Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Φωτεινή

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
12.7
5-2-2021

«Συμμαχία» του Athens Film Office με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Με στόχο την ανάπτυξη της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής

«Συμμαχία» του Athens Film Office με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου
fontsize

Σε κυψέλη πολιτισμού, μέσω της στρατηγικής συνεργασίας του Athens Film Office (AFO) του Δήμου Αθηναίων με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ), αναδεικνύεται το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την ανάπτυξη της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής, την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Αθήνα και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε ανάμεσα στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), ως φορέα υλοποίησης του AFO και την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Το Athens Film Office που από τον περασμένο Μάρτιο λειτουργεί ως το Γραφείο εξυπηρέτησης και προσέλκυσης οπτικοακουστικών παραγωγών στην Αθήνα, υπό την «ομπρέλα» του Δήμου Αθηναίων, έχει ήδη συνεργαστεί με μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου σε γυρίσματα εντός της πρωτεύουσας.

Στόχος, μετά την υπογραφή του μνημονίου, είναι η συμμετοχή του AFO και σε μία σειρά από καθιερωμένες δράσεις που φέρουν την «υπογραφή» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, όπως:

  • Στην ετήσια διοργάνωση και απονομή των Εθνικών Κινηματογραφικών Βραβείων «Ίρις», που αποτελεί την κεντρική δράση της ΕΑΚ.
  • Στο Film Factory κατά το οποίο οι βραβευμένοι δημιουργοί και καλλιτεχνικοί συντελεστές της χρονιάς, μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε σπουδαστές και νέους συναδέλφους, μέσω μιας σειράς εξειδικευμένων σεμιναρίων και εργαστηρίων κινηματογράφου.
  • Στο Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού (Young Audience Award) κατά το οποίο έφηβοι απ’ όλη την Ευρώπη, υπό την καθοδήγηση έμπειρων κινηματογραφιστών, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και αξιολογούν επιλεγμένες ταινίες, βραβεύοντας εν τέλει την αγαπημένη τους.
  • Στο Πανόραμα «Χρυσές Νύχτες», που προβάλλει για το ελληνικό κοινό τις καλύτερες Μικρού Μήκους Ταινίες της χρονιάς απ’ όλο τον κόσμο, βραβευμένες από τις εθνικές Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών προέλευσής τους.
  • Στο Film-Warming Party κατά το οποίο παρουσιάζεται το σύνολο των ελληνικών ταινιών που πρόκειται να προβληθούν στις αίθουσες το επόμενο διάστημα.
  • Στην Προβολή Ελληνικών Ταινιών με στόχο την ανάδειξη του brand name «Ελληνικός Κινηματογράφος» και της σχέσης του με το κοινό.

Εκπαίδευση και επιμόρφωση στελεχών

«Μέσα από αυτή τη σπουδαία συνεργασία, φιλοδοξούμε να αξιοποιήσουμε τον δυναμικό χαρακτήρα που έχει το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, δημιουργώντας εκεί έναν νέο κόμβο για τον κινηματογράφο. Με τη διάθεση χώρων του Σεραφείου στην ΕΑΚ, στόχος μας είναι να φέρουμε πολύ κοντά το Athens Film Office και την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, προκειμένου να συνεργαστούν ουσιαστικά σε όλες τις δράσεις που σχεδιάζουν και να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής παραγωγής στην Αθήνα», επισημαίνει σε δήλωσή της η κ. Μελίνα Δασκαλάκη, Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ).

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕΑΚ), κ. Γιώργος Τσεμπερόπουλος, τονίζει: «Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου είναι ο φυσικός χώρος των Ελλήνων κινηματογραφιστών και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Σεράφειο θα μας φιλοξενήσει. Αξιολογούμε πολύ θετικά την έως τώρα λειτουργία του Athens Film Office και είμαστε βέβαιοι πως ο συνδυασμός των δυναμικών και των δυνατοτήτων μας θα φέρει πολύ ενδιαφέροντα και ουσιαστικά αποτελέσματα στους κοινούς μας στόχους, και ιδιαίτερα στην ανάδειξη του Ελληνικού Σινεμά και των επαγγελματιών του».

Ανάμεσα στις κοινές δράσεις που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα είναι και η εκπαίδευση και επιμόρφωση στελεχών προκειμένου να καλυφθούν οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες για εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό στην οπτικοακουστική βιομηχανία της χώρας μας.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Πολιορκία στην οδό Λιπέρτη» - online screening
«Πολιορκία στην οδό Λιπέρτη» - online screening

Σε πρώτη παγκόσμια online προβολή

Μεγάλο αφιέρωμα στο Ταξίδι από το  23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Μεγάλο αφιέρωμα στο Ταξίδι από το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Θα προβληθεί από την ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ

Αφιέρωμα: «Σινεμά και Μόδα: πίσω από τον καθρέφτη» από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Αφιέρωμα: «Σινεμά και Μόδα: πίσω από τον καθρέφτη» από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η ταινία «Όρνιθες»  στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση
Η ταινία «Όρνιθες» στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

Εμπνευσμένη από την ομώνυμη θεατρική παράσταση του Νίκου Καραθάνου


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ