Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/10
4-4-2021

Νέα έκδοση «Food Waste - Oδηγός Επιβίωσης»

Ενα βιβλίο για τα φαγητά που πετάμε

Νέα έκδοση «Food Waste - Oδηγός Επιβίωσης»
fontsize

Πού καταλήγουν τα φαγητά όταν “πεθαίνουν” ή πιο σωστά όταν δεν καταναλώνονται; Σίγουρα δεν πάνε στον παράδεισο κι αυτό κοστίζει σε χρήμα και κυρίως σε ποιότητα ζωής, γιατί υπονομεύει το φυσικό περιβάλλον, την υγεία και το μέλλον μας.

Με ένα δισεκατομμύριο τόνους τροφίμων να σπαταλούνται ετησίως και με τις ανάγκες σίτισης να επιδεινώνονται λόγω πανδημίας, η νέα έκδοση “Food Waste - Oδηγός Επιβίωσης” αποδεικνύεται περισσότερο επίκαιρη από ποτέ, αποκτά ιδιαίτερη αξία και ενδιαφέρον.

Σπατάλη τροφίμων στην κουζίνα μας, καθημερινά, αλλά και left overs από μενού εστιατορίων και ξενοδοχείων. Φαγητά και τρόφιμα που πετιούνται στον κάδο σκουπιδιών, πληγώνοντας ανεπανόρθωτα τον πλανήτη γη, επιβαρύνοντας τη συνείδηση μας, συμπαρασύροντας μαζί τους τον κόπο χιλιάδων επαγγελματιών της εστίασης. Τόνοι αγαθών παραπεταμένοι χωρίς λόγο!

Γνωστό το πρόβλημα και πολλές οι θεωρητικές προσεγγίσεις, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε πρακτικά κι άμεσα για να περιορίσουμε την άσκοπη υπερκατανάλωση και σπατάλη τροφίμων σε επαγγελματικό αλλά και σε οικιακό επίπεδο;

Σε αυτό ακριβώς έρχεται να απαντήσει το “Food Waste - Oδηγός Επιβίωσης”, η νέα έκδοση της Gastronomy Essentials κι ο συγγραφέας της (επαγγελματίας chef), ο Jack Gue Varas αποκαλύπτοντάς μας την ανατρεπτική μαγειρική του οπτική σχετικά με το θέμα.

Στις 240 σελίδες του βιβλίου παρουσιάζεται συγκεντρωμένη η πολύχρονη εμπειρία εκείνων που έχουν επιλέξει να περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους στην κουζίνα και ειδικότερα εκείνων που προσπαθούν να μην πετούν τίποτα.

Άφθονες απλές, αλλά και πιο περίπλοκες συνταγές, μαζί με πολύτιμες κι εύκολα εφαρμόσιμες συμβουλές, σχετικά με το πώς μπορεί να “αναγεννηθεί” το φαγητό που δεν καταναλώθηκε και να αξιοποιηθούν τα υλικά που περίσσεψαν κατά την παρασκευή του. Πώς οι επαγγελματίες μάγειρες μπορούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα προϊόντα της κουζίνας τους, μειώνοντας έτσι τη σπατάλη και ταυτόχρονα το κόστος στα μενού, χωρίς να υποβιβάζουν την ποιότητα και την παρουσίαση των πιάτων.

Το βιβλίο “Food Waste - Οδηγός Επιβίωσης” διατίθεται αποκλειστικά online και μπορείτε να το αποκτήσετε στο www.Cucina.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Χριστίνα Παπαδέλη
Η Χριστίνα Παπαδέλη "παντρεύτηκε" με γυναίκα για το περιοδικό WS

«Αγαπάμε χωρίς όρια»: η νέα καμπάνια του περιοδικού

Με μωβ χρώμα φωτίστηκαν οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου
Με μωβ χρώμα φωτίστηκαν οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου

Σήμερα θα φωτιστούν με το λευκό φως της ελπίδας

Ψηφιακό event: «Η ψηφιακή εκπαίδευση στην μετά COVID-19 εποχή»
Ψηφιακό event: «Η ψηφιακή εκπαίδευση στην μετά COVID-19 εποχή»

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ανοίξει

Πρόστιμο στο GNTM για την Ελαφόνησο
Πρόστιμο στο GNTM για την Ελαφόνησο

Για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας

On Air η καμπάνια «Can’t Miss Thessaloniki»
On Air η καμπάνια «Can’t Miss Thessaloniki»

Η Θεσσαλονίκη μοιράζεται τις εμπειρίες της με το διεθνές ταξιδιωτικό κοινό και το προσκαλεί να επισκεφθεί την πόλη


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας