Κασερόπιτα
Βαθμολογία
10
Σχόλια
2

Κασερόπιτα



Είναι μία πίτα πολύ νόστιμη που μπορείτε να απολαύσετε με τους φίλους σας ένα Σαββατόβραδο πίνοντας μπύρα. Ιδανική και για παιδικά πάρτυ.


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπλε)
1 1/2/κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
αλάτι
αρκετό χλιαρό νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
500 γραμμαρια κασέρι τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη
2 ποτήρια γάλα
4 κ.σ. βιτάμ
4 κ.σ. αλεύρι
2 αβγά χτυπημένα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι με το ελαιόλαδο και το ξύδι. Βάζουμε αρκετό χλιαρό νερό ώστε να γίνει μία ζύμη μαλακή που να πλάθεται εύκολα. Αφού κάνουμε την ζύμη την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να σταθεί για μισή ώρα. Αυτό το σημείο είναι σημαντικό γιατί μόνο έτσι θα γίνει πολύ καλό το φυλλο μας.
Σε αλλο μπολ φτιάχνουμε την γέμισή μας. Τρίβουμε το κασέρι στο χοντρό μερος του τρίφτη. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε τις 4 κουταλιές αλεύρι. Αφού κάψει το αλεύρι προσθέτουμε το γάλα (χλιαρό) και φτιάχνουμε μία ελαφριά μπεσαμέλ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο γάλα γιατί δεν θέλουμε η μπεσαμέλ να γίνει πηχτή. Την βάζουμε στην άκρη για να κρυώσει λίγο.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπαλλάκια. Θα φτιάξουμε 5 φύλλα για κάτω και 5 για επανω. Ανοίγουμε το ένα φύλλο το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και το βουτυρώνουμε. Από επάνω βάζουμε το άλλο φύλλο, μέχρι να μπουν τα πρώτα πέντε φύλλα.
Ανακατεύουμε τα αβγά με την μπεσαμελ και τα ρίχνουμε στο μπολ με το κασέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά μας και ρίχνουμε την γέμιση πάνω από το πέμπτο φύλλο. Με τον ίδιο τροπο βουτυρώνοντας ένα ένα φύλλο τελειώνουμε την πίτα μας. Τυλίγουμε τα περισεύματα των φύλλων, χαράσουμε την πίτα μας στα κομμάτια που θα σερβίρουμε και ρίχνουμε λίγες σταγόνες νεράκι επάνω στο φύλλο. Ψήνουμε την πίτα μας στους 180- 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει το φύλλο μας.





ΣΧΟΛΙΑ


κιμον , 7/10/2004 10:07:36 μμ
Βαθμολογία: 9
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
νοστημη//////


gilu , 23/5/2007 1:17:06 μμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 5
Υλικά: 1
συγνωμη ρε παιδια πως καταφερατε και την γυρισατε την κρεπα στο τηγανι??? ειναι πολυ αραιο το μειγμα και εμενα μου καταστραφηκαν οι κρεπες και τωρα κλαιω με μαυρο δακρυ!
Ο Μάγειρας λέει..
Ο καλύτερος τρόπος για να γυρίσεις την κρέπα είναι ο εξής: μόλις βάλεις την κουταλιά από το μίγμα στο τηγάνι και την απλώσεις, να την αφήσεις να ψηθεί καλά από κάτω. Θα το καταλάβεις γιατί από την επάνω μεριά θα σταματήσει να είναι ρευστή, αλλωστε μη ξεχνάς ότι είναι πολύ λεπτή αφού βάζεις μία κουταλιά μόνο. Σιγά σιγά θα την ξεκολήσεις με μία σπατουλίτσα ξεκινώντας από τα πλάγια και προχωρώντας προσεχτικά προς τη μέση και θα τη γυρίσεις αφού φτάνοντας στη μέση θα την ανασηκώσεις και θα τη γυρίσεις. Αν θες μέχρι να πάρεις το κολάι χρησιμοποίησε ένα πιάτο. Αφού την ξεκολήσεις από το τηγάνι με τη σπάτουλα, βάλτη σε ένα πιάτο. Γύρνα το πιάτο και ρίξτη από την αντίθετη άψητη μεριά στο τηγάνι, έτσι είναι πιό εύκολο για πρωτάρη...



Κασερόπιτα

Δοκιμάσατε αυτή την συνταγή? Σχολιάστε εδώ!

Γράψτε το σχόλιό σας


ONOMA


EMAIL


Βαθμολογήστε τη συνταγή


Πόσο δυσκολευτήκατε να φτιάξετε την συνταγή?


Πόσο δυσκολευτήκατε να βρείτε τα υλικά?


© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge