gothess Home Page
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27-9-2022

Copernicus με τη χρήση Big Data και Τεχνητής Νοημοσύνης

Eκδήλωση που διοργανώνεται από τέσσερα Ευρωπαϊκά έργα

Copernicus με τη χρήση Big Data και Τεχνητής Νοημοσύνης

Τα τέσσερα Ευρωπαϊκά έργα CALLISTO, CENTURION, DeepCube και Global Earth Monitor (GEM), που χρηματοδοτούνται από το ερευνητικό πρόγραμμα Horizon 2020 στα πλαίσια της πρόσκλησης DT-SPACE-25-EO-2020, σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν με τίτλο: “Υποστήριξη του προγράμματος Copernicus με τη χρήση Big Data και Τεχνητής Νοημοσύνης”.

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί εντός του EU Space Week 2022, στις 6 Οκτωβρίου, ώρα 13:30-15:00 CEST, στην αίθουσα C του Prague Expo.

To EU Space Week είναι το πιο δημοφιλές συνέδριο για τη διαστημική κοινότητα της Ευρώπης και φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 3-6 Οκτωβρίου στην Πράγα (Τσεχία).

Το συνέδριο διοργανώνεται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Οργανισμό της Ε.Ε. για το Διαστημικό Πρόγραμμα (EUSPA), σε συνεργασία με την Τσεχική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. και τον Δήμο της Πράγας.

Περισσότεροι από 1200 επιστήμονες της διαστημικής βιομηχανίας και ενδιαφερόμενοι φορείς θα βρίσκονται εκεί για μια εβδομάδα γεμάτη εμπνευσμένες ομιλίες, συζητήσεις και καινοτομία.

Συμμετέχοντας σε αυτό το συνέδριο, τα έργα του DT-SPACE-25-EO-2020, των οποίων στόχος είναι να αυξήσουν τη χρήση και εκμετάλλευση των υπηρεσιών του προγράμματος Copernicus, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στην ευρύτερη διαστημική κοινότητα τους στόχους τους, τα κύρια αποτελέσματά της έρευνάς τους, και τις πειραματικές εφαρμογές των υπηρεσιών τους. Όποιος ενδιαφέρεται για θέματα όπως η Γεωεπισκόπηση (Εarth Οbservation / ΕΟ), η Τεχνητή Νοημοσύνη (Αrtificial Ιntelligence / ΑΙ) και τα Big Data, είναι ευπρόσδεκτος να παρευρεθεί στην εκδήλωση των CALLISTO, CENTURION, DeepCube και GEM με στόχο την ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων πάνω σε αυτούς τους τομείς.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ: https://jointevent.callisto-h2020.eu/

Ορισμένες πληροφορίες για τα τέσσερα έργα:

CALLISTO: χρησιμοποιώντας μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης, το έργο στοχεύει στη διευκόλυνση της πρόσβασης στα δεδομένα που προσφέρουν οι διαδικτυακές πλατφόρμες γνωστές ως «Υπηρεσίες πρόσβασης σε δεδομένα και πληροφορίες» (DIAS) που αναπτύχθηκαν με σκοπό την πρόσβαση στα δεδομένα και στα εργαλεία επεξεργασίας του προγράμματος Copernicus.

CENTURION: στοχεύει στο συνδυασμό και την εξέλιξη πρωτοποριακών καινοτομιών που χρησιμοποιούν χώρο-χρονικούς κύβους δεδομένων και μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργώντας μια πλατφόρμα που θα επιτρέπει την χρήση δεδομένων του προγράμματος Copernicus.

DeepCube: στοχεύει να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες των μεγάλου όγκου δεδομένων του προγράμματος Copernicus, αξιοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης και του Σημασιολογικού Ιστού. Στόχος του έργου είναι να αντιμετωπίσει προβλήματα που έχουν υψηλό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο και να βελτιώσει την κατανόησή μας για τις διαδικασίες της γης που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

GEM: στοχεύει στην αντιμετώπιση της πρόκλησης της συνεχούς παρακολούθησης περιοχών μεγάλης έκτασης με βιώσιμο και οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Ο στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός νέου ανατρεπτικού μοντέλου το οποίο θα ενισχύσει δραματικά την εκμετάλλευση των δεδομένων του προγράμματος Copernicus.

Ομιλητές

CALLISTO:

Eliana Li Santi, Project Coordinator του έργου CALLISTO, Project Manager, Serco

Στέλιος Ανδρεάδης, Technical Management του έργου CALLISTO, Research Associate, Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης

Ηλίας Γιαλαμπουκίδης, Scientific and Technical Management του έργου CALLISTO, Postdoctoral Research Associate, Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης

CENTURION

Taras Matselyukh, Technical Manager του έργου CENTURION, CEO/CTO, OPT/NET BV

DeepCube

Ιωάννης Παπουτσής, Project Coordinator του έργου DeepCube, Senior Researcher, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

GEM

Matej Batič, Project Manager του έργου GEM, Earth Observation Research Team Lead Sinergise

Τα έργα CALLISTO, DeepCube, CENTURION και GEM projects έχουν λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ Horizon 2020.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η ABB σε ημερίδα του Δήμου Σουλίου
Η ABB σε ημερίδα του Δήμου Σουλίου

Οι λύσεις της ABB για τον έλεγχο διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης

Phishing - smishing - spoofing: Είστε θύμα ηλεκτρονικής απάτης;
Phishing - smishing - spoofing: Είστε θύμα ηλεκτρονικής απάτης;

Τα μέτρα προφύλαξης για προστασία από κακόβουλες κλήσεις και μηνύματα

Electronics – ΝΕΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Noesis
Electronics – ΝΕΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Noesis

Για μαθητές Δ Δημοτικού – B Γυμνασίου

3ο Εργαστήριο: Τεχνολογία Κατανεμημένης Εγγραφής (Blockchain)
3ο Εργαστήριο: Τεχνολογία Κατανεμημένης Εγγραφής (Blockchain)

Κύκλος εργαστηρίων για τις κύριες τεχνολογίες της Βιομηχανίας 4.0

3D Modelling 3D Printing - Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Noesis
3D Modelling 3D Printing - Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Noesis

Για μαθητές Δ Δημοτικού - Β Γυμνασίου

LG Transparent OLED - νέα διάσταση στο digital signage
LG Transparent OLED - νέα διάσταση στο digital signage

Η Transparent OLED δίνει ζωή στο περιεχόμενο συνδυάζοντας πλούσια εικόνα με υψηλή διαφάνεια

Sitecore: H εταιρία φτάνει τις 160 προσλήψεις στελεχών για το τεχνολογικό hub της Αθήνας
Sitecore: H εταιρία φτάνει τις 160 προσλήψεις στελεχών για το τεχνολογικό hub της Αθήνας

Συνεχίζει την επενδυτική της δραστηριότητα στην Ελλάδα


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter