ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23-11-2019

Ελον Μασκ: Οι μεγάλες αποτυχίες είναι μέρος των μεγάλων επιτυχιών

Τα αποκαλυπτήρια του νέου ηλεκτρικού φορτηγού της Tesla

Ελον Μασκ: Οι μεγάλες αποτυχίες είναι μέρος των μεγάλων επιτυχιών

Ο Ελον Μασκ είναι κάτι σαν το παιδάκι που έχει δικά του όλα τα παιχνίδια. Ζει μέσα στο δικό του όνειρο, ένα όνειρο παιδικό με πραγματικές διαστάσεις. Μπορεί να ικανοποιήσει την πιο τρελή επιθυμία του απόρροια του ανήσυχου πνεύματός του που έχει να κάνει με τεχνολογία και φαντασία μαζί. Αλλά δεν είναι πάντα εύκολα τα πράγματα.

Το είχε πάθει και ο Μπιλ Γκέιτς με την παρουσίαση των Windows 98, όταν στην επίσημη παρουσίαση του νέου τότε λειτουργικού συστήματος και μπροστά στα μάτια δεκάδων δημοσιογράφων και συνεργατών της Microsoft, το νέο λειτουργικό καμάρι της Microsoft κατέρρευσε, εμφανίζοντας την χαρακτηριστική και τρομακτική "μπλε οθόνη" .

Κάτι παρόμοιο επαναλήφθηκε και στο συνέδριο Microsoft Ignite το 2017 όταν ο μηχανικός της Microsoft, Michael Leworthy, αναγκάστηκε να εγκαταστήσει τον..μισητό για τα δεδομένα της Microsoft, Chrome της Google, στα Windows 10, κατά τη διάρκεια παρουσίασης, όταν ο Edge που χρησιμοποιούσε από προεπιλογή έπαψε ξαφνικά να αποκρίνεται.

Οι μεγάλες αποτυχίες είναι μέρος των μεγάλων επιτυχιών λοιπόν και τώρα ήρθε και η σειρά του Ελον Μασκ να βιώσει την εμπειρία.

Αφορμή, τα αποκαλυπτήρια του νέου ηλεκτρικού φορτηγού της Tesla τα οποία εξελίχθηκαν σε εφιάλτη για τον εκκεντρικό επιχειρηματία, όταν ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας έσπασε τα παράθυρα του οχήματος στην προσπάθειά του να αποδείξει την υψηλή αντοχή τους. «Είναι αλεξίσφαιρα σε σφαίρες από πιστόλι 9mm», κόμπαζε ο Μασκ λίγες στιγμές προτού ο Φραντς φον Χολτστχάουζεν πετάξει τη μεταλλική σφαίρα στα παράθυρα του οχήματος, προς χάριν του πειράματος. Τα υποτιθέμενα αλεξίσφαιρα παράθυρα ουδεμία επίγνωση είχαν για τις δηλώσεις του βαθύπλουτου Ελον Μασκ. Έσπασαν.

 
Το αποτέλεσμα της ιστορίας ήταν οι μετοχές της Tesla, της εταιρείας του Μασκ που κατασκευάζει οχήματα, να κάνουν βουτιά 6% με αποτέλεσμα η προσωπική περιουσία του να μειωθεί κατά 768 εκατ. δολάρια μέσα σε ένα 24ωρο σύμφωνα με το Forbes.

Φαλίρισε λοιπόν ο Ελον Μασκ; Οχι ακριβώς, καθώς εκτιμάται ότι η περιουσία του αγγίζει τα 20 δις δολάρια. Έχει λοιπόν χρήματα να ξοδέψει και μεις περιμένουμε να δούμε την επόμενη συναρπαστική του ιδέα.



Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis

Eπιλέξτε την εξωσχολική δραστηριότητα που ταιριάζει περισσότερο στα παιδιά σας

Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis
Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis

Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για όλη την οικογένεια

Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης
Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης

H υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει

Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte
Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte

Το TechSaloniki2023 συγκέντρωσε όλη την αφρόκρεμα της τεχνολογίας

Gaming monitor LG 27GR75Q-B
Gaming monitor LG 27GR75Q-B

Με 165Ηz ρυθμό ανανέωσης και 1ms χρόνο απόκρισης αυξάνει τις πιθανότητες σου για τη νίκη




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge