ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
4-11-2020

Η Ελλάδα στέλνει στα Όσκαρ την ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου

Η επίσημη υποβολή της χώρας μας για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας

Η Ελλάδα στέλνει στα Όσκαρ την ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου

Η ειδική επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού επέλεξε ανάμεσα στις υποψήφιες ταινίες την ταινία «Μήλα», με την οποία μας συστήθηκε ο Χρήστος Νίκου. Έτσι η ταινία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις διαδικασίες της 93ης διοργάνωσης των Οσκαρ, διεκδικώντας το βραβείο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

«Μετά από διεξοδική συζήτηση, η Επιτροπή επέλεξε κατά πλειοψηφία την ταινία μυθοπλασίας Μήλα του σκηνοθέτη Χρήστου Νίκου: Η συγκεκριμένη ταινία επελέγη για την καλή φωτογραφία, την οικουμενικότητα και την επικαιρότητα του θέματος που τη διακρίνει», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι η ταινία είχε κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστινό Φεστιβάλ της Βενετίας, στο τμήμα Orizzonti, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Έκτοτε συνεχίζει την φεστιβαλική της πορεία, αποσπώντας μάλιστα το βραβείο σεναρίου, για τον Χρήστο Νίκου και τον Σταύρο Ράπτη, στο Φεστιβάλ του Σικάγου.

Επόμενος σταθμός της ταινίας είναι η Θεσσαλονίκη όπου διαγωνιζεται στο Διεθνές Διαγωνιστικό. Δεδομένου μάλιστα ότι η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται online, η ταινία θα είναι διαθέσιμη για διαδικτυακή προβολή

Η ταινία αφορά μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Άρη, ένα άνδρα γύρω στα 40, (Άρης Σερβετάλης) να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Αρης βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις θα συναντήσει την Άννα (Σοφία Γεωργοβασίλη), μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα.


Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού:

Εκπροσώπηση της Ελλάδας στις διαδικασίες της 93ης διοργάνωσης των OSCAR

​Σε εφαρμογή του άρθρου 35 του Ν. 3905/2010 και της υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΤ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/53689/01.06.2012 Υπουργικής Απόφασης, συνήλθε την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε με την αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΣΠ/ΔΠΤΚ/ΤΚΟΜ/426664/11229/2777/743/7-8-2020 για την επιλογή του κινηματογραφικού έργου, που θα συμμετάσχει στις διαδικασίες της 93ης διοργάνωσης των OSCAR, διεκδικώντας το Βραβείο OSCAR Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, η Επιτροπή επέλεξε κατά πλειοψηφία την ταινία μυθοπλασίας Μήλα του σκηνοθέτη Χρήστου Νίκου: Η συγκεκριμένη ταινία επελέγη για την καλή φωτογραφία, την οικουμενικότητα και την επικαιρότητα του θέματος που τη διακρίνει.

Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην 93η διοργάνωση των Βραβείων OSCAR, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.



Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον

Από την ενότητα προβολών Fundamentals Midnight

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge