ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
23-2-2023

Οι ταινίες έναρξης και λήξης του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

«La Singla» και «Εγώ και το κατοικίδιό μου» αντίστοιχα

Οι ταινίες έναρξης και λήξης του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Με το συγκινητικό La Singla της Παλόμα Θαπάτα, το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, ανοίγει η αυλαία του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 2 Μαρτίου, ενώ η ταινία λήξης είναι το γλυκόπικρο ντοκιμαντέρ Εγώ και το κατοικίδιό μου, το οποίο θα προβληθεί στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 12 Μαρτίου, σε διεθνή πρεμιέρα.

ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

La Singla
Παλόμα Θαπάτα
Ισπανία, Γερμανία
2023, 95᾽

Η απίστευτη ιστορία ενός θρύλου του χορού μάς μαθαίνει από την αρχή καινούργια βήματα στη σκηνή και τη ζωή. Η Αντόνια Σίνγκλα γεννήθηκε στα προάστια της Βαρκελώνης και έχασε την ακοή της λίγο μετά τη γέννησή της. Έτσι, έμαθε να χορεύει φλαμένκο χωρίς να ακούει τη μουσική. Σε ηλικία 17 ετών άλλαξε τα δεδομένα του κόσμου του φλαμένκο, όμως προτού να κλείσει τα 30 αποσύρθηκε οριστικά από τη χορευτική σκηνή. Πενήντα χρόνια αργότερα, μια νεαρή γυναίκα ανακαλύπτει υλικό αρχείου από τα πιο ένδοξα χρόνια της Αντόνια και μαγεύεται από τη μορφή της. Η μία και μοναδική «La Singla» έκρυβε στο βλέμμα της ένα τραγικό στοιχείο και ακτινοβολούσε ένα πάθος που ξεπερνά τον χορό. Γιατί δεν είχε ακούσει τίποτα για εκείνη ως τώρα; Αποφασίζει λοιπόν να διαλευκάνει το μυστήριο γύρω από αυτήν και ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης, με σκοπό να ακούσει από την ίδια την συγκινητική ιστορία της. Ένα ντοκιμαντέρ που δίνει τον πραγματικό ορισμό του «duende» καθώς επινοεί μια ξεχωριστή γλώσσα γεμάτη μυστήριο και μουσικότητα.


ΤΑΙΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

Εγώ και το κατοικίδιό μου
Γιόχαν Κράμερ
Ολλανδία
2022, 77᾽

Ένα αξιολάτρευτο και συνάμα κωμικοτραγικό πορτρέτο μερικών πολύχρωμων ανθρώπων και των αγαπημένων τους κατοικίδιων. Μέσα από μια σειρά εκ βαθέων συζητήσεων που διατηρούν την αβάσταχτη ελαφρότητά τους, ο σκηνοθέτης διερευνά την έννοια της αγάπης ανάμεσα στους ανθρώπους και στα ζώα, αγγίζοντας απαλά θέματα όπως η μοναξιά, η άνεση και η απώλεια. Μέσα από μια τρυφερή σαν χάδι προσέγγιση, επιτρέπει την αναδίπλωση πολλών συγκινητικών και μερικές φορές παράλογων σκηνών να αναδιπλωθούν σε όλο τους το μεγαλείο.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον

Από την ενότητα προβολών Fundamentals Midnight

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge