ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-6-2023

Καλές πρακτικές για την προστασία των Παιδιών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε Διεθνή Συνάντηση Ευρωπαίων Εμπειρογνωμόνων στη Βουλγαρία

Καλές πρακτικές για την προστασία των Παιδιών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Φωτογραφία αρχείου

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής στην Ευρώπη, καθώς είναι αναγνωρισμένο για τη δέσμευσή του να παρέχει ολιστικές υπηρεσίες σε παιδιά και τις οικογένειές τους, αλλά και για τις διευρυμένες και σταθερές συνεργασίες του με Αρχές, Φορείς και Υπηρεσίες σε Ελλάδα, Ευρώπη και Διεθνώς. Στο πλαίσιο αυτό, είχε την τιμή να παρευρεθεί στη Διεθνή Συνάντηση και Συζήτηση Ευρωπαίων Εμπειρογνωμόνων που πραγματοποιήθηκε 30 και 31 Μαΐου 2023 στη Σόφια της Βουλγαρίας, και να αναδείξει την τεχνογνωσία και τα επιτεύγματά του, κατά τη διάρκεια των 27 χρόνων δράσης του, στον τομέα προστασίας των παιδιών.

Η συνάντηση, διοργανώθηκε από το Κέντρο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Περιφερειακών Πρωτοβουλιών (CHRDRI) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της Βουλγαρίας, και είχε ως στόχο να διευκολύνει την ανταλλαγή γνώσεων και κορυφαίων στρατηγικών μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ για την παροχή ποιοτικών κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στα παιδιά και στους ενήλικες. Περιλάμβανε τρεις συνεδρίες εργασίας, καθεμία από τις οποίες επικεντρώθηκε σε διαφορετικές πτυχές των κοινωνικών υπηρεσιών.

Η πρώτη συνεδρία εξέτασε την τρέχουσα κατάσταση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος των κοινωνικών υπηρεσιών στη Βουλγαρία. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίας, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της ανάπτυξης των κοινωνικών υπηρεσιών για τα παιδιά, εξετάζοντας βασικές προκλήσεις και ευκαιρίες. Η τρίτη, και τελευταία, συνεδρία διερεύνησε καινοτόμες μεθόδους για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά, προωθώντας μια προοδευτική προσέγγιση στον τομέα.

Η Διεθνής Συνάντηση εμπειρογνωμόνων ολοκληρώθηκε με επιτυχία, παρέχοντας παράλληλα στα κράτη μέλη της ΕΕ μια ανεκτίμητη πλατφόρμα για την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών. Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με τα επιχειρησιακά πρωτόκολλα και τις μεθοδολογίες εργασίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο θέτει ως προτεραιότητα την προστασία όχι μόνο των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, αλλά και των παιδιών που έχουν ανάγκη γενικότερα.

Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της Βουλγαρίας εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για διμερείς συναντήσεις με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να διδαχθούν από την τεχνογνωσία του και να λάβουν εκπαίδευση για την Εθνική Γραμμή Βοήθειας για τα Παιδιά που λειτουργούν στη Βουλγαρία ενώ παράλληλα οι διοργανωτές τόνισαν τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει το «Χαμόγελο» σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα της προστασίας των παιδιών. Κοινή πρόταση και επιθυμία των συμμετεχόντων ήταν να υιοθετηθεί από όλους η φράση του μικρού ιδρυτή του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εάν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει με αφοσίωση και αγάπη να παρέχει τις υπηρεσίες του, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, δίπλα παιδιά και τις οικογένειες τους, υπερασπιζόμενο τα δικαιώματα και την ευημερία τους, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ο Οργανισμός συνεχίζει να βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της καινοτομίας, διασφαλίζοντας συνεχώς νέες συνεργασίες με ενδιαφερόμενους φορείς.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών: Κελλάριος Όρμος»
«Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών: Κελλάριος Όρμος»

Στο Περίπτερο 10 της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ηπειρώτικη βραδιά στο Φράγμα της Θέρμης
Ηπειρώτικη βραδιά στο Φράγμα της Θέρμης

Με την Κομπανία Βέρδη και τον Αντώνη Κυρίτση στο τραγούδι

1ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού
1ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Θέρμης

Το παγκοσμίου φήμης Ιταλικό Τσίρκο Acquatico Bonaccini στη Θεσσαλονίκη
Το παγκοσμίου φήμης Ιταλικό Τσίρκο Acquatico Bonaccini στη Θεσσαλονίκη

Στο Πάρκινγκ του Εμπορικού Κέντρου Μακεδονία

Ιάκωβος Γκόγκουα: Μας ξεναγεί στο παραμυθένιο Ταλίν!
Ιάκωβος Γκόγκουα: Μας ξεναγεί στο παραμυθένιο Ταλίν!

Με αφορμή τη συναυλία που πραγματοποίησε εκεί ο The Weeknd

Υπογράφεται το Κλιματικό Σύμφωνο Πόλης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης
Υπογράφεται το Κλιματικό Σύμφωνο Πόλης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ευρωπαϊκή αποστολή για τις 100 κλιματικά ουδέτερες κι έξυπνες πόλεις έως το 2030
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge