Κουραμπιέδες
Βαθμολογία
8
Σχόλια
2

Κουραμπιέδες



Τώρα που πλησιάζει η γιορτή των Χριστουγέννων οι κουραμπιέδες είναι επίκαιροι. Φτιάξτε τους τώρα με την μισή ποσότητα για να τους δοκιμάστε και να εξασκηθείτε και όταν έρθουν οι γιορτές φτιάξτε όλη την ποσότητα για να τη χαρείτε με τους αγαπημένους σας!


ΥΛΙΚΑ

2 φλυτζάνια βούτυρο φρέσκο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 κρόκοι αβγών
1 ποτηράκι κονιάκ
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
4 φλυτζάνια αλεύρι
2 φλυτζάνια αμύγδαλα κοπανισμένα ή ολόκληρα
ζάχαρη άχνη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει, προσθέτουμε σιγά- σιγά τη ζάχαρη στο βούτυρο εξακολουθώντας το χτύπημα.
Σιγά- σιγά βάζουμε και τα αβγά, μετά το κονιάκ. Αφού κλείσουμε το μίξερ προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. (Εγώ προτιμώ τα αμύγδαλα να είναι ολόκληρα). Προσθέτουμε το μίγμα του βούτυρου μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά, ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε. Για τα Χριστούγεννα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειδικές φορμούλες με σχέδια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.





ΣΧΟΛΙΑ


ΑΝΩΝΥΜΟ , 2/11/2006 7:52:27 μμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
zitao to gliko kopenxagi


ΜΑΚΑΚΑΣ , 6/12/2007 11:45:44 πμ
Βαθμολογία: 1
Δυσκολία: 3
Υλικά: 2
ΧΑΛΙΑ ΕΓΥΝΕ


Κουραμπιέδες

Δοκιμάσατε αυτή την συνταγή? Σχολιάστε εδώ!

Γράψτε το σχόλιό σας


ONOMA


EMAIL


Βαθμολογήστε τη συνταγή


Πόσο δυσκολευτήκατε να φτιάξετε την συνταγή?


Πόσο δυσκολευτήκατε να βρείτε τα υλικά?


© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge