ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
20-3-2019

Οι ταινίες στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 21 Μαρτίου έως Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Οι ταινίες στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Τέσσερις νέες ταινίες προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης:

Vox Lux, η σκανδαλώδης ζωή μιας ποπ σταρ, με μια εκρηκτική ερμηνεία από τη Νάταλι Πόρτμαν 

Ακίνητο Ποτάμι, ένα συγκινητικό δράμα γεμάτο σασπένς με την Κάτια Γκουλιώνη και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου 

Σε πόλεμο, με έναν εξαιρετικό Βενσάν Λιντόν να μας υπενθυμίζει τις αρχές του ανθρωπισμού 

Αδέλφια εξ αίματος, ένα περιπετειώδες θρίλερ 



Οι πρεμιέρες της εβδομάδας:

Vox Lux του Μπρέιντι Κόρμπετ, για την σκανδαλώδη ζωή μιας ποπ σταρ, με μια εκρηκτική ερμηνεία από τη Νάταλι Πόρτμαν (αίθουσες Ολύμπιον & Τζον Κασσαβέτης)

Ακίνητο Ποτάμι του Άγγελου Φραντζή, ένα συγκινητικό δράμα γεμάτο σασπένς, που απέσπασε το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου για την καλύτερη ελληνική ταινία του 59ου ΦΚΘ (αίθουσα Ολύμπιον)

Σε πόλεμο του Στεφάν Μπριζέ με έναν εξαιρετικό Βενσάν Λιντόν να μας υπενθυμίζει τις αρχές του ανθρωπισμού (αίθουσα Παύλος Ζάννας) 

Αδέλφια εξ αίματος, το σκηνοθετικό ντεμπούτο των αδελφών Ντ’ Ινοτσένζο, ένα περιπετειώδες θρίλερ (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης)


Επίσης συνεχίζονται στις αίθουσες του Φεστιβάλ:

Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Ζακ Οντιάρ, Οι Αδελφοί Σίστερς, που απέσπασε τον Ασημένιο Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας, ένα αντισυμβατικό γουέστερν με τους Χοακίν Φίνιξ, Τζον Σι Ράιλι, Τζέικ Τζίλενχαλ (αίθουσα Παύλος Ζάννας).

Το οικογενειακό δράμα Οι αγώνες μας, ένα οδοιπορικό θέλησης και επιμονής ενός νεαρού πατέρα που καλείται να τα βγάλει πέρα ολομόναχος σε πολλαπλά μέτωπα. Τον υποδύεται ο Ρομέν Ντιρίς (αίθουσα Σταύρος Τορνές).

Η καθηλωτική περιπέτεια επιβίωσης Arctic, με τον Μαντς Μίκελσεν να παραδίδει την πιο απαιτητική ερμηνεία της καριέρας του (αίθουσα Σταύρος Τορνές).

Το τρυφερό και δυνατό δράμα Ένα όμορφο αγόρι, που αναπλάθει την ατέρμονη μάχη μιας οικογένειας με τους δαίμονες της εξάρτησης και του εθισμού (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).

Η σπαρακτική Καπερναούμ, από τον Λίβανο, που τιμήθηκε με το Μέγα Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στις Κάννες και εισήλθε στην τελική πεντάδα των υποψήφιων ταινιών για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).


Οι ταινίες


Vox Lux
(ΗΠΑ, 2018)

Σκηνοθεσία - σενάριο: Μπράντι Κόρμπετ / Brady Corbet. Με τους: Natalie Portman, Jude Law, Stacy Martin. Έγχρωμη, 114΄

Το 1999, η έφηβη Σελέστ επιβιώνει μετά από μια βίαιη τραγωδία. Με τη βοήθεια της τραγουδοποιού αδελφής της και ενός μάνατζερ θα μεταμορφωθεί σε μία ανερχόμενη ποπ σταρ. Η απότομη πορεία προς τη δόξα και η παράλληλη απώλεια της αθωότητας της θα συνδεθεί με μια καταστροφική τρομοκρατική επίθεση στο έθνος, ανυψώνοντας την σε ένα άλλο επίπεδο διασημότητας: είδωλο της Αμερικής και παγκόσμια σούπερ σταρ. Το 2017, ενήλικη πια, ετοιμάζει την μεγάλη καλλιτεχνική επιστροφή της μετά από ένα σκάνδαλο που είχε εκτροχιάσει την καριέρα της.

Δείτε το τρέιλερ
Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: 17.30 - 22.15
Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: 19.45



Ακίνητο Ποτάμι / Still River
(Ελλάδα, Γαλλία, Λετονία, 2018)

Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής. Σενάριο: Σπύρος Κρίμπαλης. Με τους: Κάτια Γκουλιώνη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Indra Burkovska, Juris Bartkevičs, Ivars Puga, Guna Zariņa, Katrīne Pasternaka. Έγχρωμη, 133΄.

Η Άννα και ο Πέτρος, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα πρόσφατα μετακόμισαν για επαγγελματικούς λόγους σε μία βιομηχανική πόλη της Σιβηρίας. Η Άννα, με έκπληξη ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος, χωρίς να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Τον απάτησε; Μήπως έχουν πέσει θύματα συνομωσίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα; Αναζητώντας μια λογική εξήγηση, ο Πέτρος αμφισβητεί την Άννα, η οποία στρέφεται προς τη θρησκεία. Ο μέχρι πρότινος ακλόνητος δεσμός τους βρίσκεται σε κρίση, καθώς η σχέση τους μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα στο ορθολογικό και το πνευματικό.

Δείτε το τρέιλερ
Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: 19.45



Σε πόλεμο / En Guerre / At War
(Γαλλία, 2018)

Σκηνοθεσία: Στεφάν Μπριζέ / Stéphane Brizé. Σενάριο: Stéphane Brizé, Olivier Gorce. Με τους: Vincent Lindon, Mélanie Rover, Jacques Borderie. Έγχρωμη, 113΄.

Παρά τα αξιοσημείωτα κέρδη της εταιρίας Perrin, η διοίκηση αποφασίζει να κλείσει ένα από τα εργοστάσια της. Οι 1100 υπάλληλοι αποφασίζουν να πολεμήσουν για να σώσουν τη δουλειά τους. Η ταινία συμμετείχε στο Επίσημο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών.

Δείτε το τρέιλερ
Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: 17.45, 20.00


Αδέλφια εξ Αίματος / Boys Cry / La terra dell' abbastanza
(Ιταλία, 2018)

Σκηνοθεσία - σενάριο: Νταμιάνο & Φάμπιο Ντ’ Ινοτσένζο / Damiano & Fabio D' Innocenzo. Με τους: Andrea Carpenzano, Matteo Olivetti, Milena Mancini, Massimiliano Tortora, Giordano De Plano, Michela De Rossi, Walter Toschi, Luca Zingaretti. Έγχρωμη, 96΄.

Ο Μίρκο και ο Μανόλο, είναι κολλητοί από παιδιά. Ζουν και οι δύο σε μονογονεϊκές οικογένειες που δύσκολα τα βγάζουν πέρα, κάπου στα προάστια της Ρώμης. Περνούν τις μέρες τους στη σχολή και τις νύχτες τους κάνοντας βόλτες με το αμάξι, κάνοντας όνειρα για μια καλύτερη ζωή. Ένα βράδυ, παρασύρουν άθελά τους έναν άγνωστο πεζό και τον εγκαταλείπουν αβοήθητο. Ο άγνωστος αυτός όμως ήταν πληροφοριοδότης της αστυνομίας και με αυτό τον τρόπο εξαργύρωσαν μια θέση στην τοπική συμμορία μαφιόζων. Οι ανέσεις που τους εξασφαλίζει το εύκολο χρήμα και οι αυταπάτες μιας ακμάζουσας καριέρας στην πυραμίδα της μαφίας, «μεθούν» τους δύο νέους που πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι ο κόσμος του οργανωμένου εγκλήματος δεν είναι η γη της επαγγελίας που αναζητούσαν.

Δείτε το τρέιλερ
Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: 22.00


Οι Αδελφοί Σίστερς / The Sisters Brothers
(ΗΠΑ, 2018)

Σκηνοθεσία: Jacques Audiard / Ζακ Οντιάρ. Σενάριο: Jacques Audiard, Thomas Bidegain. Με τους: Joaquin Phoenix, John C. Riley, Jake Gyllenhaal. Έγχρωμη, 122’.

Ο Χέρμαν Κέρμιτ Γουόρμ πρόκειται να πεθάνει. Το έχει διατάξει ένας αινιγματικός και παντοδύναμος άντρας, γνωστός μόνο ως Κόμοντορ, και τα πρωτοπαλίκαρά του, οι αδελφοί Ιλάι και Τσάρλι Σίστερς, θα το εξασφαλίσουν. Αν και ο Ιλάι δεν μοιράζεται την όρεξη του αδελφού του για το ουίσκι και τους φόνους, δεν έχει γνωρίσει τίποτε άλλο στη ζωή του. Αλλά το θήραμά τους δεν είναι εύκολος στόχος και, στο δρόμο από το Ορεγκον προς το ορυχείο χρυσού του Γουόρμ, έξω από το Σακραμέντο, ο Ιλάι αρχίζει ν' αμφισβητεί το επάγγελμά του και τον εργοδότη του. Τοποθετημένη στον υπόκοσμο της αμερικανικής Δύσης του 1850, αυτή είναι μια ιστορία βίας και αδελφικής αγάπης, ένας φόρος τιμής στο γουέστερν, γεμάτος μελαγχολία και χιούμορ.

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: 22:15



Οι αγώνες μας / Nos Batailles / Our Struggles
(Βέλγιο-Γαλλία, 2018)

Σκηνοθεσία: Guillaume Senez / Γκιγιόμ Σενέζ. Σενάριο: Raphaëlle Desplechin, Guillaume Senez. Με τους: Romain Duris, Basile Grunberger.Έγχρωμη, 98΄.

Ο Ολιβιέ κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει καθημερινά τις αδικίες ενάντια στους υπαλλήλους στο εργοστάσιο όπου εργάζεται. Αλλά από τη μια μέρα στην άλλη, όταν η σύζυγός του εγκαταλείπει ξαφνικά την οικογένεια τους, μένει μόνος του να τα βγάλει πέρα με τις ανάγκες των παιδιών, τις προκλήσεις της καθημερινότητας και τη δουλειά του. Αντιμέτωπος με αυτές τις νέες ευθύνες, αγωνίζεται να βρει μια ισορροπία. Γιατί η Λόρα δεν θα επιστρέψει…

Δείτε το τρέιλερ
Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: 18.00 - 20.00



Arctic
(Ισλανδία, 2018)

Σκηνοθεσία: Joe Penna / Τζο Πένα. Σενάριο: Joe Penna, Ryan Morrison. Με τους: Mads Mikkelsen, María Thelma Smáradóttir.Έγχρωμη, 98΄.


Ένας άνδρας παγιδεύεται στην καρδιά της Αρκτικής μετά την πτώση του αεροπλάνου του. Προσπαθεί να επιβιώσει κατασκευάζοντας το δικό του καταφύγιο, κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να βρει τροφή, αλλά και να αποφύγει τους κινδύνους που προκύπτουν, ενώ την ίδια στιγμή δεν παραλείπει να στέλνει σήματα SOS, ελπίζοντας σε διάσωση. Ο ήρωάς μας πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει στην ασφάλεια του καταφυγίου του ή αν θα αναζητήσει ενδεχόμενη σωτηρία στο άγνωστο και εξαιρετικά αντίξοο περιβάλλον της Αρκτικής.

Δείτε το τρέιλερ
Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: 21.45



Ένα όμορφο αγόρι / Beautiful Boy
(ΗΠΑ, 2018)

Σκηνοθεσία: Felix Van Groeningen / Φέλιξ Φαν Γκρόνινγκεν. Σενάριο: Luke Davies, Felix Van Groeningen. Με τους: Steve Carell, Timothée Chalamet.Έγχρωμη, 120΄.

Οι Στιβ Καρέλ και Τίμοθι Σαλαμέ πρωταγωνιστούν στην ταινία του Φέλιξ Φον Γκρόνιγκεν, βασισμένη στα απομνημονεύματα των Ντέιβιντ και Νικ Σεφ, για τη σχέση ενός πατέρα και ενός γιου εθισμένου στα ναρκωτικά. Μια οικογένεια αντιμέτωπη με τον δαίμονα της εξάρτησης, δυο άνθρωποι που έχουν χάσει τον δρόμο τους, αλλά θα ξαναβρουν ο ένας τον άλλον, καθώς και τον εαυτό τους.

Δείτε το τρέιλερ
Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: Κυριακή έως Τετάρτη 17.30


Καπερναούμ / Capernaum / Capharnaüm
(Λίβανος, 2018)
Σκηνοθεσία: Nadine Labaki / Ναντίν Λαμπακί. Σενάριο: Nadine Labaki, Jihad Hojaily, Michelle Keserwan. Με τους: Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw.Έγχρωμη, 126΄.

Η ιστορία ενός ατίθασου χαρισματικού αγοριού, το οποίο επαναστατεί ενάντια στη γεμάτη κακουχίες ζωή του και παλεύει να βρει τρόπο να επιβιώσει στις παραγκουπόλεις του Λιβάνου, μετατρέπεται σε μια συγκλονιστική ταινία για τους ανθρώπους του περιθωρίου αλλά και το ακατανίκητο ανθρώπινο πνεύμα. Σε κάποια μέρη, η μεγαλύτερη αμαρτία είναι… η ίδια η ζωή!

Δείτε το τρέιλερ
Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: Πέμπτη έως Σάββατο 17.30


Οι αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι μέλη του δικτύου Europa Cinemas.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge