Λαχανοντολμάδες
Βαθμολογία
7
Σχόλια
3

Λαχανοντολμάδες



Το κατεξοχήν πιάτο στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στη βόρειο Ελλάδα.


ΥΛΙΚΑ

1 λάχανο ιδανικό για ντολμάδες
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσ. ρύζι καρολίνα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 φλ. τσ. λάδι
1 αβγό
Το χυμό από 3 λεμόνια




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο και σκάβουμε το λάχανο αρκετά βαθιά. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και βάζουμε το λάχανο να ζεματιστεί για 5-7 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε ένα- ένα τα φύλλα. Κόβουμε ότι σκληρό έχουν.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και 2 κ.γ. νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά! Παίρνουμε ένα φύλλο λάχανο και βάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα. Το τυλιγουμε καλά, να μην υπάρχουν σημεία που μπορεί να βγει η γέμιση. Στρώνουμε τα ντολμαδάκια σε μία κατσαρόλα. Γεμίζουμε με νερό και βάζουμε και λάδι. Σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ένα παλιό πιάτο. Τα βράζουμε για μισή ώρα περίπου.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό και σιγά- σιγά ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια χτυπώντας συνέχεια. Παίρνουμε λίγο - λίγο από το ζωμό του φαγητού και το προσθέτουμε στο αβγό χτυπώντας συνέχεια. Ρίχνουμε περίπου 3-4 κουταλες σούπας από το ζωμό μέσα στο μείγμα του αβγού. Στο τέλος ρίχνουμε το ζωμό μέσα στην κατσαρόλα και την κουνάμε να πάει παντού το αβγολέμονο. Αν θέλουμε προσθέτουμε λεμόνι. Καλή επιτυχία!





ΣΧΟΛΙΑ


ΝΑΝΙΑ , 29/12/2006 12:00:07 μμ
Βαθμολογία: 6
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΡΜΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΛΟ ΛΑΧΑΝΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ.ΤΑ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΑ ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΕΡΩΤΟΥΣ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ


ΕΥΗ , 3/12/2007 3:46:00 μμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
ΣΥΓΓΝΩΜΗ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΣΤΗ/ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΥΛΙΚΑ/ΕΓΩ ΦΤΙΑΧΝΩ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ-ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ-ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΠΕΙΡΑ ΕΥΣΗΜΑ/ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ!!
Ο Μάγειρας λέει..
Οχι δεν είμαστε όλοι εδώ, εδώ είμαι εγώ και οι άνθρωποι που σέβονται τις συνταγές μου και παίρνουν ιδέες. Φυσικά δεν αρνούμαι ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που μαγειρεύουν καλύτερα κάποιες συνταγές, αλλά μετράει ο τρόπος που γράφει κάποιος και το τί λέει. Ετσι λοιπόν αν έχεις την εντύπωση ότι μαγειρεύεις την οποιαδήποτε συνταγή καλύτερα, άνοιξε μία δική σου ιστοσελίδα και γράφε τις συνταγές σου. ΟΚ?



Αννα Σαντορινη , 24/2/2008 10:47:31 πμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
Μπραβο Κα Αθηνα! Και εγω μαζι σου! Σεβασμος πανω απο ολα και επισης εχω να πω οτι αν ξερεις να μαγειρευεις, κανεις την πιο απλη συνταγη ενα γευστικο θαυμα! Αν παλι σου βγει ανοστη, τοτε αστο καλη μου το μαγειρεμα και κανε κατι αλλο...Εδω εχουμε την χαρα και την τιμη να μας αφιερωσει ενας ανθρωπος τον χρονο του και να μας μεταδοσει τις γνωσεις του για την ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ! Σεβαστειτε το!


Λαχανοντολμάδες

Δοκιμάσατε αυτή την συνταγή? Σχολιάστε εδώ!

Γράψτε το σχόλιό σας


ONOMA


EMAIL


Βαθμολογήστε τη συνταγή


Πόσο δυσκολευτήκατε να φτιάξετε την συνταγή?


Πόσο δυσκολευτήκατε να βρείτε τα υλικά?


© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge