ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21-10-2023

Παρουσίαση του βιβλίου του Δρ Άγγελου Ροφαδηνού «Λογική και ...παραλογική»

Στον Ιανό

Παρουσίαση του βιβλίου του Δρ Άγγελου Ροφαδηνού «Λογική και ...παραλογική»

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, στις 19:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις The Law of Success διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Άγγελου Ροδαφηνού, με τίτλο «Λογική και…Παραλογική».

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας του, Δρ Άγγελος Ροδαφηνός, συγγραφέας, Καθηγητής Α.Π.Θ., σύμβουλος και επαγγελματίας εισηγητής σε θέματα που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό, τη διαχείριση του στρες κ.α.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό της Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

- Ξέρατε ότι όσο πιο πολλά νυχτερινά κέντρα διασκέδασης υπάρχουν σε μια περιοχή τόσο περισσότερες εκκλησίες έχει η περιοχή; Ότι με την αύξηση της κατανάλωσης βιολογικών τροφίμων αυξήθηκαν οι περιπτώσεις αυτισμού; Γιατί άραγε;

Αν δεν τα καταφέρατε να βρείτε τις απαντήσεις στις δύο παραπάνω ερωτήσεις, έχετε μεγάλη παρέα. Μην στενοχωριέστε, δεν φταίτε εσείς. Η εκπαίδευσή μας στην κριτική σκέψη και τις σχετικές λογικές πλάνες είναι εξαιρετικά ανεπαρκής.

Το βιβλίο αυτό είναι ένας οδηγός για τους εραστές της λογικής και της αλήθειας. Με παραδείγματα από την καθημερινή ζωή, βίντεο, ασκήσεις και άφθονο χιούμορ, θα συζητήσουμε τη σημασία της λογικής και κριτικής σκέψης στην εκπαίδευση, την εργασία και την καθημερινή ζωή, καθώς και τα εμπόδια για την ανάπτυξη του ορθολογισμού. Ανάμεσα σε άλλα, θα εξετάσουμε ερωτήσεις όπως: Είναι χαζές οι ξανθιές; Είναι αποτελεσματική η ομοιοπαθητική; Το ρέικι, το ξεμάτιασμα, η ιριδολογία, ο βελονισμός, οι κρυστάλλινες σφαίρες, τα ταρώ, η δίαιτα τύπου αίματος; Μας ψεκάζουν; Βρέθηκε το φάρμακο κατά του καρκίνου; Είμαστε ο πιο έξυπνος λαός με την πλουσιότερη γλώσσα στον κόσμο;

Bonus. Ο Δρ Ρο σας προσφέρει δωρεάν το διαδραστικό διαδικτυακό μάθημα «Λογική, κριτική σκέψη, ψυχολογία και εγγραμματισμός». Μην είστε βλάκας... με περικεφαλαία! Παρακολουθήστε το μάθημα και γίνετε έξυπνος με πιστοποιητικό!


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα... από τον συγγραφέα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Βέροια. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στη σχολή Ναυπηγών–Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου επειδή… ήμουν πολύ καλός φοιτητής και αριστούχος στα μαθηματικά. Η αγάπη μου για τον αθλητισμό με έκανε να αλλάξω κατεύθυνση και, αντίθετα με τις προσδοκίες πολλών, σπούδασα Φυσική Αγωγή στο ΑΠΘ. Στη συνέχεια κέρδισα υποτροφίες για Μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) με αντικείμενο την Αθλητική Ψυχολογία και Διδακτική στο Ithaca College, NewYork (ΗΠΑ) και για Διδακτορικές σπουδές (PhD) με θέμα το στρες στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Wollongong, NewSouthWales (Australia).

(Η περιαυτολογία συνεχίζεται).

Πέρασα δυο δεκαετίες διδάσκοντας σε διάφορα τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Sydney University of Technology, Swinburne University, University of Western Australia, American College of Thessaloniki, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και City College). Διετέλεσα διευθυντής του Τμήματος Ψυχολογίας του City College (International Faculty of the University of Sheffield), Διευθυντής Προγράμματος Κοινωνικών Επιστημών του Swinburne Online και Research Portal manager στο Monash University.

Έχω δημοσιεύσει αρκετές δεκάδες ερευνητικά άρθρα που αφορούν το Στρες και την αντιμετώπισή του, τα Κίνητρα, την Ακαδημαϊκη επιτυχία και το Κάπνισμα, ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μια σειρά άρθρων σε δημοφιλή περιοδικά, και δυο βιβλία, τα οποία μεταφράστηκαν στα Αγγλικά και Βουλγαρικά προς το παρόν.

Το πρώτο μου βιβλίο για την Ψυχολογία της Αλλαγής «Από Πρίγκιπας Βάτραχος και Τούμπαλιν» περιγράφει ψυχολογικές τεχνικές για την επίτευξη αλλαγών στη ζωή μας και έγινε δημοφιλής οδηγός για άτομα κάθε ηλικίας και κοινωνικού στρώματος. «Οι Ηλίθιοι είναι Ανίκητοι», το δεύτερό μου βιβλίο, αφορά το στρες και την επίλυση προβλημάτων.

Σήμερα είμαι καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και σύμβουλος και επαγγελματίας εισηγητής σε θέματα που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό, την αλλαγή, τη διαχείριση του στρες, τα κίνητρα, κ.ά.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε?
Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023
Στις 19:00

Πού?
Ιανός Θεσσαλονίκης
Αριστοτέλους 7

Επικοινωνία
2310 277004

Ιανός Βιβλιοπωλείο

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ο Μπάμπης Χατζάκος της TheFutureCats στο 2ο Meet-up του Trophy 2024
Ο Μπάμπης Χατζάκος της TheFutureCats στο 2ο Meet-up του Trophy 2024

Mε θέμα «Το E-commerce στην καινοτομία των τροφίμων»

Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour
Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour

Η απόλυτη εμπειρία γκολφ έρχεται στη Χαλκιδική

Τιμώμενη xώρα η Πολωνία στη Freskon Helexpo
Τιμώμενη xώρα η Πολωνία στη Freskon Helexpo

Ένας μεγάλος παραγωγός φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην Ευρώπη

Ανοιχτή συζήτηση με υπουργούς και βουλευτές για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
Ανοιχτή συζήτηση με υπουργούς και βουλευτές για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Μισός αιώνας εκλογές - Συζητώντας για τις αναμετρήσεις της Μεταπολίτευσης»

Οι TheFutureCats στην εκδήλωση της Π.Ο.Ξ. για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στον Τουριστικό Κλάδο
Οι TheFutureCats στην εκδήλωση της Π.Ο.Ξ. για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στον Τουριστικό Κλάδο

Ενα σημαντικό βήμα στην ψηφιακή εξέλιξη του τουριστικού κλάδου

Εκδήλωση τιμής για τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο
Εκδήλωση τιμής για τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο

Από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Μπιενάλε των Αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας
Μπιενάλε των Αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge