ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
16-1-2024

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
"Μια ζωή / One Life"

Δύο εξαιρετικές ανθρώπινες ιστορίες, το φιλμ "Μία ζωή" του Τζέιμς Χόους, για τον Σερ Νίκολας «Νίκι» Γουίντον, έναν νεαρό μεσίτη από το Λονδίνο, ο οποίος τους μήνες πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έσωσε 669 παιδιά από τους Ναζί, και το "Μητέρα", πατρίδα του Άλβαρο Γκάκο, η ιστορία μιας γυναίκας που παλεύει με ανεξάντλητη ενέργεια και αυτοσαρκαστικό χιούμορ ενάντια στις αντιξοότητες της ζωής, προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.

Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές βλέπουμε το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ "Όλη η ομορφιά και η αιματοχυσία" της Λόρα Πόιτρας, που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2022 και ήταν υποψήφιο για Οσκαρ. Επίσης προβάλλεται και το νέο ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κουτσαφτή "Ζάκρος", μια απόπειρα περιδιάβασης στους λαβυρίνθους του χρόνου, της ιστορίας, της μνήμης και της καθημερινότητας.

Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης επιστρέφει το 2024 με το αφιέρωμα «Herzog vs. Kinski (Togetherapart - O καλύτερος εχθρός μου)», στο αγαπημένο σινεφίλ στέκι, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει τις εμβληματικές ταινίες που γέννησε η εκρηκτική συνεργασία ανάμεσα στον Βέρνερ Χέρτσογκ και τον Κλάους Κίνσκι, δύο από τις σπουδαιότερες φιγούρες στην ιστορία του ευρωπαϊκού σινεμά.

Η ενότητα προβολών Fundamentals of Cinema, συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα τις προβολές της με το "Αγαπημένο μου ημερολόγιο" (Carodiario) του Νάνι Μορέτι, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης. Μία από τις σπουδαιότερες δημιουργίες του σύγχρονου ιταλικού σινεμά, η ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στις Κάννες, εδραιώνοντας τον Νάνι Μορέτι ως σκηνοθέτη πρώτης γραμμής στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Την ταινία θα παρουσιάσει η Ελευθερία Θανούλη, καθηγήτρια του ΑΠΘ, πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και διευθύντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ΕΜΕΚΤ).

Στο Kids Love Cinema αυτής της εβδομάδας βλέπουμε, μαζί με τα παιδιά, την ταινία "Ο απίθανος Μορίς", για την απολαυστική περιπέτεια του κοκκινόγατου Μορίς, όταν προσπαθεί με μια απάτη να βγάλει λεφτά. Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 12:00, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.

Παράλληλα, συνεχίζονται στις αίθουσες του Φεστιβάλ:

- Το "PoorThings" του Γιώργου Λάνθιμου, που θριάμβευσε στις Χρυσές Σφαίρες. Η ταινία απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας (Κωμωδία ή Μιούζικαλ), ενώ η εκπληκτική πρωταγωνίστρια Έμα Στόουν κέρδισε το βραβείο του Α΄ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ.

- Η ταινία "Οι χωρικοί", από το σκηνοθετικό δίδυμο των Χιου και Ντι Κέι Γουέλτσμαν που μας χάρισε το εκθαμβωτικό "Αγαπώντας τον Βίνσεντ", που συνδυάζει μαγευτικά το σινεμά, τη ζωγραφική και το animation, εξερευνώντας παράλληλα τα ανθρώπινα πάθη και τον αρχέγονο δεσμό μας με τη φύση.

- "Η Ζώνη ενδιαφέροντος" του Τζόναθαν Γκλέιζερ, μια ανατριχιαστική εξερεύνηση της «κοινοτοπίας του κακού» της Χάνα Άρεντ, που ανατέμνει την απόλυτη φρίκη του Ολοκαυτώματος με τον πιο δηκτικό και ευρηματικό τρόπο.

- Τα "Πεσμένα φύλλα", μια τρυφερή ιστορία αγάπης, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού βγαλμένη από τον ουμανιστικό κόσμο του Άκι Καουρισμάκι, η οποία μας υπενθυμίζει την αξία της ανθρωπιάς και το μεγαλείο της απλότητας.


OI TAINIEΣ

Μια ζωή / One Life
(Ηνωμένο Βασίλειο, 2023)
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Χόους / James Hawes
Σενάριο: Lucinda Coxon, Nick Drake
Με τους: Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Jonathan Pryce
Γλώσσα: Αγγλικά
Έγχρωμη, 110΄
Η αληθινή ιστορία του Σερ Νίκολας «Νίκι» Γουίντον, ενός νεαρού μεσίτη από το Λονδίνο, ο οποίος, τους μήνες πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έσωσε 669 παιδιά από τους Ναζί. Ο Νίκι επισκέφτηκε την Πράγα τον Δεκέμβριο του 1938 και βρήκε οικογένειες που είχαν εγκαταλείψει τη χώρα με την άνοδο των Ναζί στη Γερμανία και την Αυστρία, ζώντας σε απελπιστικές συνθήκες με ελάχιστο ή καθόλου καταφύγιο και φαγητό και υπό την απειλή της ναζιστικής εισβολής. Αμέσως κατάλαβε ότι ήταν ένας αγώνας με τον χρόνο. Πόσα παιδιά θα μπορούσε να σώσει αυτός και η ομάδα του πριν κλείσουν τα σύνορα;

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 19:15


Μητέρα, Πατρίδα / Matria
(Ισπανία, 2023)
Σκηνοθεσία-σενάριο: Άλβαρο Γκάγκο / Alvaro Gago
Με τους: María Vázquez, Santi Prego, Tatán
Γλώσσα: Γαλικιανά
Έγχρωμη, 109΄
Η Ραμόνα, παγιδευμένη σε μία αποτυχημένη σχέση και μητέρα μιας δεκαεπτάχρονης, εργάζεται σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας ψαριών σε μια παραθαλάσσια πόλη, και όταν οι αλλαγές στο εργοστάσιο την αναγκάζουν να αναζητήσει νέα δουλειά, αναλαμβάνει τη φροντίδα ενός ηλικιωμένου που πρόσφατα έχασε τη γυναίκα του.

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 21:30


Ζάκρος
(Ελλάδα, 2023)
Σκηνοθεσία: Φίλιππος Κουτσαφτής
Σενάριο: Φίλιππος Κουτσαφτής, Κυριάκος Μαργαρίτης
Μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα
Γλώσσα: Ελληνικά
Έγχρωμο, 97΄
Ζάκρος, ένα σημαδάκι στον χάρτη της ανατολικής Κρήτης, λουσμένο στο φως και τον άνεμο. Ματιές και απόπειρες για μια περιδιάβαση στους λαβυρίνθους του χρόνου, της ιστορίας, της μνήμης και της καθημερινότητας.

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: Πέμπτη 18/1 18:30, Δευτέρα 22/1 18:45


Όλη η ομορφιά και η αιματοχυσία / All the Beauty and the Bloodshed
(ΗΠΑ, 2022)
Σκηνοθεσία: Λόρα Πόιτρας / Laura Poitras
Έγχρωμο, 115΄
Γλώσσα: Αγγλικά.
Το ντοκιμαντέρ που απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας το 2022 αφηγείται την ταραχώδη ζωή και το έργο της κορυφαίας φωτογράφου Ναν Γκόλντιν. Ταυτόχρονα, όμως, καταγράφει τον επίμονο αγώνα της να ξεσκεπάσει τη δυναστεία μεγιστάνων φαρμακοβιομηχάνων που κρυβόταν πίσω από τη θανατηφόρα επιδημία οπιοειδώνοξυκωδόνη, η οποία στοίχισε τη ζωή σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους.

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: Παρασκευή 19/1 19:00, Τρίτη 23/1, Τετάρτη 24/1 18:45


ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Αφιέρωμα: Herzog vs. Kinski (Togetherapart - O καλύτερος εχθρός μου)
Πέμπτη 18 Ιανουαρίου - Κυριακή 21 Ιανουαρίου // Σταύρος Τορνές

Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης επιστρέφει με το αφιέρωμα «Herzog vs. Kinski (Togetherapart - O καλύτερος εχθρός μου)», στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης), από τις 18 έως τις 21 Ιανουαρίου, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει τις εμβληματικές ταινίες που γέννησε η εκρηκτική συνεργασία ανάμεσα στον Βέρνερ Χέρτσογκ και τον Κλάους Κίνσκι, δύο από τις σπουδαιότερες φιγούρες στην ιστορία του ευρωπαϊκού σινεμά. Μετά την ολοκλήρωση των προβολών στη Θεσσαλονίκη, το αφιέρωμα «Herzogvs. Kinski (Togetherapart - O καλύτερος εχθρός μου)» μεταφέρεται στην Αθήνα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, από τις 25 έως τις 28 Ιανουαρίου.

Ο Χέρτσογκ και ο Κίνσκι, δύο ανυποχώρητες και ασυμβίβαστες προσωπικότητες που δεν μπορούσαν να ανεχτούν την παραμικρή έκπτωση στο καλλιτεχνικό τους όραμα, συνέθεσαν ένα από τα πιο θυελλώδη και δημιουργικά ντουέτα που γνώρισε ποτέ η έβδομη τέχνη. Καρπός αυτής της εκρηκτικής συνεργασίας υπήρξαν πέντε ταινίες, οι οποίες πλάθουν ήρωες που μοιάζουν με τα δύο τιμώμενα πρόσωπα του αφιερώματος: χαρακτήρες που ξεφεύγουν από τον μέσο όρο, μπλέκουν σε απίθανες ιστορίες, τολμούν το αδιανόητο, βαδίζουν στο χείλος του γκρεμού και ψηλαφούν το αδύνατο. Το αφιέρωμα συμπληρώνει το συγκινητικό ντοκιμαντέρ που γύρισε ο Βέρνερ Χέρτσογκ οκτώ χρόνια μετά τον θάνατο του Κίνσκι, φέρνοντας στο φως τα εξωφρενικά περιστατικά που σημάδεψαν την κοινή τους πορεία, αλλά και τη διττή όψη του Κλάους Κίνσκι, ενός τυραννικού και βασανισμένου καλλιτέχνη που ακροβατούσε ανάμεσα στο θεόσταλτο ταλέντο και τον δαιμονικό του χαρακτήρα.

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε Θεσσαλονίκης (Goethe-InstitutThessaloniki).

Πρόγραμμα προβολών

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου
- Αγκίρε, η μάστιγα του Θεού (1972) - 20:30
Παρασκευή 19 Ιανουαρίου
- Νοσφεράτου: Ο Δράκουλας της νύχτας (1979) - 21:30
Σάββατο 20 Ιανουαρίου
- Βόιτσεκ (1979) - 19:30
- Φιτζκαράλντο, ο τυχοδιώκτης του Αμαζονίου (1982) - 21:15
Κυριακή 21 Ιανουαρίου
- Ο καλύτερός μου εχθρός (1999) - 19:30
- Κόμπρα Βέρντε (1987) - 21:15


FUNDAMENTALS OF CINEMA S2

Αγαπημένο μου ημερολόγιο / Caro Diario
(Ιταλία-Γαλλία, 1993)
Σκηνοθεσία-σενάριο: Νάνι Μορέτι / Nanni Moretti
Με τους: Nanni Moretti, Renato Carpentieri, Carlo Mazzacurati
Γλώσσα: Ιταλικά
Έγχρωμη, 100΄
Ο Νάνι Μορέτι, ένας από τους πιο ιδιοσυγκρασιακούς ιταλούς δημιουργούς, μας ξεναγεί στο προσωπικό του ημερολόγιο. Μέσα από τρεις απολαυστικές ιστορίες-βινιέτες μοιράζεται το άγχος, τις νευρώσεις και τις φοβίες του (κάθε) δημιουργού, συνδέοντας τα προσωπικά του βιώματα με την κοινωνικό-πολιτική πραγματικότητας της Ιταλίας στις αρχές των 90s. Με οικειότητα, αυθορμητισμό και αμεσότητα καταγράφει την περιπλάνησή του στους δρόμους της Ρώμης στην πολυαγαπημένη του βέσπα, τη μάταιη προσπάθειά του να βρει καλλιτεχνικό καταφύγιο σε ένα άλλοτε απάνεμο νησί που πλέον βουλιάζει από τουρίστες, αλλά και την υπαρξιακή κρίση που βιώνει καθώς έρχεται αντιμέτωπος με τη θνητότητα και την αναπόδραστη μοίρα του κάθε ανθρώπου.

- Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Νάνι Μορέτι στο Φεστιβάλ των Καννών.
* Την ταινία θα παρουσιάσει η Ελευθερία Θανούλη (Καθηγήτρια ΑΠΘ, Πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και διευθύντρια του ΕΜΕΚΤ).

Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 στις 20:00


KIDS LOVE CINEMA

Ο Απίθανος Μορίς / The amazing Maurice
(Ηνωμένο Βασίλειο-Γερμανία, 2022)
Σκηνοθεσία: Toby Genkel
Έγχρωμη, 93΄
Μεταγλωττισμένη στα ελληνικά
Ο Μορίς, ένας μοδάτος κοκκινόγατος, ανακαλύπτει την τέλεια απάτη για να βγάλει λεφτά. Ο Μορίς γίνεται φίλος με μία ορδή από μορφωμένους, ομιλούντες αρουραίους καθώς και με τον νεαρό αυλητή, Κιθ. Όταν ο Μορίς και τα τρωκτικά φτάνουν στην ταλαιπωρημένη πόλη BadBlintz, συναντούν μία βιβλιοφάγο, τη Μαλίσια. Η μικρή τους απάτη σύντομα πάει περίπατο, καθώς κάτι πολύ κακό τους περιμένει στα υπόγεια.

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 12:00


Poor Things
(Ιρλανδία-Ηνωμένο Βασίλειο-ΗΠΑ, 2023)
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Σενάριο: Tony McNamara, Alasdair Gray
Με τους: Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe
Γλώσσες: Αγγλικά, γαλλικά, πορτογαλικά
Έγχρωμη, 141΄
To Poor Things μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Άλασντερ Τζέιμς Γκρέι, με πρωταγωνιστές τους Έμα Στόουν, Μαρκ Ράφαλο, Γουίλεμ Νταφό, συνδυάζει την επιστημονική φαντασία, την ταινία εποχής, την ερωτική περιπέτεια και τη μαύρη κωμωδία, σε μια ιστορία που εκτυλίσσεται στη βικτωριανή εποχή, αλλά εκπέμπει ένα μήνυμα διαχρονικό και πάντοτε επίκαιρο. Με οδηγό το ιδιόρρυθμο και τόσο αναγνωρίσιμο χιούμορ που κυριαρχεί σε όλες τις ταινίες του, ο Γιώργος Λάνθιμος υφαίνει μια παραλλαγή του Φρανκενστάιν με γυναικείο πρόσημο, πλάθοντας μια ιστορία σεξουαλικής, αισθητικής και κοινωνικής χειραφέτησης.

Η κεντρική ηρωίδα Bella Baxter (Έμα Στόουν), μια νεαρή γυναίκα που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter (Γουίλεμ Νταφό), ανυπομονεί να ανακαλύψει τις απολαύσεις της ζωής. Διψασμένη να βιώσει τις εμπειρίες που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Μαρκ Ράφαλο), έναν ικανό και ηθικά αμφιλεγόμενο δικηγόρο, ξεκινώντας μια περιπέτεια περιπλάνησης που διατρέχει όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella δίνει τη μάχη της για ισότητα και ελευθερία.

- Χρυσός Λέοντας - 80ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
- Καλύτερη Ταινία (Κωμωδία ή Μιούζικαλ) - Χρυσές Σφαίρες
- A΄ Γυναικείος Ρόλος σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ στην Εμα Στόουν - Χρυσές Σφαίρες

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη Τετάρτη 18:30 & 21:15


Οι χωρικοί / The Peasants / Chlopi
(Πολωνία-Σερβία-Λιθουανία, 2023)
Σκηνοθεσία-σενάριο: Ντι Κέι Γουέλτσμαν, Χιου Γουέλτσμαν / DK Welchman, Hugh Welchman
Με τους: Kamila Urzędowska, Robert Gulaczyk, Sonia Mietielica
Γλώσσα: Πολωνικά
Έγχρωμη, 114΄
Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική και μέθοδο με το αξέχαστο "Αγαπώντας τον Βίνσεντ", το σκηνοθετικό δίδυμο-ανδρόγυνο μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ομότιτλο μυθιστόρημα του Βλάντισλαβ Στάνισλαβ Ρέιμοντ, σε ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα που συνυφαίνει το σινεμά, τη ζωγραφική και το animation. Περισσότεροι από εκατό ζωγράφοι, σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, ζωγράφισαν στο χέρι τα πλάνα της ταινίας -πολλά εκ των οποίων αναπλάθουν διάσημα έργα της πολωνικής ζωγραφικής- που είχε αρχικά γυριστεί με κανονικούς ηθοποιούς, προτού αναλάβουν δράση οι καλλιτέχνες του animation. Μια ιστορία απαγορευμένου ερωτικού πάθους σε μια μικρή αγροτική κοινότητα της Πολωνίας, στις αρχές του 20ού αιώνα, μέσα από την οποία ξεδιπλώνονται ο αρχέγονος δεσμός του ανθρώπου με τη φύση και την εναλλαγή των εποχών, οι χαμένες παραδόσεις ενός κόσμου που ξεμακραίνει στον ορίζοντα, οι υποδόριοι κοινωνικοί μετασχηματισμοί, η σχεδόν αλληγορική διαχρονικότητα που χαρακτηρίζει τις ταξικές και οικογενειακές συγκρούσεις.

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 21:00


Ζώνη ενδιαφέροντος / The Zone of Interest
(ΗΠΑ-Ηνωμένο Βασίλειο-Πολωνία, 2023)
Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Γκλέιζερ / Jonathan Glazer (βασισμένο στο βιβλίο του Martin Amis)
Με τους: Christian Friedel, Sandra Hüller
Γλώσσες: Γερμανικά, πολωνικά, Γίντις
Έγχρωμη, 105΄
Ο διοικητής του Άουσβιτς, Ρούντολφ Ες, και η σύζυγός του, Hedwig, προσπαθούν να φτιάξουν μια ονειρεμένη ζωή για την οικογένειά τους σε ένα σπίτι και έναν κήπο δίπλα στο στρατόπεδο του μαρτυρίου και της φρίκης. Μια χαμηλόφωνη σπουδή στη φύση και στην κοινοτοπία του κακού, που ανατέμνει τις πιο μαρτυρικές στιγμές που βίωσε η ανθρωπότητα στον 20ό αιώνα μέσα από μια σκωπτική και δηκτική ματιά.

* Μέγα Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής και Βραβείο FIPRESCI στο τελευταίο Φεστιβάλ των Καννών.

Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη 21:15


Πεσμένα Φύλλα / Fallen Leaves / Kuolleet Lehdet
(Φινλανδία-Γερμανία, 2023)
Σκηνοθεσία-σενάριο: Άκι Καουρισμάκι / Aki Kaurismäki
Με τους: Alma Pöysti, Jussi Vatanen, Alina Tomnikov, Janne Hyytiäinen, Nuppu Koivu, Martti Suosalo
Γλώσσες: Φινλανδικά, αραβικά
Έγχρωμη, 81΄
Τα Πεσμένα φύλλα είναι μια γλυκιά ιστορία αγάπης, ελπίδας, αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης, βγαλμένη από τον τρυφερό και αντισυμβατικό κόσμο του μεγάλου ουμανιστή του σινεμά, τον Άκι Καουρισμάκι. Μια νύχτα στο Ελσίνκι, δύο μοναχικοί άνθρωποι διασταυρώνονται τυχαία και ανακαλύπτουν τη μαγεία του «μαζί», αναζητώντας τον πρώτο, απόλυτο και μοναδικό έρωτα της ζωής τους. Με ρομαντική διάθεση, αλλά και βαθιά ριζωμένα στην πραγματικότητα, τα Πεσμένα φύλλα σε αγκαλιάζουν σαν μια μαλακή κουβέρτα στη φθινοπωρινή ψύχρα για να σου θυμιζουν την αξία της ανθρωπιάς, της ενσυναίσθησης και το μεγαλείο της απλότητας. Το σινεμά του Άκι Καουρισμάκι, με τα νυχτερινά αστικά τοπία και τις «ξεκούρδιστες» μουσικές, το ιδιόρρυθμο σκανδιναβικό χιούμορ, τον απολαυστικό αυτοσαρκασμό και τους αλλοπρόσαλλους ήρωες που ψάχνουν αμήχανα την ανθρώπινη ζεστασιά και επαφή είναι το ιδανικό παυσίλυπο για κάθε στιγμή που η σκληρή πραγματικότητα μοιάζει ανίκητη.

- Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών 2023

Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη 19:30


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Γενική είσοδος: 7,5€
Πέμπτη 1+1: 7,5€
Τρίτη: 6€
Fundamentals: 6€
KidsLoveCinema: 3€
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: 5€
Φοιτητικό: 6€
Κάρτα ανεργίας: 6€
CineDoc: 5€
Εισιτήρια διαθέσιμα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.viva.gr/tickets/venues/filmfestival/
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον

Από την ενότητα προβολών Fundamentals Midnight

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge