Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ζηνοβία
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30-9-2020

Οικογενειακές Διαδρομές παρέα με το Παιδικό Μουσείο Exploration!

Στην πόλη του Ηρακλείου

Οικογενειακές Διαδρομές παρέα με το Παιδικό Μουσείο Exploration!
fontsize

Το Παιδικό Μουσείο Exploration υποδέχεται το φθινόπωρο με τις οικογενειακές του πολιτιστικές διαδρομές στην πόλη του Ηρακλείου! Ελάτε να γίνουμε τουρίστες στην πόλη μας και να την ανακαλύψουμε μέσα από το παιχνίδι!

Μέσα από ποικίλες θεματικές, το Exploration δίνει τη μοναδική ευκαιρία σε οικογένειες από όλο τον κόσμο να «περπατήσουν» την ιστορία της πόλης μας. Οι θεματικές μας διαδρομές είναι ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους, μνημεία και χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος με στόχο οι οικογένειες να γνωρίσουν τον τόπο μας μέσα από το παιχνίδι. Διαβάζουμε χάρτες και παλιές ιστορίες, εξερευνούμε μνημεία και δημόσια κτίρια, λύνουμε γρίφους και αποκρυπτογραφούμε μυστικά. Γονείς και παιδιά εξερευνούν μαζί την ιστορία της πόλης μας, ανακαλύπτουν τη φυσική και πολιτιστική της κληρονομιά, γνωρίζουν ανθρώπους του σήμερα και του χθες.

Διαλέξτε τη θεματική που σας αρέσει περισσότερο και ελάτε με την παρέα σας να περπατήσουμε μαζί την πόλη του Ηρακλείου:

«Το κυνήγι των 12 Θεών»
Ο βασιλιάς των θεών, ο παντοδύναμος Δίας, ταξιδεύει εσπευσμένα στο νησί της Κρήτης! Ο λόγος; Μα.. επειδή χάθηκαν όλοι οι θεοί από του Ολύμπου την κορυφή! Δώδεκα θεοί σας περιμένουν κρυμμένοι σε δώδεκα σημεία στην πόλη του Ηρακλείου! Είστε έτοιμοι να τους ανακαλύψετε;

Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου (11.00πμ - 13.00 μμ) και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου (11.00πμ - 13.00 μμ) με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Ελευθερίας.


«Μια δερμάτινη τσάντα μάς αφηγείται…»
Μία ξεχασμένη δερμάτινη τσάντα μάς ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και στο χώρο. Ποιο είναι το περιεχόμενό της; Ποια ιστορία κουβαλά μαζί της; Ελάτε να ταξιδέψουμε στη συνοικία της Αγίας Τριάδας τότε που ήταν γεμάτη κόσμο, μαγαζιά, ταβέρνες, εργοστάσια.

Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου (11.00πμ - 13.00 μμ) και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου (11.00πμ - 13.00 μμ) με σημείο εκκίνησης τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας.


«Σε βενετσιάνικα νερά» (online διαδρομή)
Ο Τζιοβάνι, ένας νεαρός Βενετός στρατιώτης, μάς ταξιδεύει πίσω στο παρελθόν και, μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου του, ανακαλύπτουμε τη Βενετία της Ανατολής. Είστε έτοιμοι να αποβιβαστούμε με τον Τζιοβάνι;

Η θεματική διαδρομή πραγματοποιείται μόνο διαδικτυακά μέσα από ειδικά διαμορφωμένη εφαρμογή από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για τους συμμετέχοντες από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου με σημείο διαδρομής το Παλιό Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου.


«Ξύλινη Τάμπια – Αναμνήσεις μιας ζωής» (online διαδρομή)
Οι πρώτες ακτίνες του ήλιου μόλις άρχισαν να φαίνονται στον ορίζοντα… Ησυχία παντού. Κουκουλωμένη στο σάλι της η κυρά Αγγέλα περπατά γρήγορα στα στενά σοκάκια. Θυμάται ανθρώπους, περιγράφει αγαπημένα μέρη, μάς αφηγείται τη δική της ζωή. Είστε έτοιμοι να περπατήσετε μαζί της;

Η θεματική διαδρομή πραγματοποιείται μόνο διαδικτυακά μέσα από ειδικά διαμορφωμένη εφαρμογή από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για τους συμμετέχοντες από το Σάββατο 17 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου με σημείο διαδρομής την Αγία Τριάδα.


- Οι θεματικές διαδρομές απευθύνονται σε γονείς και παιδιά σχολικής ηλικίας και πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Εκπαίδευσης. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από έναν (1) ενήλικα και ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να ξεπερνά τα οκτώ (8 άτομα).

- Οι online διαδρομές πραγματοποιούνται μέσα από ειδικά διαμορφωμένη εφαρμογή από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους. Το εκπαιδευτικό υλικό και οι δράσεις της διαδρομής παρέχονται διαδικτυακά και έγκειται στην ευχέρεια της ομάδας για την υλοποίησή τους.

- Καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών και των ερμηνευτών μας, ενώ παρέχεται ατομικό εκπαιδευτικό υλικό ανά οικογένεια/ομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου www.exploration.gr ή επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης στο mail info@exploration.gr και στο τηλέφωνο +30 6948 822 622.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δερματολόγοι και ακτινολόγοι σε κλινικές covid-19 στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
Δερματολόγοι και ακτινολόγοι σε κλινικές covid-19 στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Κλινικές για covid-19 πλέον στήνονται με προχειρότητα..

30-10-2020

ΝΑΡ: Η πτώχευση του λαού δώρο στις τράπεζες και τα funds
ΝΑΡ: Η πτώχευση του λαού δώρο στις τράπεζες και τα funds

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

29-10-2020

Μέχρι σήμερα το τεστ είχε 130 ευρώ - τώρα παρακαλάνε για το δωρεάν
Μέχρι σήμερα το τεστ είχε 130 ευρώ - τώρα παρακαλάνε για το δωρεάν

Έκκληση Αρκουμανέα στους Θεσσαλονικείς να πάνε να κάνουν τα rapid tests

29-10-2020

«Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια»: 7ο Λύκειο Καλαμαριάς
«Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια»: 7ο Λύκειο Καλαμαριάς

Με τη συμμετοχή του Ιταλού προσκεκλημένου καλλιτέχνη Cheone

29-10-2020

Δωρεάν Webinar με θέμα: Αδελφική σχέση
Δωρεάν Webinar με θέμα: Αδελφική σχέση

Από το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους - Μαζί για το Παιδί

27-10-2020

Από τη μέση του Αιγαίου και ανατολικά δεν είναι Ελλάδα αλλά Τουρκία
Από τη μέση του Αιγαίου και ανατολικά δεν είναι Ελλάδα αλλά Τουρκία

Η Microsoft κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα διχοτομώντας το Αιγαίο με το Flight Simulator -2000!

25-10-2020

Εξερευνούμε το Ηράκλειο οικογενειακώς!
Εξερευνούμε το Ηράκλειο οικογενειακώς!

Από το Παιδικό Μουσείο Exploration

19-10-2020


Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2020
Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2020

Διαδικτυακή συζήτηση

21-9-2020

Τα απογεύματα του φθινοπώρου έχουν όνομα: Μy Aperitivo
Τα απογεύματα του φθινοπώρου έχουν όνομα: Μy Aperitivo

203 αγαπημένα μπαρ σε όλη την Ελλάδα ανατρέπουν τις απογευματινές μας συνήθειες

17-9-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ