Χοιρινό Κύπρου
Βαθμολογία
9
Σχόλια
4

Χοιρινό Κύπρου



Ενα πολύ νόστιμο πιάτο από την όμορφη Κύπρο.


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό
2 ποτήρια κρασί μπρούσκο
1 φλ. ξύδι
λίγο μπαχάρι, λίγο κύμινο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
λάδι για το τηγάνι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το κρέας σε μία λεκάνη, ρίχνουμε όλα τα υλικά και το σκεπάζουμε με το ξύδι και το κρασί. Το αφήνουμε για 6 ώρες να μαριναριστεί. Καίμε το λάδι στο τηγάνι μας και παίρνουμε κουταλιά- κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε. Στο τέλος χύνουμε τα υγρά από το φαγητό και τηγανίζουμε το κρέας ξανά σε λάδι καυτό μέχρι να ροδοψηθεί.




ΣΧΟΛΙΑ


kostas , 15/9/2005 4:33:38 μμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
Πολύ νόστιμο!!!


γιαννα , 10/10/2006 11:43:04 πμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
δεν καταλαβαινω στην εκτελεση τι θα πει παιρνουμε κουταλια κουταλια απο το μείγμα και τηγανιζουμε.Γενικα θα ελεγα ειναι λιγο ασαφης στην παρ'οτι φαινεται νοστιμο.
Ο Μάγειρας λέει..
Πού είναι η ασάφια; Οπως έχεις κανει το μείγμα με το κρασί, το κρέας και τα μπαχαρικά, παίρνεις κουταλιά κουταλιά και το ρίχνεις στο τηγάνι. Μπορείς αν θες να το ρίξεις αδειάζοντας το περιεχόμενο του μπολ στο τηγάνι αλλά αναφέρω κουταλιά κουταλιά για να μην πιτσιλίσεις τον τόπο γύρω σου. Οταν λοιπόν τηγανιστεί αρκετά και βράσει στην ουσία μέχρι μέσα λόγω των υγρών του, αφαιρείς τα επιπλέον υγρά και το τηγανίζεις σε λάδι για να ροδοκοκκινήσει.



are , 1/12/2006 2:15:14 μμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
τι ειναι το μπρουσκo;
Ο Μάγειρας λέει..
Οίνος ερυθρός ξηρός.



domenica , 15/5/2007 11:03:07 μμ
Βαθμολογία: 8
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
Αυτή η συνταγή στην Κύπρο γίνεται συχνά και είναι τα λεγόμενα "αφέλια". Μόνο που πρέπει να προσθέσετε κόλιανδρο ξερό σπασμένο στο τέλος, λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό. Είναι πολύ νόστιμο τηγανητό φαγητό με αρκετό λάδι (λόγω του λίπους του χοιρινού) και πρέπει να συνοδευτεί είτε με ρύζι είτε με πλιγούρι. Στην Κύπρο συνοδεύεται με πλιγούρι και γιαούρτι!! Καλή όρεξη!


Χοιρινό Κύπρου

Δοκιμάσατε αυτή την συνταγή? Σχολιάστε εδώ!

Γράψτε το σχόλιό σας


ONOMA


EMAIL


Βαθμολογήστε τη συνταγή


Πόσο δυσκολευτήκατε να φτιάξετε την συνταγή?


Πόσο δυσκολευτήκατε να βρείτε τα υλικά?


© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge