ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30-8-2020

Νάντια Κοντογεώργη, η παρουσιάστρια του φλΕΡΤ της ΕΡΤ

Θανάσης Κοντογεώργης - Γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης

Νάντια Κοντογεώργη, η παρουσιάστρια του φλΕΡΤ της ΕΡΤ

Η Νάντια (Αδαμαντία) Κοντογεώργη (Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 1983) είναι Ελληνίδα ηθοποιός, παρουσιάστρια και τραγουδίστρια του μοντέρνου είδους.

Μεγάλωσε στην Αθήνα ενώ κατάγεται από τα Καλάβρυτα. Αδερφός της είναι ο Θανάσης Κοντογεώργης τωρινός Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Αποφοίτησε από το κολλέγιο Αθηνών και πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών αλλά την εγκατέλειψε καθώς ασχολήθηκε με την υποκριτική. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Επίσης, όπως έχει δηλώσει η ίδια, παρακολούθησε ορισμένα σεμιναριακά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Το ντεμπούτο της στη τηλεόραση το έκανε στη ηλικία των δεκατεσσάρων ετών, στη σειρά «Δανεικός Πατέρας». Ακολούθησε το 2005 η συμμετοχή της στη σειρά «Έρωτας». Την σεζόν 2014-2015 πρωταγωνίστησε στη τηλεοπτική σειρά Κάτω Παρτάλι του τηλεοπτικού σταθμού Mega, η οποία διακόπηκε λόγω οικονομικών δυσκολιών. Την τηλεοπτική σεζόν 2016-17 πρωταγωνίστησε στη σειρά Μην αρχίζεις τη μουρμούρα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Θεατρικά έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις «Θα Σε Πάρω Να Φύγουμε» (2013), «Πράματα και Θάματα» (2013-2014), «Ο Βιολιστής Στη Στέγη» (2005), «Chicago» (2012), για το οποίο μάλιστα υπήρξε υποψήφια το 2014 για το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη (τιμητική διάκριση για τις γυναίκες ηθοποιούς) για την ερμηνεία της, όπως και πολλές άλλες. Τη σεζόν 2014-2015 πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ «Η Μελωδία της Ευτυχίας», σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου.


Θανάσης Κοντογεώργης - Γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης

Τον Θανάση Κοντογεώργη με καταγωγή από Πριόλιθο (πατέρας) και Κέρτεζη (μητερα) ανακοίνωσε την Κυριακή 28 Ιουλίου το γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του γενικού γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης.
Ο ίδιος δηλώνει: "Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Άκη Σκερτσο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και την διεύρυνση των μέχρι τώρα αρμοδιοτήτων μου ως Γενικού Γραμματέα αναλαμβάνοντας τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν ενα χρόνο να συμβάλουμε στην προώθηση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης, στην υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος και στην αντιμετώπιση των κρίσεων."


Ποιος είναι ο Θανάσης Κοντογεώργης
Ο Θανάσης Κοντογεώργης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών, σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Δημόσια Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Harvard (Master in Public Policy- Harvard Kennedy School of Government) των ΗΠΑ. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας εκπροσωπώντας επιχειρήσεις, κοινωφελείς οργανισμούς, συνδέσμους επιχειρήσεων και ιδιώτες. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι και το 2014 παρέχοντας υποστήριξη στο γραφείο Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Οικονομικών, το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Επίσης συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας στην ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και στην κατάρτιση πλήθους νομοσχεδίων για τη φορολογική νομοθεσία, τις επιχειρήσεις, το τραπεζικό σύστημα, κ.α. Ήταν μέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών και συνέβαλε στη διαμόρφωση ενός πρώτου πλαισίου για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους. Επίσης, συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου που οδήγησε στην επιτυχημένη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών το 2014 και εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στις τεχνικές/νομικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Διετέλεσε επί τριετία Αντιπρόεδρος Β’ του ΝΠΔΔ «Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων» και Πρόεδρος του Συμβουλίου Λογιστικής Τυποποίησης (ΣΛΟΤ), βοηθώντας στην εφαρμογή και ερμηνεία της νέας λογιστικής νομοθεσίας (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα) και στην ανάπτυξη της Επιτροπής. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ρώσικα.

ΠΗΓΗ wikipedia, kalavrytanews.com
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ο Μπάμπης Χατζάκος της TheFutureCats στο 2ο Meet-up του Trophy 2024
Ο Μπάμπης Χατζάκος της TheFutureCats στο 2ο Meet-up του Trophy 2024

Mε θέμα «Το E-commerce στην καινοτομία των τροφίμων»

Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour
Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour

Η απόλυτη εμπειρία γκολφ έρχεται στη Χαλκιδική

Τιμώμενη xώρα η Πολωνία στη Freskon Helexpo
Τιμώμενη xώρα η Πολωνία στη Freskon Helexpo

Ένας μεγάλος παραγωγός φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην Ευρώπη

Ανοιχτή συζήτηση με υπουργούς και βουλευτές για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
Ανοιχτή συζήτηση με υπουργούς και βουλευτές για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Μισός αιώνας εκλογές - Συζητώντας για τις αναμετρήσεις της Μεταπολίτευσης»

Οι TheFutureCats στην εκδήλωση της Π.Ο.Ξ. για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στον Τουριστικό Κλάδο
Οι TheFutureCats στην εκδήλωση της Π.Ο.Ξ. για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στον Τουριστικό Κλάδο

Ενα σημαντικό βήμα στην ψηφιακή εξέλιξη του τουριστικού κλάδου

Εκδήλωση τιμής για τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο
Εκδήλωση τιμής για τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο

Από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Μπιενάλε των Αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας
Μπιενάλε των Αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge