Top
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
EVENTS
Διάφορα
11-7-2019

Οι startups που υποστηρίζει το EIT Digital Venture Program το 2019

Από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Ρουμανία

Οι startups που υποστηρίζει το EIT Digital Venture Program το 2019
fontsize

Με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε στάδιο πρώιμης δραστηριότητας στην Ελλάδα και την ανατολική περιοχή των Βαλκανίων (Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Κύπρος), το Found.ation υλοποιεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το EIT Digital Venture Program (East Balkans) με την υποστήριξη του EIT Digital. Ένα βήμα πριν την τελική φάση του προγράμματος, οι 8 επιλεγμένες startups παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αναπτύσσουν ενώπιον επενδυτών, δημοσιογράφων και του κοινού, στις 10 Ιουλίου, στην Αθήνα.
 
Το EIT Digital Venture Program (πρώην ARISE Venture Program), το οποίο ξεκίνησε τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, είναι ένα από τα ελάχιστα προγράμματα επιτάχυνσης τεχνολογικών επιχειρήσεων που υποστηρίζουν ουσιαστικά τις πολύ πρώιμες startups (που δεν έχουν κάνει ακόμη νομική σύσταση), όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ως στρατηγικός συνεργάτης του παραρτήματος αυτού του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, το Found.ation συμμετέχει στη διαμόρφωσή του και ήταν ένας εκ των μόλις δύο συνεργατών που έθεσαν τις βάσεις για την επιτυχημένη συνέχειά του ήδη από το 2018. Πρόκειται για μία από τις πολλές δράσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί το Found.ation με το EIT Digital για την περιοχή μας, με στόχο την ενδυνάμωση του τοπικού οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας.
 
Την Τετάρτη 10 Ιουλίου, οι οκτώ ομάδες από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Ρουμανία παρουσίασαν την πρόοδο που έκαναν μέσα από το πρόγραμμα accelerator. Οι startups δημιούργησαν από την αρχή την εταιρεία και το προϊόν τους, και μέσα σε ένα διάστημα μόλις δύο μηνών απέδειξαν πόσο αποφασισμένες είναι να επιτύχουν στην αγορά. Για να βοηθήσει τις ομάδες να κατανοήσουν περισσότερο τις απαιτούμενες διαδικασίες, αλλά και να τις εξοπλίσει να ξεπεράσουν τις πρώτες τους προκλήσεις, το Found.ation διοργάνωσε ένα διήμερο Bootcamp με workshops και ομιλίες στις 10 και 11 Ιουνίου, ενώ για το διάστημα των εβδομάδων που ακολούθησαν μέχρι την Demo Day, οι startups είχαν τακτική και ουσιαστική στήριξη από τους mentors που τους ανατέθηκαν, ευκαιρίες δικτύωσης με έμπειρα στελέχη της αγοράς, καθώς και τη δυνατότητα παρακολούθησης webinars για μια ποικιλία σχετικών με τις δραστηριότητές τους θεμάτων (ενδεικτικά: στρατηγική πωλήσεων, business strategy, νομικά ζητήματα, prototyping, τεχνικές pitching κ.ά.).
 
Οι οκτώ ομάδες είναι οι εξής:


Alumni Reach – Μια πλατφόρμα που βοηθά τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν το δίκτυο των πρώην εργαζομένων τους συγκεντρώνοντας πληροφορίες και αναγνωρίζοντας με αυτόματο τρόπο τις πιο κατάλληλες επαφές.
Epsilon – Μια λύση που επιτρέπει στα μέσα ενημέρωσης να ενισχύουν την επαφή με το κοινό τους και να λαμβάνουν feedback μέσω προσωποποιημένης online επικοινωνίας.
iqrate – Μια υπηρεσία παροχής market intelligence για ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και τους συνεργάτες τους, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσουν την πολιτική τιμολόγησής τους και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.
Morphe – Μια startup βιοτεχνολογίας που αναπτύσσει πιστά 3D-printed αντίγραφα της ανατομίας του ασθενούς (phantoms), με στόχο μια πιο αποτελεσματική ακτινοθεραπεία.
Placeme – Μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (AR) που επιτρέπει στους εμπόρους ειδών σπιτιού να προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα απεικόνισης των προϊόντων τους μέσα στον δικό τους χώρο.
Ramp – Ένας AI βοηθός που παρακολουθεί τα meetings, κρατά σημειώσεις και προτείνει δράσεις βασισμένες στις συζητήσεις των συμμετεχόντων.
Realchain – Μια πλατφόρμα tokenization για ακίνητα που βοηθά funds και διαχειριστές κεφαλαίων που επιθυμούν να τρέξουν Security Token Offerings (STO) για την αύξηση κεφαλαίου.
Summarly – Ένας έξυπνος βοηθός που εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο στους χρήστες, δημιουργώντας συνόψεις συνομιλιών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αξιοποιώντας τεχνολογίες μηχανικής μάθησης (ML) και επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (NPL).
 
Κάθε μία από αυτές έχει ήδη λάβει ένα αρχικό ποσό χρηματοδότησης ύψους €5.000 με στόχο την ανάπτυξη ενός ελάχιστα βιώσιμου προϊόντος (MVP), ενώ ολοκληρώνοντας τη νομική σύσταση της εταιρείας τους έως τον Σεπτέμβριο, οι ομάδες θα λάβουν άλλα €10.000 έκαστη.
 
Σημειώνεται πως από την έναρξη του προγράμματος EIT Digital Venture Program μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, θα έχουν επενδυθεί συνολικά €230.000 σε 16 early stage startups.

Στην ίδια κατηγορία..
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στον ΌλυμποΗ Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στον Όλυμπο

Προσέφερε τις υπηρεσίες της στον υπερ-μαραθώνιο Olympus Mythical Trail 100k


Η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση για το εκλογικό αποτέλεσμαΗ πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση για το εκλογικό αποτέλεσμα

Πώς καταγράφονται οι εκτιμήσεις των πολιτών για τα αποτελέσματα της κάλπης


Δικαίωμα αποζημίωσης από  αεροπορικές εταιρείεςΔικαίωμα αποζημίωσης από αεροπορικές εταιρείες

Οργανισμός για τα δικαιώματα των επιβατών


Οι startups που υποστηρίζει το EIT Digital Venture Program το 2019Οι startups που υποστηρίζει το EIT Digital Venture Program το 2019

Από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Ρουμανία


Online έκδοση πιστωτικής κάρτας από την EurobankOnline έκδοση πιστωτικής κάρτας από την Eurobank

Νέα ψηφιακή υπηρεσία


Μυθολογικό θεματικό πάρκο Μυθολογικό θεματικό πάρκο "ΟΛYΜΠΙΟΙ ΘΕΟI"

Στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης


Harley- Davidson: Το πάθος της μοτοσυκλέτας στην επόμενη γενιάHarley- Davidson: Το πάθος της μοτοσυκλέτας στην επόμενη γενιά

Μία Harley-Davidson Fat Boy πιστό αντίγραφο του θρυλικού μοντέλου


ΣΗΜΑΔΙΑΚΟ! Ο λεξάριθμος του Κυριάκου Μητσοτάκη ισούται με το έτος γέννησής τουΣΗΜΑΔΙΑΚΟ! Ο λεξάριθμος του Κυριάκου Μητσοτάκη ισούται με το έτος γέννησής του

ΚΥΡΙΑΚΟΣ + ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ + ΟΛΑ + ΚΑΛΑ = 2121


Προκήρυξη για την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεωνΠροκήρυξη για την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων

Υποβολή των αιτήσεων έως 15 Οκτωβρίου 2019


Συμφωνία Eurobank Factors με Παρευξείνια ΤράπεζαΣυμφωνία Eurobank Factors με Παρευξείνια Τράπεζα

Η Παρευξείνια Τράπεζα υποστηρίζει την ανάπτυξη εμπορίου στην ΕλλάδαgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΡΟΗ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
H HELL ENERGY εγκαινιάζει τις υπερσύγχρονες αποθηκευτικές της εγκαταστάσεις

H HELL ENERGY εγκαινιάζει τις υπερσύγχρονες αποθηκευτικές της εγκαταστάσεις

Επετειακά προϊόντα από τα Καφεκοπτεία Λουμίδη

Επετειακά προϊόντα από τα Καφεκοπτεία Λουμίδη

ΣΗΜΑΔΙΑΚΟ! Ο λεξάριθμος του Κυριάκου Μητσοτάκη ισούται με το έτος γέννησής του

ΣΗΜΑΔΙΑΚΟ! Ο λεξάριθμος του Κυριάκου Μητσοτάκη ισούται με το έτος γέννησής του

Τρεις Γαλάζιες Σημαίες και το 2019 στο Porto Carras Grand Resort

Τρεις Γαλάζιες Σημαίες και το 2019 στο Porto Carras Grand Resort

Τέσσερα αεροπορικά βραβεία για τον όμιλο Lufthansa

Τέσσερα αεροπορικά βραβεία για τον όμιλο Lufthansa

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο Porto Carras Grand Resort

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο Porto Carras Grand Resort

Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola στην Ελλάδα γιορτάζουν

Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola στην Ελλάδα γιορτάζουν

Προκήρυξη για την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων

Προκήρυξη για την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων

Νεότερα σχολιασμένα:
Επίτιμος