Μπακαλιάρος κροκέτες
Βαθμολογία
6
Σχόλια
1

Μπακαλιάρος κροκέτες



Παραδοσιακό πιάτο, πολύ αγαπητό στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους.


ΥΛΙΚΑ

1 κομμάτι μπακαλιάρο παστό
1 κουτάκι μπύρα
4 φλ. αλεύρι, 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
λίγο πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τον μπακαλιάρο από το βράδυ σε μία λεκάνη με νερό για να ξαλμυρίσει. Αλλάζουμε το νερό 2- 3 φορές ανάλογα με το πόσο αλμυρό θέλουμε το ψάρι μας. Το πρωί καθαρίζουμε το ψάρι από τα κόκκαλα και τις πέτσες και το κόβουμε σε λεπτά κομμάτια. Ρίχνουμε τα κομμάτια σε ένα βαθύ μπολ και τους βάζουμε λίγο πιπέρι. Ρίχνουμε το αλεύρι, την μπύρα και το μπέικιν και λίγο νερό. Ανακατεύουμε για να γίνει ένας παχύς χυλός. Βάζουμε στο τηγάνι λάδι να κάψει και παίρνουμε μία κουταλιά από το μείγμα μας και βάζουμε στο λάδι. Κάνουμε κροκέτες μεγέθους της αρεσκείας μας. Τις τηγανίζουμε από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με σκορδαλιά.




ΣΧΟΛΙΑ


doritsa_peristeri_athens , 24/5/2007 1:37:44 μμ
Βαθμολογία: 7
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
Θεωρώ ότι ο χυλός φτιάχνεται χώρια από τον μπακαλιάρο και ματά παίρνουμε κομμάτια μπακαλιάρου τα βουτάμε στον χυλό και τα τηγανίζουμε.. Επίσης - αν ισχύει το παραπάνω - θα μπορούσαμε στον χυλό να βάλουμε κι ένα αυγό! Πάει τρέλα ! Το γλυκαίνει και γίνεται σαν τηγανίτα!
Ο Μάγειρας λέει..
Αν βάλεις αυγό δεν θα βάλεις μπύρα, γιατί αλλιώς θα φουσκώσουν σαν κεικ... Οπότε αν το προτιμάτε με αυγό μη βάλετε μπύρα.



Μπακαλιάρος κροκέτες

Δοκιμάσατε αυτή την συνταγή? Σχολιάστε εδώ!

Γράψτε το σχόλιό σας


ONOMA


EMAIL


Βαθμολογήστε τη συνταγή


Πόσο δυσκολευτήκατε να φτιάξετε την συνταγή?


Πόσο δυσκολευτήκατε να βρείτε τα υλικά?


© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge