ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
17-7-2019

Η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο πλάνο Ινδού σκηνοθέτη

Ο Nilesh Malhotra από το Bollywood βρίσκεται στην πόλη και θέλει να γυρίσει ταινία

Η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο πλάνο Ινδού σκηνοθέτη

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από σήμερα και ως το Σάββατο ένας από τους πλέον δημοφιλείς ηθοποιούς, σκηνοθέτες και παραγωγούς της Ινδίας. Ο λόγος για τον Nilesh Malhotra που έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη το 1983 και αποφάσισε πως τώρα ήρθε η ώρα να γυρίσει μία ταινία στην Κεντρική Μακεδονία και δη στη Θεσσαλονίκη.

Ο δημοφιλής Ινδός παραγωγός συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει επαφές με φορείς.

Για τον Nilesh Malhotra που επιθυμεί -καθώς θαυμάζει τον ελληνικό πολιτισμό - να πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη γυρίσματα ταινίας του Bollywood, η χώρα μας ενδείκνυται λόγω της πλούσιας ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς της.

Την Παρασκευή το πρωί ο Nilesh Malhotra θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρο Θάνο, και τον πρόεδρο της ΔΕΘ – Helexpo ΑΕ, Τάσο Τζήκα, προκειμένου να τους αναπτύξει τα σχέδιά του.

Κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη ο κ. Malhotra θα μεταβεί σε αρχαιολογικούς χώρους και θα ζήσει στους ρυθμούς της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποκομίσει πληρέστερη εικόνα για την πόλη, στην οποία θέλει να κινηματογραφίσει την ταινία του.

Ο Nilesh Malhotra δεν είναι ο μοναδικός Ινδός κινηματογραφιστής που έλκεται από την Ελλάδα. Πρόσφατα, το Bollywood, που φαίνεται να... ψηφίζει Ελλάδα γύρισε μια φαντασμαγορική ταινία το «Die Tomorrow», στην Καβάλα. Οι συμμετέχοντες είχαν δηλώσει γοητευμένοι από την Ελλάδα και τις ομορφιές της.
Αξίζει να σημειωθεί πως η αγορά του Bollywood αριθμεί πάνω από 2 δισεκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο και ως εκ τούτου κάθε κινηματογραφική παραγωγή αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία προβολής της Ελλάδας στην εν λόγω αγορά.

Στο μεταξύ η Ινδία «παίρνει τη σκυτάλη» από τις ΗΠΑ που τιμήθηκε πέρυσι, για να προσθέσει το δικό της «στίγμα» στη φετινή 84η ΔΕΘ. Η Ινδία θα παρουσιάσει το συνεχώς και δυναμικά αναπτυσσόμενο οικονομικο-επιχειρηματικό προφίλ της, στο περίπτερο 13, με έμφαση μεταξύ άλλων άλλων τις νέες τεχνολογίες και τη φαρμακευτική βιομηχανία, τομείς στους οποίους διακρίνεται διεθνώς τα τελευταία χρόνια. 

Παράλληλα αναμένονται και πολλές εκπλήξεις, ενώ συζητείται και η πραγματοποίηση ενός καλλιτεχνικού show, στα πρότυπα του Bollywood.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον

Από την ενότητα προβολών Fundamentals Midnight

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge