gothess Home Page
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28-7-2021

ESET: Προετοιμάστε την τηλεόραση και τις συσκευές σας για πιθανές κυβερνοεπιθέσεις

Οι κυβερνοεγκληματίες καραδοκούν..

ESET: Προετοιμάστε την τηλεόραση και τις συσκευές σας για πιθανές κυβερνοεπιθέσεις

Πριν ετοιμάσετε τα σνακς και πριν φορέσετε τη φανέλα της ομάδας σας, πάρτε λίγο χρόνο για να προστατέψετε την έξυπνη τηλεόρασή σας, το φορητό υπολογιστή, το tablet ή το κινητό τηλέφωνο για το Live-Streaming που θα παρακολουθήσετε. Οι κυβερνοεγκληματίες καραδοκούν.

H δημοτικότητα των αθλητικών διοργανώσεων όπως ο τελικός του UEFA Euro 2020, το τουρνουά Wimbledon, ή οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι αδιαμφισβήτητη. Εξίσου αδιαμφισβήτητη όμως είναι και η δημοτικότητα του Live Streaming – δηλαδή των ζωντανών διαδικτυακών μεταδόσεων των αθλητικών διοργανώσεων.

Για παράδειγμα, το 2015, σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι παρακολούθησαν μέσω live streaming τον τελικό του Super Bowl. Αυτός ο αριθμός σχεδόν εξαπλασιάστηκε το 2021 φτάνοντας τα 5,7 εκατομμύρια θεατές!

Σύμφωνα με την Gabrielle Ladouceur Despins αρθρογράφο του φημισμένου blog WeLiveSecurity της διεθνούς εταιρίας κυβερνοασφάλειας ESET, εάν παρακολουθείτε αθλητικές εκδηλώσεις μέσω live streaming σε SmartTV, φορητό υπολογιστή, tablet ή κινητό τηλέφωνο, οι ακόλουθες συμβουλές θα κρατήσουν ασφαλείς εσάς και τα προσωπικά σας δεδομένα.

Προστατέψτε τον router σας

Ο router σάς επιτρέπει να συνδέσετε ασύρματα πολλές συσκευές στο δίκτυό σας. Αυτή η συσκευή είναι το πρώτο βήμα για το streaming, αλλά και ένα σημείο εισόδου για τους κυβερνοεγκληματίες. Πριν ξεκινήσετε το live streaming κάποιας αθλητικής διοργάνωσης - ή ακόμα καλύτερα, πριν συνδέσετε οποιασδήποτε συσκευή IoT - είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο router σας έχει ρυθμιστεί με ασφάλεια. Σας προσκαλούμε να διαβάσετε αυτό το blogpost, το οποίο θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα για να ρυθμίσετε την ασφάλεια του router σας σε πέντε εύκολα βήματα.

Ξεχωρίστε τα δίκτυά σας

Είναι πιθανόν ότι στον router σας είναι συνδεδεμένες πολλές συσκευές. Μια καλή πρακτική για την ασφάλεια του router σας, και επομένως ολόκληρου του οικιακού σας δικτύου, είναι να κάνετε μια λίστα με τις συσκευές σας και να δημιουργήσετε ξεχωριστά δίκτυα με προσαρμοσμένα δικαιώματα, για την καλύτερη προστασία των πιο ευαίσθητων συσκευών.

Ξαναδιαβάζοντας τη λίστα με τις συσκευές σας, θα μπορέσετε να απενεργοποιήσετε αυτές που δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Αυτό το βήμα θα διευκολύνει τον εντοπισμό μιας απόπειρας εισβολής, καθώς θα γνωρίζετε ήδη τα ονόματα των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό σας.

Ρυθμίστε την Smart TV ή την έξυπνη συσκευή που χρησιμοποιείτε

Όπως όλες οι συνδεδεμένες συσκευές σας – και ο router σας! - η Smart TV σας πρέπει να ρυθμιστεί σωστά, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η λειτουργικότητα. Κάθε κατασκευαστής χρησιμοποιεί διαφορετικές δυνατότητες και λειτουργίες, οπότε ανατρέξτε στις οδηγίες της συσκευή σας.

Σε κάθε περίπτωση, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου στις συσκευές σας και τις πληροφορίες που έχει δικαίωμα να συλλέξει ή να κοινοποιήσει σε τρίτους ο κατασκευαστής. Αρκετοί κατασκευαστές έχουν λάβει κόκκινη κάρτα από τις Αρχές ως μομφή για τη συλλογή προσωπικών πληροφοριών από τους πελάτες τους - συμπεριλαμβανομένων των φωνητικών εγγραφών και προτιμήσεων περιήγησης.

Θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε τις λειτουργίες που δεν χρησιμοποιείτε.

Εγκαταστήστε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

Ανεξάρτητα από τον τύπο της συσκευής στην οποία θα δείτε τους αγώνες, θυμηθείτε ότι οι κυβερνοεγκληματίες προσπαθούν πάντα να βρουν μια ευπάθεια για πετύχουν τους σκοτεινούς σκοπούς τους.

Κάνοντας τακτικά updated στις συσκευές σας, θα έχετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα που έχει αναπτύξει ο κατασκευαστής, εμποδίζοντας έτσι τους κυβερνοεγκληματίες να διεισδύσουν εκμεταλλευόμενοι γνωστές ευπάθειες.

Σε αντίθεση με το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή ή του smartphone σας, το firmware των περισσότερων συσκευών IoT δεν ενημερώνεται αυτόματα. Ελέγξτε το website του προμηθευτή, με τον αριθμό μοντέλου της συσκευής σας και την τρέχουσα εγκατεστημένη έκδοση firmware, για να δείτε εάν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις

Χρησιμοποιήστε μια λύση ασφαλείας

Όπως ο υπολογιστής ή το smartphone σας, έτσι και οι έξυπνες συσκευές μπορούν να μολυνθούν από κακόβουλο λογισμικό ή άλλους τύπους κυβερνοαπειλών. Επομένως, η χρήση μιας ολοκληρωμένης λύσης ασφαλείας από έναν αξιόπιστο προμηθευτή είναι απαραίτητη, για να διασφαλιστεί ότι αυτές οι συσκευές προστατεύονται.

Επιλέξτε την ιστοσελίδα

Τώρα που το δίκτυο και οι συσκευές σας είναι ασφαλείς, πριν ετοιμάσετε τα σνακ και πριν φορέσετε τη φανέλα της ομάδας σας, πρέπει να προετοιμαστείτε για μια άλλη πρόκληση. Την εύρεση μιας αξιόπιστης και ασφαλούς ιστοσελίδας για streaming.

Μπορείτε να επιλέξετε από πολλές πήγες που προσφέρουν δωρεάν streaming ή streaming επί πληρωμή. Δυστυχώς, πολλές από αυτές τις επιλογές κρύβουν κινδύνους!

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα είναι ότι ορισμένα website που προσφέρουν δωρεάν streaming είναι γεμάτα διαφημίσεις. Κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι αυτό είναι μόνο μια μικρή ταλαιπωρία, αλλά κάνοντας κλικ σε αυτές τις διαφημίσεις, ενδέχεται να ανακατευθυνθείτε σε ένα κακόβουλο website.

Ωστόσο, ακόμη και οι μεγαλύτεροι παίκτες στην αγορά των συνδρομητικών υπηρεσιών streaming μπορούν να σας εκθέσουν σε κίνδυνο. Όπως έχουμε δει στο παρελθόν, οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν επηρεάσει υπηρεσίες streaming όπως η Disney+ και οι Amazon Prime και Hulu, εκθέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους

Η χρήση ενός ασφαλούς password (ή ακόμα καλύτερα μιας ολόκληρης φράσης), η μη χρήση των ίδιων κωδικών πρόσβασης σε διαφορετικές υπηρεσίες, και ο έλεγχος για παραβιάσεις μέσω του hasibeenpwned είναι μερικά απλά και αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία σας.

Τέλος, και δεδομένου ότι μιλάμε για υπηρεσίες streaming, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε με ποιους έχετε μοιραστεί τους κωδικούς σας και να τους αλλάξετε με κωδικούς πρόσβασης που γνωρίζετε μόνο εσείς. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε ότι τα προσωπικά σας στοιχεία θα εκτεθούν σε κίνδυνο κατά λάθος ή σκόπιμα.

Τελικές σκέψεις

Λάβετε υπόψη ότι ενώ όλα αυτά μπορεί να φαίνονται κουραστικά στην αρχή, οι καλές πρακτικές κυβερνοασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των συμπεριφορών και των ελέγχων που αναφέρονται πιο πάνω, είναι η πρώτη γραμμή άμυνάς σας ενάντια στους κινδύνους στον κυβερνοχώρο.

Θυμηθείτε, ο στόχος είναι να μπορέσετε να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίσετε τυχόν αρνητικές συνέπειες στο μέλλον…
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Phishing - smishing - spoofing: Είστε θύμα ηλεκτρονικής απάτης;
Phishing - smishing - spoofing: Είστε θύμα ηλεκτρονικής απάτης;

Τα μέτρα προφύλαξης για προστασία από κακόβουλες κλήσεις και μηνύματα

Electronics – ΝΕΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Noesis
Electronics – ΝΕΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Noesis

Για μαθητές Δ Δημοτικού – B Γυμνασίου

3ο Εργαστήριο: Τεχνολογία Κατανεμημένης Εγγραφής (Blockchain)
3ο Εργαστήριο: Τεχνολογία Κατανεμημένης Εγγραφής (Blockchain)

Κύκλος εργαστηρίων για τις κύριες τεχνολογίες της Βιομηχανίας 4.0

3D Modelling 3D Printing - Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Noesis
3D Modelling 3D Printing - Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Noesis

Για μαθητές Δ Δημοτικού - Β Γυμνασίου

LG Transparent OLED - νέα διάσταση στο digital signage
LG Transparent OLED - νέα διάσταση στο digital signage

Η Transparent OLED δίνει ζωή στο περιεχόμενο συνδυάζοντας πλούσια εικόνα με υψηλή διαφάνεια

Sitecore: H εταιρία φτάνει τις 160 προσλήψεις στελεχών για το τεχνολογικό hub της Αθήνας
Sitecore: H εταιρία φτάνει τις 160 προσλήψεις στελεχών για το τεχνολογικό hub της Αθήνας

Συνεχίζει την επενδυτική της δραστηριότητα στην Ελλάδα


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter