ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
15-11-2023

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Με 86.000 θεατές και επισκέπτες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Με 86.000 θεατές και επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, φτάνοντας στα προ πανδημίας επίπεδα επισκεψιμότητας και συγκεκριμένα του 2019 και του 60ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Από τις 2 έως τις 12 Νοεμβρίου, το 64ο Φεστιβάλ φιλοξένησε πρεμιέρες, συναρπαστικές συζητήσεις και masterclasses, ενώ υποδέχτηκε σημαντικές προσωπικότητες του σινεμά και της διανόησης, ανάμεσά τους τη Μόνικα Μπελούτσι, τον Αλεξάντερ Πέιν, τον Τζέρεμι Ποντέσουα, τον Μαρκ Μαζάουερ, τον Νίκο Περάκη και τον Φόλκερ Σλέντορφ, ενώ είχε τη χαρά να έχει ως ambassador της Αγοράς, την πολυαγαπημένη Χάρις Αλεξίου.
Φέτος πραγματοποιήθηκαν 291 προβολές σε φυσικούς χώρους. Συνολικά, προβλήθηκαν 270 μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες. Συνολικά, στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ προβλήθηκαν 77 ταινίες, τις οποίες παρακολούθησαν 7.700 θεατές.

Στο πλαίσιο των αναπτυξιακών δράσεων της Αγοράς πραγματοποιήθηκαν 570 συναντήσεις ανάμεσα σε 639 επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ελπίζουμε σύντομα οι διεργασίες αυτές να μετουσιωθούν σε νέα πρότζεκτ, σενάρια και ταινίες.

Στη διάρκεια έντεκα ημερών πραγματοποιήθηκαν πέντε masterclasses, ανοιχτά στο κοινό, στο πλαίσιο του αφιερώματος στο Storytelling. Ήταν συγκινητική η παρουσία φοιτητών και νέων ανθρώπων στα masterclasses, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε γεμάτες αίθουσες. Επίσης, πραγματοποιήθηκε μία συζήτηση για την εξέλιξη, τις προκλήσεις και το μέλλον της αναπαράστασης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Masterclass Powered by Mastercard. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε ημερίδα αφιερωμένη στο έργο του Νίκου Περάκη από το Εργαστήριο Μελέτης Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ΕΜΕΚΤ) του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, η Αγορά του 64ου ΦΚΘ διοργάνωσε δέκα Agora Talks που απευθύνθηκαν στους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου.
Περισσότεροι από 7.000 επισκέπτες περιηγήθηκαν στις δύο μεγάλες εκθέσεις του Φεστιβάλ «Φ ΝΤΑΣΜ ΤΑ» και «Τάκης Κανελλόπουλος: Ονειρεύομαι μια εκδρομή». Η έκθεση για τον Τάκη Κανελλόπουλο θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, στο Δυτικό Φυλάκιο Εισόδου της Πύλης 1 του Λιμανιού.

Στο πλαίσιο του τμήματος Immersive, 1.000 επισκέπτες βίωσαν τη διαδραστική εγκατάσταση επαυξημένης πραγματικότητας RED|WHITE της Medea Electronique, ενώ πραγματοποιήθηκαν 780 προβολές των ταινιών εικονικής πραγματικότητας που διαγωνίζονταν για τον Χρυσό Αλέξανδρο Immersive.

Το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του προγράμματος ΕΣΠΑ του ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας 2021-2027 και του προγράμματος MEDIA. Πολύτιμη ήταν η συνεισφορά της Βουλής των Ελλήνων. Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη την ΕΡΤ, επίσημο χορηγό επικοινωνίας του Φεστιβάλ, την COSMOTE TV, Μεγάλο Χορηγό του Φεστιβάλ, την Alpha Bank, χορηγό προσβασιμότητας, τη Mastercard, επίσημη κάρτα πληρωμών, τη Fischer χορηγό βραβείων κοινού, την Aegean, επίσημο αερομεταφορέα και τη Jameson. Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεισφορά τους το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, την Stone Group, υποστηρικτή συμπερίληψης, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, το ON Residence, το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, τη Finos Film, την 2.35 και την Authorwave. Ευχαριστούμε τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, τον Δήμο Παύλου Μελά, την Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, το Momus - Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης, τη Δημόσια Αρχή Λιμένων, τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, τη Fraport και την Interbus. Επίσημος χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι η ΕΡΤ και χορηγοί επικοινωνίας η Καθημερινή, το Cineuropa, το TV5Monde, το TV100 και το FM100.

Οι δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υλοποιούνται με την υποστήριξη του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - NextGenerationEU.

Σειρά έχει το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 17 Μαρτίου 2024.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον

Από την ενότητα προβολών Fundamentals Midnight

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge