ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
23-6-2016

Ημέρα Ανεξαρτησίας: Νέα Απειλή

Παρουσίαση και κριτική

Ημέρα Ανεξαρτησίας: Νέα Απειλή

Αφού το «Ημέρα Ανεξαρτησίας» επαναπροσδιόρισε την κινηματογραφική περιπέτεια, το επόμενο επικό κεφάλαιο εξερευνά μια διαφαινόμενη απειλή παγκόσμιας καταστροφής χωρίς προηγούμενο. Χρησιμοποιώντας εξωγήινη τεχνολογία, τα έθνη της Γης έχουν συνεργαστεί σε ένα τεράστιο αμυντικό πρόγραμμα για να προστατεύσουν τον πλανήτη. Αλλά τίποτα δεν μπορεί να μας προετοιμάσει για την προχωρημένη και χωρίς προηγούμενο δύναμη των εξωγήινων, και μόνο η ευφυΐα μερικών γενναίων ανδρών και γυναικών μπορούν να σώσουν τον κόσμο μας από τον απόλυτο αφανισμό.

Επειτα από ένα μακρύ διάλειμμα υπερθεαμάτων με φυσικές καταστροφές («Μετά την επόμενη μέρα», «2012»), ο εσχατολόγος Ρόλαντ Εμεριχ επιστρέφει στους εξωγήινους του παλιού του μπλοκμπάστερ «Ημέρα ανεξαρτησίας», οι οποίοι επανέρχονται εδώ αγριότεροι και με φαρδύτερο σκάφος (ίσαμε την έκταση της Αυστραλίας, ας πούμε) για να απομυζήσουν όλη την ενέργεια της Γης από τον πυρήνα της!

Κι ενώ όλα δείχνουν πως τίποτα δεν μπορεί να τους εμποδίσει, ούτε τα διαστημικά οχυρά ούτε και τα υπερόπλα που έχει στο μεταξύ φτιάξει το ανθρώπινο γένος χρησιμοποιώντας την εξωγήινη τεχνολογία προς όφελός του, μπροστάρηδες της τότε μάχης (ο μηχανικός δορυφόρων, ο τρελός φυσικός, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ) ενώνουν τις δυνάμεις τους με δεινούς νεαρούς πιλότους σε μια ύστατη πάλη να σώσουν τον πλανήτη.

Καθώς το Λονδίνο και η Σανγκάη αφανίζονται σε... καραμπόλα και η Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ θάβεται κάτω από το νερό, οι χαζοϊστοριούλες των παραπάνω διαπλέκονται όπως-όπως σε «σενάριο», με τον ίδιο αρπακολλατζίδικο τρόπο που διαπλέκονταν κι εκείνες του φιλμ του 1996, το οποίο, ωστόσο, είχε τουλάχιστον τη σύνεση να μην παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά. Εδώ, αντίθετα, το γέλιο προκαλείται αθέλητα, κάτι που συνιστά και την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στις δύο σάχλες, τη διασκεδαστική παλιά και την ανυπόφορη καινούργια (2016, Independence Day: Resurgence).

Η ταινία «Ημέρα Ανεξαρτησίας: Νέα Απειλή» αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 2D & 3D από την Odeon στις 23 Ιουνίου 2016.

Με πληροφορίες από το ΕΘΝΟΣ



Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον
Το θρυλικό «The Rocky Horror Picture Show» στο Ολύμπιον

Από την ενότητα προβολών Fundamentals Midnight

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

7o Sleepless Movie Marathon
7o Sleepless Movie Marathon

Τρεις εμβληματικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Θέατρο Αυλαία

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών
Σινέ Αθήναιον: Πρόγραμμα προβολών

Από την Πέμπτη 23 έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ



© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge