Λάχανο γιαχνί

Λάχανο γιαχνί



Στις αρχές του φθινοπώρου, όταν βγαίνουν τα πρώτα λάχανα μπορούμε να δοκιμάσουμε αυτό το απλό αλλά πολύ νόστιμο φαγητό και να το συνοδεύσουμε με ρετσίνα και τυρί φέτα.


ΥΛΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 λάχανο άσπρο
1- 2 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 1/2 κ.σ. πάστα τομάτας
4 κ.σ. λάδι
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά το λάχανο σε τρεχούμενο νερό. Το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και αυτά σε λεπτές φετούλες σχεδόν όπως το κόβουμε για σαλάτα. Το βάζουμε στο σουρωτήρι και το ξεπλένουμε πάλι κάτω από το τρεχούμενο νερό. Το τρίβουμε με αλάτι και το αφήνουμε λίγη ώρα να βγάλει τα υγρά του.
Σε μία χύτρα βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμυδάκι μας. Προσθέτουμε το λάχανο και το ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τις καυτερές πιπερίτσες σε ψιλά κομματάκια. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ένα με 2 ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
Μπορείτε αν θέλετε και σας αρέσει να προσθέσετε κομματάκια κόκκινης πιπεριάς (Φλωρίνης). Γίνεται πολύ νόστιμο!
Επειδή το λάχανο είναι βαρύ μαγειρεμένο, είναι προτιμότερο να το συνοδεύσετε με λίγη φέτα και ίσως καμμία αλοιφή. Είναι τόσο πλούσιο σε γεύση και θερμίδες που δεν χρειάζεται πολλά για να συμπληρώσουν το γεύμα. Καλή όρεξη!



Λάχανο γιαχνί

Δοκιμάσατε αυτή την συνταγή? Σχολιάστε εδώ!

Γράψτε το σχόλιό σας


ONOMA


EMAIL


Βαθμολογήστε τη συνταγή


Πόσο δυσκολευτήκατε να φτιάξετε την συνταγή?


Πόσο δυσκολευτήκατε να βρείτε τα υλικά?


© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge