ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
4-8-2019

Η Τζένιφερ Λόρενς «Mob Girl»

Η νέα ταινία του Πάολο Σορεντίνο

Η Τζένιφερ Λόρενς «Mob Girl»

Η Τζένιφερ Λόρενς ανακοινώθηκε ως πρωταγωνίστρια της νέας ταινίας με τίτλο «Mob Girl» του βραβευμένου με Όσκαρ, Πάολο Σορεντίνο. Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Αρλάιν Μπρίκμαν, συζύγου ενός «νονού της μαφίας», η οποία έγινε πληροφοριοδότης της αστυνομίας.

Εκτός από τον ρόλο της ως Αρλάιν Μπρίκμαν, η Τζένιφερ Λόρενς θα είναι παραγωγός της ταινίας μαζί με τον Τζάστιν Πόλσκι μέσω της εταιρείας τους, Excellent Cadaver.

Η ταινία σε σενάριο της Αντζελίνα Μπέρνετ είναι μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του best-seller της Τερέζα Κάρπεντερ, που κυκλοφόρησε το 1992 και της χάρισε βραβείο Πούλιτζερ.

Η Μπρίκμαν είχε σχέσεις με μαφιόζους, τελικά έγινε μέλος του οργανωμένου εγκλήματος και στη συνέχεια έγινε πληροφοριοδότης του FBI βοηθώντας στην εξάρθρωση της μαφιόζικης «φαμίλιας» Κολόμπο.

«Το να βλέπεις αυτήν την ιστορία από την οπτική της γυναίκας είναι μια νέα και συναρπαστική προσέγγιση αφήγησης μια κλασικής ιστορίας με μαφιόζους» ανέφερε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος των κινηματογραφικών στούντιο Makeready, Μπραντ Γουέστον.

«Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πιο τέλεια ομάδα κινηματογραφικών αστέρων, με τη Τζένιφερ να πρωταγωνιστεί σε έναν ρόλο – άθλο και τον Πάολο στη σκηνοθεσία, να ζωντανεύει στην οθόνη τη δύναμη και τη μοναδική οπτική της Αρλάιν».

Η ταινία είναι το πρώτο project – συνεργασία της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών T Excellent Cadaver και των στούντιο Makeready.


Τζένιφερ Σρέιντερ Λόρενς

Ο πρώτος της μεγάλος ρόλος ήταν στη σειρά The Bill Engvall Show (2007-2009) του καναλιού TBS. Στη συνέχεια, εμφανίστηκε σε ανεξάρτητες ταινίες συμπεριλαμβανομένου τις: Τα Σύνορα της Μοναξιάς (The Burning Plain) και Στην Καρδιά του Χειμώνα (Winter's Bone), για την οποία ήταν προτεινόμενη για Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, Βραβείο Satellite και Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών Καλύτερης Ηθοποιού. 

Σε ηλικία 20 ετών, ήταν η δεύτερη νεότερη ηθοποιός όλων των εποχών προτεινόμενη για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, ενώ στα 22 έγινε η δεύτερη νεότερη νικήτρια της κατηγορίας.

Είναι επίσης γνωστή για το ρόλο της ως Μυστίκ στην ταινία του 2011 X-Men: Η Πρώτη Γενιά (X-Men: First Class). 

Το 2012, η Λόρενς έγινε ευρύτερα γνωστή πρωταγωνιστώντας ως η ηρωίδα Κάτνις Έβερντιν στην ταινία Αγώνες Πείνας (The Hunger Games), την κινηματογραφική προσαρμογή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Σούζαν Κόλινς. Η ερμηνεία της στην ταινία έλαβε ιδιαίτερα θετικές κριτικές και της χάρισε τον τίτλο της καλύτερης εισπρακτικά ηρωίδας όλων των εποχών.

Οι ερμηνείες της Λόρενς μέχρι σήμερα ώθησαν το περιοδικό Rolling Stone να την ονομάσει «η πιο ταλαντούχα νεαρή ηθοποιό στην Αμερική».

Το 2012, πρωταγωνίστησε στην ταινία Οδηγός Αισιοδοξίας (Silver Linings Playbook) πλάι στους Μπράντλεϊ Κούπερ και Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Για την ερμηνεία της στην ταινία κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού - Κωμωδία ή Μιούζικαλ και έλαβε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, μεταξύ άλλων βραβείων, κάνοντας την τη νεότερη ηθοποιό που έχει προταθεί για δύο Όσκαρ όλων των εποχών και τη δεύτερη νεότερη νικήτρια της κατηγορίας. 
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον

Από την ενότητα προβολών Fundamentals Midnight

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge