook Tecra και Dynabook Portege.

Επιπλέον, οι μηχανικοί θα έχουν άμεση πρόσβαση στους πόρους της Sharp. Πιο συγκεκριμένα, τα Dynabook laptop πολύ πιθανόν να ενσωματώνουν panel της Sharp, η οποία προσφέρει high quality display και εξειδικευμένο λογισμικό ώστε να επικοινωνεί με τους Sharp εκτυπωτές ή άλλες συσκευές στο γραφείο.

Το όνομα Dynabook θα χρησιμοποιείται προς τιμήν του Dynabook J3100 SS001 της Toshiba που κυκλοφόρησε το 1989.

Τα πρώτα Dynabook laptop ονομάζονται Portégé X30, Tecra X40 και Portégé A30 και είναι σχεδιασμένα τόσο για εργασία όσο και εκπαίδευση. Επιπλέον, αποκαλύφθηκε και το νέο USB-C Dock. Ο Vice President, marketing και μηχανικός της Dynabook Americas, Philip Osako, δήλωσε ότι τα νέα προϊόντα είναι το τέλειο παράδειγμα της κατεύθυνσης που θέλει να ακολουθήσει η εταιρεία με την νέα Dynabook σειρά.

“Η νέα X σειρά και το ανασχεδιασμένο Portégé A30 θα κάνουν το mobile computing μία πανίσχυρη, full-performance λύση με λεπτό και ελαφρύ σχεδιασμό. Το USB-C Dock αναδεικνύει την ανάγκη συνδεσιμότητας και επέκτασης”, συμπλήρωσε.


Dynabook Portégé X30 και Dynabook Tecra X40

Το Portégé X30 είναι ένα 13.3 ιντσών laptop ενώ το Tecra X40 μετρά 14 ίντσες. Αυτά τα δύο laptop ανήκουν στην Dynabook premium κατηγορία και δίνουν την δυνατότητα στον αγοραστή να επιλέξει τον επεξεργαστή, την συνδεσιμότητα και τεχνολογίες instant on/off και ψύξης. Οι νέοι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν τους 8ης γενιάς Intel® Core™ VPro™ επεξεργαστές με κωδική ονομασία Whiskey Lake, ώστε να αυξήσουν την απόδοση και την ταχύτητα σύνδεσης.

Το 13.3 ιντσών laptop, μετράει 15.9 mm στο πάχος και ζυγίζει 1 κιλό, ενώ το πιο μεγάλο Tecra X40 έχει πάχος 16.9mm και ζυγίζει 1.2 κιλά. Τα Portégé X30 και Tecra X40 υποστηρίζουν το Wi-Fi 6 που βασίζεται στο πρότυπο 802.11ax3 που παρέχει μεγαλύτερη χωρητικότητα, κάλυψη και βελτιώνει την απόδοση ακόμη και σε δίκτυα με πολλές συνδεδεμένες συσκευές.

Επίσης, τροφοδοτούνται από το Windows 10 Modern Standby λειτουργικό σύστημα το οποίο παρέχει instant on/off τεχνολογία. Αυτό το feature βελτιστοποιεί το software και τις εφαρμογές που τρέχουν στα Portégé X30 και Tecra X40 ώστε να μένουν ανοιχτά και να διατηρούν μία σύνδεση χαμηλής κατανάλωσης σε ένα διαθέσιμο δίκτυο, την ώρα που ο υπολογιστής βρίσκεται σε sleep mode.

Αυτό δίνει την δυνατότητα ο υπολογιστής να μένει always on και συνδεδεμένος στο internet ώστε ο χρήστης να λαμβάνει ειδοποιήσεις για όλα όσα συμβαίνουν όσο αυτός βρίσκεται σε sleep mode. Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά το laptop ενεργειακά πιο αποδοτικό σε σχέση με άλλα.

Η ψύξη των Dynabook έχει ενισχυθεί με την βελτίωση του airflow και του συστήματος ψύξης το οποίο τροφοδοτεί με 10% περισσότερο αέρα το σύστημα. Ο S-τύπος του ανεμιστήρα όπως ονομάζεται προσφέρει ένα πιο ήσυχο σύστημα ειδικά όταν εκτελούνται ελαφριές λειτουργίες.

Τα δύο laptop αποτελούνται από κομψό και ανθεκτικό Onyx Blue magnesicum chassis, το οποίο σχεδιάστηκε για να περάσει το Military Durability Testing (MIL-STD-810G). Τέλος, τα Portégé X30 και Tecra X40 έχουν τριετή εγγύηση και κοστίζουν $1.3909,99 (MSRP) και $1.289,99 (MSRP) αντίστοιχα.


Dynabook Portégé A30

Αυτό το laptop είναι ιδανικό για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Το laptop έχει μέγεθος 13.3 ίντσες και αποτελεί το λεπτότερο και ελαφρύτερο laptop της A-σειράς μέχρι σήμερα. Έχει πάχος 19.9mm και ζυγίζει 1.2 κιλά παρόλο που είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο laptop.

Το laptop αποτελείται από Polycarbonate Acrylonitrile Butadiene Styrene (ABS) chassis και έχει σχεδιαστεί για να περάσει από το Military Durability Testing (MIL-STD-810G). Εξοπλίζεται από 8ης γενιάς Intel® Quad Core επεξεργαστές και Windows 10 Pro. Η Dynabook ενσωμάτωσε νέα μέτρα ασφαλείας όπως το αποκλειστικό BIOS της εταιρείας, TPM 2.0 και προαιρετικό smart card reader.

Επίσης, δίνεται δυνατότητα ταυτοποίησης μέσω της IR κάμερας η οποία χρησιμοποιείται για ταυτοποίηση με το πρόσωπο και ένα TouchPad SecruePad της Synaptics το οποίο ενσωματώνει fingerprint scanner.

Το Portégé A30 διαθέτει επίσης USB-C το οποίο ταιριάζει τέλεια με το Dock της εταιρείας, μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και για μεταφορά εικόνας, ρεύματος και δεδομένων.


Dybabook USB-C Dock

Το USB-C Dock είναι η τελευταία προσθήκη στην νέα σειρά. Το Dock υποστηρίζει 10 θύρες και μία υποδοχή κάρτας SD για να επεκταθεί η παραγωγικότητα και η συνδεσιμότητα. Το Dock μπορεί να υποστηρίξει έως και τρεις οθόνες FHD ή μία 4K UHD.

Στο μπροστά μέρος του dock υπάρχουν μία SD Card Slot, USB-C για τροφοδοσία και μεταφορά δεδομένων, δύο USB 3.1 και ένα Headphone/Mic. Στο πίσω μέρος συναντάμε δύο USB 3.1, μία HDMI, μία VGA, ένα Display Port 1.4 και μία RJ45. Μία από τις USB 3.1 θύρες στο μπροστινό μέρος μπορεί να φορτίσει και smartphone, tablet και περιφερειακά.

ΠΗΓΗ



Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis

Eπιλέξτε την εξωσχολική δραστηριότητα που ταιριάζει περισσότερο στα παιδιά σας

Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis
Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis

Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για όλη την οικογένεια

Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης
Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης

H υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει

Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte
Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte

Το TechSaloniki2023 συγκέντρωσε όλη την αφρόκρεμα της τεχνολογίας

Gaming monitor LG 27GR75Q-B
Gaming monitor LG 27GR75Q-B

Με 165Ηz ρυθμό ανανέωσης και 1ms χρόνο απόκρισης αυξάνει τις πιθανότητες σου για τη νίκη




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge